Carisma - Ogólne - [Carisma] Co po Carismie ?
Hugo - 07-02-2013, 23:32
meinteil07 napisał/a: | Skłaniałbym się raczej ku dislowi | Silniki na gnojówkę mają od Renault oczywiście
wojzi - 09-02-2013, 14:14
Na razie to jeszcze daleka przyszłość, ale prawdopodobnie za jakiś czas będę szukał samochodu, w którym zmieszczą się 3 foteliki, albo 2 foteliki i 3 dorosłych. W związku z czym pewnie padnie na samochód z trzema osobnymi fotelami z tyłu. Najchętniej Mazda Premacy albo MPV, choć możliwe, że wyląduję nawet w Fiacie Multipli. To ostatnie nie najgłupsze - przynajmniej jadąc nim nie będę go musiał oglądać od zewnątrz .
marecki338 - 24-02-2013, 20:13
Carisma niedługo będzie pełnoletnia wiec wybór padł na space stara z silnikiem od traktora . zakupiłem takowa dzięki uprzejmości kolegi z niemiec , wyszukał , sprawdził zaliczkował pomógł w papierach . nie ufam naszym handlarzom, widziałem na wlasne oczy ich sztuczki i metody napraw. przestrzeń i jej zagospodarowanie super na 4 osoby i dzieci bez wózków na 5 . bagażnik mały to taki mały minusik.
juar_78 - 25-02-2013, 11:20
Zastanawiałem się na MSS jako następca Carismy. Plus takim, że z końca produkcji są fajne wersje i można nabyć z silnikiem 1,8 SOHC (nie GDI). Niestety u mnie odpada właśnie ze względu na mały bagażnik, uwzględniając w szczególnści, żse potrzebują auta pod lpg. Gdyby MSS był troszkę dłuższy byłoby o wiele lepiej.
sniegu - 25-02-2013, 13:29
juar_78 napisał/a: | Zastanawiałem się na MSS jako następca Carismy. Plus takim, że z końca produkcji są fajne wersje i można nabyć z silnikiem 1,8 SOHC (nie GDI). Niestety u mnie odpada właśnie ze względu na mały bagażnik, uwzględniając w szczególnści, żse potrzebują auta pod lpg. Gdyby MSS był troszkę dłuższy byłoby o wiele lepiej. |
jak się chce pozostać przy marce to proponuje grandisa
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25577001.html
juar_78 - 25-02-2013, 14:21
Chcę pozostać.
Obawy zwiazane z Grandisem to:
- duzo wyższe zużycie paliwa, niż w Cari, czy MSS,
- obawa przed wyższymi kosztami serwisowania (w szczególności robocizna, mam wrażenie, że to samochód już dożo bardziej skomlikowany a i egzotyczny w Polsce),
- gabaryty, które mogą zmniejszać jego przydatność do codziennej jazdy w mieście.
Póki co, zakładając że zostaję przy Mitsubishi, faworytem jest Lancer CS kombi.
sniegu - 25-02-2013, 14:25
ale moment co chcesz pakować do bagażnika bo bagażnik w Cari wcale mały nie jest i wózek się zmieści jeżeli o to chodzi
czemu panuje przeswiadczenie że tatusiowie jeżdżą kombi?
juar_78 - 01-03-2013, 09:30
Mam nowy pomysł na następce Cari Hyundai Sonata, model po 2006 r. Auto duże i relatywnie tanie do tego co oferuja a jednocześnie ponoć niezawodne. Do tego jest wersja 2.4, w której pracuje silnik znany z Mitsu.
Myślałem też o Elentrze (też cieszy się b. dobrą opinią + podobne gabaryty jak Cari), lecz a praktyce najnowsze roczniki to 2004 rok.
marecki338 - 02-03-2013, 08:01
Carisma znalazła sobie nowy dom a ja zakupiłem sobie miniwana na podwoziu cari . Mój space star przyjechał z niemiec a raczej sam go sprowadziłem.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78412
muusk - 05-03-2013, 21:17
Carisma jeszcze mi śmiga trudno powiedzieć co w zamian może cos bardziej sportowego niż 1,9 TD albo tył napęd
juar_78 - 05-03-2013, 23:08
Gdyby tylko MSS miał większy bagażnik to też być może bym reflektował. Zwłaszcza, że z końcówki produkcji jest 1.8 SOHC, a więc motor pod LPG
zbycho77 - 09-03-2013, 22:33
Myślę, że Cari jeszcze spokojnie mi trochę posłuży - ale mam upatrzonego następcę - Outlander I z końca produkcji, 2-litrowy silnik (+ LPG montowany w sprawdzonym zakładzie), napęd na jedną ośkę, bo terenówką to raczej Outek nie będzie. Pozdro.
adaśko - 17-03-2013, 14:42
a ja się zastanawiam nad volvo s60 2.0T lub też nad nowym lancerem w dieslu Mitsubishi.co o tym myślicie ale to dopiero jak cari zacznie sie psuć i chyba szybko to nie nastąpi mam nadzieję
mlun - 18-03-2013, 15:19
Niezly rozrzut spalania 2.0T i diesel:)
bart1924 - 19-03-2013, 20:51
Następca Cari już w garażu - Alfa Romeo 147 '03 1.9 JTD 140 kunia
Wymieniony rozrząd, olej, wszystkie płyny i filtry, wyczyszczony i zaślepiony egr. Wahacze, gumy stabilizatora i łączniki na oryginale, także może trochę pojeździ
Ogólnie piękne autko, bardzo dynamiczne, a zarazem ekonomiczne. Prowadzenie po prostu miazga w porównaniu do Cari! Zanim zostanę pouczony o awaryjności, dodam, że wiedziałem w co się pakuję
|
|
|