[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC
Tomek - 07-03-2012, 11:49
Owczar, rozumiem
czytałem tamten temat lata temu
sveno - 07-03-2012, 12:17
tomek84 napisał/a: | Owczar napisał/a:
W 99% zwykłe. W TD nie było nigdy HC.
tak się domyślałem
także nie wiem po co ta mowa w tym temacie | dokładnie, nie pytajcie mnie na PW czy do analogowych też zrobie, narazie nie, bo potrzeba nowe skany, nowy projekt, rozmieszczenie ikon jest inne. Temat dotyczy tarcz do zegarów HC jak te wypalą może będzie czas zając się zwykłymi tarczami.
[ Dodano: 07-03-2012, 12:18 ]
Owczar napisał/a: | Do zwykłych zegarów można założyć tarcze które przygotował sveno. | nie nie można, nie wygną się tak
Owczar - 07-03-2012, 12:20
Ale same okrągłe tarcze wycięte od reszty już powinno dać radę
Ew przerobić korpus od zwykłych zegarów.
sveno - 07-03-2012, 12:29
same tarcze tak, ale co to da? Wszystkie kontrolki nie będa w negatywie więc z HC nici
Owczar co oni Ci w tej Portugalii zrobili? Jakiś taki wypłoszony jesteś, gdzie avatar i stopka? Kiedy ostatnio RB wlepiłeś?
Torp12 - 07-03-2012, 13:02
sveno napisał/a: | same tarcze tak, ale co to da? Wszystkie kontrolki nie będa w negatywie więc z HC nici
Owczar co oni Ci w tej Portugalii zrobili? Jakiś taki wypłoszony jesteś, gdzie avatar i stopka? Kiedy ostatnio RB wlepiłeś? |
Czepiasz sie go:) Najwazniejsze ze wrocil do nas:)
komarsnk - 07-03-2012, 13:28
sveno napisał/a: | Owczar co oni Ci w tej Portugalii zrobili? Jakiś taki wypłoszony jesteś, gdzie avatar i stopka? Kiedy ostatnio RB wlepiłeś? |
Się tak właśnie ostatnio zastanawiałem co się dzieje z kolega Owczar, że się na forum nie udziela a on po świecie jeździł
Mam podobne odczucia co Sveno ale nie wnikam...
EOT
Dread87 - 07-03-2012, 20:46
Wystarczy ze zeskanuje? Ktos to przerobi?:P
m6riano - 08-03-2012, 06:10
sveno napisał/a: | Owczar co oni Ci w tej Portugalii zrobili? |
Nie oni tylko ONA...;-)
i nie ważne co ..tylko że na zapas...;-)
sveno - 08-03-2012, 14:55
Dread87 napisał/a: | Wystarczy ze zeskanuje? Ktos to przerobi?:P | jeżeli masz HC to ok, ale pewnie masz zwykłe zegary, więc narazie nie
zkogal - 10-03-2012, 13:45
Dread87 napisał/a: | Wystarczy ze zeskanuje? Ktos to przerobi?:P |
Przeniesiono post więc zobacz tu: http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=405
kochajj - 17-03-2012, 21:35
temat umarł?
sveno - 17-03-2012, 22:59
kochajj napisał/a: | temat umarł? | śmiercią naturalną
A poważnie to po tym co dostałem z drukarni z Białegostoku wątpię, żeby ktoś to potrafił wydrukować. Trzeba widzieć oryginalne tarcze, żeby wiedzieć o co chodzi, a ludzie z drukarni którym pokazywałem oryginały z miejsca twierdzili, że się nie da
Jedyna nadzieja w Bartku, ale szczerze to nie wiem co się dzieje, mam słaby kontakt z nim. Teraz sprawdzam i widzę, że PW wysłane do niego 4 dni temu dalej jest w skrzynce "do wysłania" pomimo tego, że logował się na forum nawet dzisiaj próbuję innymi drogami się z nim skontaktować.
I chce odrazu się usprawiedlić: to nie jest tak, że mi nie zależy, wręcz przeciwnie zależy mi najbardziej ze wszystkich, bo dla was nowe tarcze to bajer, dla mnie konieczność, bo wstawiłem UKP w zegary i przez to nie mam kontrolki od ciśnienia oleju-jest pod wyświetlaczem, także muszę mieć nowe tarcze. Poza tym spędziłem około 120h (sto dwadzieścia) przed kompem robiąc projekt tych tarcz w Cadzie i wydzwoniłem około 200min, wyjeździłem bak paliwa, po tym wszystkim nie mogę się poddać. Teraz to jest kwestia wyjścia z sytuacji z twarzą, bo wiem, że wiele ludzi z forum, a także z całego świata czeka na ten produkt. Wszystko jest gotowe: wszystkie rodzaje prędkościomierzy i obrotomierzy, wszystkie indywidualne kontrolki i napisy, ale muszę czekać na wydruk próbny bo nie wiem co z kolorkami ikonek.
Bartek jedyną naszą nadzieją
[ Dodano: 21-03-2012, 18:44 ]
Mam nadzieję, że nie doklei do poprzedniego posta.
Przyszły próbne tarcze od Bartka
Na pierwszy rzut oka wyglądają na... tu epitet za który dostałbym RB
Naprawdę są piękne, właśnie wycinam, trochę to zajmie, bo tworzywo jest grube, ale nie omieszkam się pochwalić.
Tomek - 21-03-2012, 18:52
sveno napisał/a: | wyglądają na... tu epitet za który dostałbym RB |
gdyby nie to, że mam już RB za wulgaryzmy, to bym wkleił ten epitet, który mi napisałeś o tych tarczach na PW
podbijam
[ Dodano: 21-03-2012, 18:53 ]
dawaj foty
sveno - 24-03-2012, 18:47
przepraszam, za poślizg.
Tarcze wyciąłem i założyłem, tym razem przedobrzyliśmy w drugą stronę tzn przeźroczysta plexa plus brak białego tuszu poskutkowały tym, że zegary były nierównomiernie podświetlone i prześwitywało przez nie wszystko łącznie z świetlówką (aż raziła w oczy) i bebechami zegarów. Podłożyłem białą kartkę papieru pod spód i efekt jest taki:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Jest naprawdę nieźle, ale to jeszcze nie to, trzeba zmienić:
-medium- jest za twarde i trochę za grube, męczyłem się, żeby to wyciąć ładnych parę godzin, no i musi być mleczne, a nie przeźroczyste
-kolor zielonych ikonek-dalej wpada w żółty
Poza tym wielkie brawa dla Bartka, jakość wydruku jest zdumiewająca, wszystko jest ostre i wyraźne, że aż... zresztą sami zobaczcie: wydruk Bartka w porównaniu z "tym" co dostałem z Białegostoku:
polaff - 24-03-2012, 20:47
może to głupie pytanie, ale czemu skalujecie zegary do 180km/h?
|
|
|