Nasze Miśki - Zielone skurczybyki 2,0 V6 i 2,4 DOHC
marycjusz - 21-05-2012, 13:37
Wszyc napisał/a: | większość osób na tym forum nie nawet że takie coś seryjnie wychodziło |
nooo i zupełnie przypadkiem, bezwiednie, kupiłem unikatowe auto do którego nie mogę kupić w Polsce paska rozrządu, po prostu świetnie ...
Stawiam flaszkę dla tego kto mi znajdzie ten pasek gdzieś....
Zielu - 21-05-2012, 14:58
W sumie znalazłem tylko to..faktycznie ciężko z gratami do tego silnika:
http://www.store.partsdin...roduct3517.html
Napisz jeszcze do Mitsustyle, może coś pomogą.
marycjusz - 21-05-2012, 15:29
no no, już lepiej. Żeby mi ktoś po prostu powiedział ile tam ząbków itp, to będzie łatwiej szukać.
Ale ten pasek z linku wydaje się pasować ... ?
Zielu - 21-05-2012, 15:34
Tak, tak jak w opisie-pasuje do Twojego Gala. Jeszcze można by napisać do sprzedającego, z pytaniem czy na pewno wszystko ok, po zagranicznemu
Wszyc - 21-05-2012, 21:20
o jeden więcej niż w 4G63 musi być chyba jest git ten z linka ma 154 ale nie pamiętam ile z 4G63 miał
marycjusz - 22-05-2012, 15:27
Dzięki
Napisałem jeszcze do Mitsustyle ale na razie cisza, zobaczymy
marycjusz - 28-05-2012, 14:41
Ha! W amerykańcu wreszcie została uruchomiona i naprawiona klima
W mojej V6tce też by się przydało ją w końcu naprawić. Może ma ktoś chłodnicę klimy do sprzedania ?
marycjusz - 29-09-2012, 14:13
Dawno nic tu nie pisałem bo wszystko było ok hehe
Słuchajcie w naszym Amerykańcu kończy się niestety sprzęgło no i jest problem, bo ciężko do tego silnika dobrać właściwe, ktoś coś pomoże ???
marycjusz - 07-10-2012, 14:44
Pytanie nieaktualne - sprzęgło naprawione
marycjusz - 30-10-2012, 19:38
Pomyślałem sobie zima idzie, trzeba się w końcu brać za zabezpieczanie podłogi. Miałem niewielką dziurkę w nadkolu, więc mówię do brata, weź no podspawaj, parę minut roboty i będzie po kłopocie. No i się zaczęło .......... Po oczyszczeniu "małej dziurki" wyglądało to tak :
Aż się przeraziłem No i zaczęła się wycinanka....
Po jakiś trzech godzinach oczyszczania , zabezpieczania progu wewnątrz, czas na spawanie
I na koniec wszystko pistoletem obmalowane specjalną farbą na rdzę, a na to jeszcze będzie baranek, ale już jest nieźle
Pozostaje teraz drugie nadkole (lewe) - choć już sprawdzalismy wstępnie i akurat z lewej strony jest dużo mniej zabawy , uffffff.
Panowie Galantowcy radzę zajrzeć w te miejsca - tylne nadkola przy uszczelkach w progach - jak tam u was ?? :)
areksz121 - 30-10-2012, 20:13
U mnie już rok temu progi zostały zaślepione Trzeba jeszcze amory wyciągnąć i wtedy całe nadkole dokładnie obadać
Wszyc - 30-10-2012, 20:14
marycjusz napisał/a: | Panowie Galantowcy radzę zajrzeć w te miejsca - tylne nadkola przy uszczelkach w progach - jak tam u was ?? |
Też wytne !! mam tam zdrowo bo było robione ale też wytne dla checy ! lubie wszedzie zajrzeć
marycjusz - 31-10-2012, 11:17
areksz121 napisał/a: | U mnie już rok temu progi zostały zaślepione |
No i jak, trzyma się to ? Ruda już nie bierze ? bo tak się zastanawiam (/mimo że się przyłożyliśmy do roboty) czy to na długo pomoże....
k@rol - 31-10-2012, 11:26
Znajome widoki;) ja jedna stronę robiłem dwa lata wstecz drugą rok...narazie chyba się trzyma;)
Marcino - 31-10-2012, 14:25
Mam podobną dziurkę w nadkolu ale w stronę tyłu autka. A w przód wypadła mi ta gumowa zaślepka, mam nadziej ze jak swoj odczyszczę to nie bedzie az takiej dziury..:D
Czym to było spawane...?
DO zabezpieczenia uzyłeś baranek czy konserwację? Jak baranek to go pryśnij bo baranek wymaga malowania i ciągnie wodę. Konserwacja zabezpiecza skutecznie podwozia i wnęki przed wodą. BAranek jest dobry na progi gdy je lakierujesz...
|
|
|