To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin

Rafal_Szczecin - 06-05-2010, 23:00

jezeli ktos szuka sumiennego i dobrego lakiernika, po raz kolejny moge polecic chyba juz "klubowego lakiernika" P.Sławka ,ktorego zaklad miesci sie w rejonie ulicy Zielonogórskiej

P.Sławek jakis czas temu pomalowal maske w bandycie, pech chcial, ze podczas mycia auta kawalek lakieru o wymiarach 5cmx4cm poprostu zszedl, czemu nie wie nikt.
oczywiscie P.Sławek przyjal to na klate, i maske polakierowal na swoj koszt, do tego wykroczyl po za zakres prac ( mialo byc malowanie zderzaka i podciagniecie ) a bylo m.in prostowanie belki, do tego jej konserwacja czy tez wspawanie metalowych mocowan zderzaka, i polerowanie blotnikow czy tez klejenie mocowan.
co najlepsze,kwota ustalona wczesniej nie zmienila sie , of kors "napiwek"zostal zostawiony :)
auto oddane przed ustalonym terminem oddania, wiec naprawde wszysko cacy

Marcin nie wiem, z kad go wziales,ale :partyman:

stary alfer - 07-05-2010, 07:12

Rafal_Szczecin napisał/a:
Marcin nie wiem, z kad go wziales,ale :partyman:

:)

Raf, cieszymy się, że są jeszcze porządni ludzie na tym świecie :P

skalops - 15-06-2010, 18:56

Witam Wszystkich posiadaczy tej marki . zakupiłem niedawno Carismę 1,9 DiD. Co myslicie o przegladzie w serwisie za 49PLN ,to co teraz reklamują Czy ktoś był i jakie wrażenia ,moze ktos sie podzieli wrażeniami ?
Też szukam polecanego warsztatu gdzie mógłbym między innymi wymienic pasek rozrządu. Pozdrawiam!

wookash83 - 15-06-2010, 19:06

A bylem dzis na tym przegladzie za 49zl w ASO..ogolnie wedlug mnie mozna podjechac..zajelo im to 1h..najpierw robia testy jak przy normalnym przegladzie (masz mozliwosc sledzenia na biezaca wynikow np stanu amortyzatorow itp.) a pozniej zabieraja go na ogledziny na podnosniku i tu juz bardziej szczegolowo spawdzaja hamulce, cale zawieszenie, silnik,plyny,)..pod koniec dostajesz karte z podumowaniem 31 miejsc ktore spawdzili z ocena poszczegolnych podzespolow..podjechalem spawdzic po zimie czy nic mi nie powybijalo ogolnie wypadl bardzo dobrze heh koles sie pytal czy nie chcem sprzedac :) ) ciekawostka przy 150tys zaczelo mi wyc lozysko w kole z ciekawosci sie spytalem ile kosztuje w ASO...z piasta 1800zl bez robocizny oczywiscie :P
Zajc3w - 15-06-2010, 19:09

skalops, Te numery co mówiłem w ASO to w seacie były ;D W ASO mitsu tylko ceny z kosmosu ;)
skalops - 16-06-2010, 16:29

Zajc3W Miło Cię tu widzieć jesteś Tu ekspertem,zresztą zawsze służysz dobrą radą. Pozdrawiam
Zajc3w - 16-06-2010, 17:30

Bez przesady. Coś tam wiem i się tym dzielę. Ale do eksperta mi daleeekoooooo...

[ Dodano: 25-06-2010, 19:08 ]
wookash83 napisał/a:
A bylem dzis na tym przegladzie za 49zl w ASO..ogolnie wedlug mnie mozna podjechac..zajelo im to 1h..najpierw robia testy jak przy normalnym przegladzie (masz mozliwosc sledzenia na biezaca wynikow np stanu amortyzatorow itp.) a pozniej zabieraja go na ogledziny na podnosniku i tu juz bardziej szczegolowo spawdzaja hamulce, cale zawieszenie, silnik,plyny,)..pod koniec dostajesz karte z podumowaniem 31 miejsc ktore spawdzili z ocena poszczegolnych podzespolow..podjechalem spawdzic po zimie czy nic mi nie powybijalo ogolnie wypadl bardzo dobrze heh koles sie pytal czy nie chcem sprzedac :) ) ciekawostka przy 150tys zaczelo mi wyc lozysko w kole z ciekawosci sie spytalem ile kosztuje w ASO...z piasta 1800zl bez robocizny oczywiscie :P

Też byłem i... zajęło im to grubo ponad 2 godziny :evil: . Gość stwierdził że felgi są tak krzywe, że nie powinno dać się jeździć i że zerwane są tuleje wahaczy , nie potrafił jednak określić czy przednie czy tylne. Dodatkowo wykrył wielkie luzy na przekładni kierowniczej. :rolleyes: Wątpię czy w ogóle zaglądał mechanik do niego, bo do 170km/h jedzie jak po szynach więc felgi proste i wyważone(zresztą dokładnie oglądałem proces wyważania kół). Nie zauważył, że stabilizator lata luzem przez wybite gumy. A luzów na przekładnie nie ma - ruch kierownicy o 2 mm przekłada się na ruch kół.

Wyciek oleju spod pokrywy zaworów - której? - po dłuższym zastanowieniu - chyba przedniej. :roll:

Może Sigma ich przerosła, ale wiem że więcej nie dam się namówić.

Z plusów tyle ze sprawdzili mi płyn hamulcowy i sprzęgłowy - choć ten drugi zmieniany miesiąc temu niby w gorszym stanie niż staruszek hamulcowy :rolleyes: cóż może lipny kupiłem(Auchan).

skalops - 25-06-2010, 21:46

Nie są idealni jak na ASO . A czy umyli Ci chociarz auto? :D Ja Cię nie namawiałem Zajc. Pamiętasz nazwisko pana który sprawdzał Twoje autko? Prawda jest taka serce do swojego auta ma tyko jego własciciel. Zreszta za 49 zeta w aso cudów nie należało sie spodziewać.
Pozdrawiam

Zajc3w - 26-06-2010, 00:31

Nie umyli :( . Carisma wyjeżdżająca przede mną też nie umyta była, chyba myją tylko nowsze autka. Do nikogo pretensji zresztą nie mam. W sumie za 49 zł amortyzatorów i hamulców nie sprawdzę raczej nigdzie więc bilans wychodzi na +. Szkoda mi tylko tych 2 godzin i 20 minut....chooooociaaaż fajne miski i świstaki sobie pooglądałem :wink:

[ Dodano: 04-07-2010, 10:46 ]
Wczoraj walczyłem z zawieszeniem. I doszedłem do wniosku że w aso pracują ślepcy,albo lenie. Wybite tulejki były, owszem ale tylne, przednie prawie nówki. Dodatkowo jeden łącznik stabilizatora. Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to lużne śruby w usztywnieniach, okazało się że brakuje 3 a 3 są do połowy wykręcone. Na dokładkę pęknięta sprężyna zgrzytała jak potępiona przy skręcaniu kół.

Przypuszczam ze samochód całe 1.5 godziny stał u mechanika na parkingu, a co jest uszkodzone zgadywał na podstawie mojego opisu odgłosów wydawanych przez zawieszenie :axe: . :axe:

mazda10000 - 08-10-2010, 23:07

Witam. Podobno to dość częste w miśkach, bodajże na dyferencjale zerwał się klin który szorował po obudowie skrzyni biegów i ją przetarł(tą między skrzynią biegów a sprzęgłem)Obudowę już mam z tym że potrzebuję warsztatu który się tego podejmie... przy okazji chciałbym wymienić maglownicę . Polecicie coś?? ;)
kasienka - 08-11-2010, 09:41

Jesli chodzi o regeneracje wahaczy to polecam Gagarina, Lubieszyn 5B. Bardzo mila i fachowa obsluga. Daja gwarancje na wahacze na rok. Przy okazji wyregulowali mi przekladnie kierownicza i wymienili koncowki drazkow. Autko jak nowe :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 08-11-2010, 09:46

ile za regeneracje wahacza ?
wymieniaja tylko sworzen ? tuleje zostawiaja, czy tez nowe ?

kasienka - 08-11-2010, 15:02

w bananach mialam wybite sworznie - 200 zl za kazdy (robocizna plus material), tulei nie bylo potrzeby wymieniac, ale to tez robia w razie potrzeby. w dolnych prostych przeciete byly gumy - 150 zl za pare
Rafal_Szczecin - 08-11-2010, 15:33

kasienka napisał/a:
w bananach mialam wybite sworznie - 200 zl za kazdy (robocizna plus material)

to pieknie zdarli ...

gosciu na slonecznym robi 70zl/szt za wahacz z tym, ze wymienia tylko sworzen, no i trzeba do niego przywiezc same wahacze .

kasienka - 08-11-2010, 17:18

ja niestety nie mam warunków, żeby samej wypiąć wahacze, ale dzięki za info, będę wiedziała na przyszłość... a ten gościu daje gwarancje?