Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin
Rafal_Szczecin - 06-05-2010, 23:00
jezeli ktos szuka sumiennego i dobrego lakiernika, po raz kolejny moge polecic chyba juz "klubowego lakiernika" P.Sławka ,ktorego zaklad miesci sie w rejonie ulicy Zielonogórskiej
P.Sławek jakis czas temu pomalowal maske w bandycie, pech chcial, ze podczas mycia auta kawalek lakieru o wymiarach 5cmx4cm poprostu zszedl, czemu nie wie nikt.
oczywiscie P.Sławek przyjal to na klate, i maske polakierowal na swoj koszt, do tego wykroczyl po za zakres prac ( mialo byc malowanie zderzaka i podciagniecie ) a bylo m.in prostowanie belki, do tego jej konserwacja czy tez wspawanie metalowych mocowan zderzaka, i polerowanie blotnikow czy tez klejenie mocowan.
co najlepsze,kwota ustalona wczesniej nie zmienila sie , of kors "napiwek"zostal zostawiony
auto oddane przed ustalonym terminem oddania, wiec naprawde wszysko cacy
Marcin nie wiem, z kad go wziales,ale
stary alfer - 07-05-2010, 07:12
Rafal_Szczecin napisał/a: | Marcin nie wiem, z kad go wziales,ale |
Raf, cieszymy się, że są jeszcze porządni ludzie na tym świecie
skalops - 15-06-2010, 18:56
Witam Wszystkich posiadaczy tej marki . zakupiłem niedawno Carismę 1,9 DiD. Co myslicie o przegladzie w serwisie za 49PLN ,to co teraz reklamują Czy ktoś był i jakie wrażenia ,moze ktos sie podzieli wrażeniami ?
Też szukam polecanego warsztatu gdzie mógłbym między innymi wymienic pasek rozrządu. Pozdrawiam!
wookash83 - 15-06-2010, 19:06
A bylem dzis na tym przegladzie za 49zl w ASO..ogolnie wedlug mnie mozna podjechac..zajelo im to 1h..najpierw robia testy jak przy normalnym przegladzie (masz mozliwosc sledzenia na biezaca wynikow np stanu amortyzatorow itp.) a pozniej zabieraja go na ogledziny na podnosniku i tu juz bardziej szczegolowo spawdzaja hamulce, cale zawieszenie, silnik,plyny,)..pod koniec dostajesz karte z podumowaniem 31 miejsc ktore spawdzili z ocena poszczegolnych podzespolow..podjechalem spawdzic po zimie czy nic mi nie powybijalo ogolnie wypadl bardzo dobrze heh koles sie pytal czy nie chcem sprzedac ) ciekawostka przy 150tys zaczelo mi wyc lozysko w kole z ciekawosci sie spytalem ile kosztuje w ASO...z piasta 1800zl bez robocizny oczywiscie
Zajc3w - 15-06-2010, 19:09
skalops, Te numery co mówiłem w ASO to w seacie były ;D W ASO mitsu tylko ceny z kosmosu
skalops - 16-06-2010, 16:29
Zajc3W Miło Cię tu widzieć jesteś Tu ekspertem,zresztą zawsze służysz dobrą radą. Pozdrawiam
Zajc3w - 16-06-2010, 17:30
Bez przesady. Coś tam wiem i się tym dzielę. Ale do eksperta mi daleeekoooooo...
[ Dodano: 25-06-2010, 19:08 ]
wookash83 napisał/a: | A bylem dzis na tym przegladzie za 49zl w ASO..ogolnie wedlug mnie mozna podjechac..zajelo im to 1h..najpierw robia testy jak przy normalnym przegladzie (masz mozliwosc sledzenia na biezaca wynikow np stanu amortyzatorow itp.) a pozniej zabieraja go na ogledziny na podnosniku i tu juz bardziej szczegolowo spawdzaja hamulce, cale zawieszenie, silnik,plyny,)..pod koniec dostajesz karte z podumowaniem 31 miejsc ktore spawdzili z ocena poszczegolnych podzespolow..podjechalem spawdzic po zimie czy nic mi nie powybijalo ogolnie wypadl bardzo dobrze heh koles sie pytal czy nie chcem sprzedac ) ciekawostka przy 150tys zaczelo mi wyc lozysko w kole z ciekawosci sie spytalem ile kosztuje w ASO...z piasta 1800zl bez robocizny oczywiscie |
Też byłem i... zajęło im to grubo ponad 2 godziny . Gość stwierdził że felgi są tak krzywe, że nie powinno dać się jeździć i że zerwane są tuleje wahaczy , nie potrafił jednak określić czy przednie czy tylne. Dodatkowo wykrył wielkie luzy na przekładni kierowniczej. Wątpię czy w ogóle zaglądał mechanik do niego, bo do 170km/h jedzie jak po szynach więc felgi proste i wyważone(zresztą dokładnie oglądałem proces wyważania kół). Nie zauważył, że stabilizator lata luzem przez wybite gumy. A luzów na przekładnie nie ma - ruch kierownicy o 2 mm przekłada się na ruch kół.
Wyciek oleju spod pokrywy zaworów - której? - po dłuższym zastanowieniu - chyba przedniej.
Może Sigma ich przerosła, ale wiem że więcej nie dam się namówić.
Z plusów tyle ze sprawdzili mi płyn hamulcowy i sprzęgłowy - choć ten drugi zmieniany miesiąc temu niby w gorszym stanie niż staruszek hamulcowy cóż może lipny kupiłem(Auchan).
skalops - 25-06-2010, 21:46
Nie są idealni jak na ASO . A czy umyli Ci chociarz auto? Ja Cię nie namawiałem Zajc. Pamiętasz nazwisko pana który sprawdzał Twoje autko? Prawda jest taka serce do swojego auta ma tyko jego własciciel. Zreszta za 49 zeta w aso cudów nie należało sie spodziewać.
Pozdrawiam
Zajc3w - 26-06-2010, 00:31
Nie umyli . Carisma wyjeżdżająca przede mną też nie umyta była, chyba myją tylko nowsze autka. Do nikogo pretensji zresztą nie mam. W sumie za 49 zł amortyzatorów i hamulców nie sprawdzę raczej nigdzie więc bilans wychodzi na +. Szkoda mi tylko tych 2 godzin i 20 minut....chooooociaaaż fajne miski i świstaki sobie pooglądałem
[ Dodano: 04-07-2010, 10:46 ]
Wczoraj walczyłem z zawieszeniem. I doszedłem do wniosku że w aso pracują ślepcy,albo lenie. Wybite tulejki były, owszem ale tylne, przednie prawie nówki. Dodatkowo jeden łącznik stabilizatora. Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to lużne śruby w usztywnieniach, okazało się że brakuje 3 a 3 są do połowy wykręcone. Na dokładkę pęknięta sprężyna zgrzytała jak potępiona przy skręcaniu kół.
Przypuszczam ze samochód całe 1.5 godziny stał u mechanika na parkingu, a co jest uszkodzone zgadywał na podstawie mojego opisu odgłosów wydawanych przez zawieszenie .
mazda10000 - 08-10-2010, 23:07
Witam. Podobno to dość częste w miśkach, bodajże na dyferencjale zerwał się klin który szorował po obudowie skrzyni biegów i ją przetarł(tą między skrzynią biegów a sprzęgłem)Obudowę już mam z tym że potrzebuję warsztatu który się tego podejmie... przy okazji chciałbym wymienić maglownicę . Polecicie coś??
kasienka - 08-11-2010, 09:41
Jesli chodzi o regeneracje wahaczy to polecam Gagarina, Lubieszyn 5B. Bardzo mila i fachowa obsluga. Daja gwarancje na wahacze na rok. Przy okazji wyregulowali mi przekladnie kierownicza i wymienili koncowki drazkow. Autko jak nowe
Rafal_Szczecin - 08-11-2010, 09:46
ile za regeneracje wahacza ?
wymieniaja tylko sworzen ? tuleje zostawiaja, czy tez nowe ?
kasienka - 08-11-2010, 15:02
w bananach mialam wybite sworznie - 200 zl za kazdy (robocizna plus material), tulei nie bylo potrzeby wymieniac, ale to tez robia w razie potrzeby. w dolnych prostych przeciete byly gumy - 150 zl za pare
Rafal_Szczecin - 08-11-2010, 15:33
kasienka napisał/a: | w bananach mialam wybite sworznie - 200 zl za kazdy (robocizna plus material) |
to pieknie zdarli ...
gosciu na slonecznym robi 70zl/szt za wahacz z tym, ze wymienia tylko sworzen, no i trzeba do niego przywiezc same wahacze .
kasienka - 08-11-2010, 17:18
ja niestety nie mam warunków, żeby samej wypiąć wahacze, ale dzięki za info, będę wiedziała na przyszłość... a ten gościu daje gwarancje?
|
|
|