To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant z Ostródy

Sunderland86 - 16-08-2013, 09:16

Czas na mały update :mrgreen:

Przy przebiegu 175416 wymieniony olej:

Uploaded with ImageShack.us

Przetestowałem też świeżo kupione środki do pielęgnacji skór, oceńcie sami...

Cezar - 16-08-2013, 10:32

Sunderland86 napisał/a:
Przetestowałem też świeżo kupione środki do pielęgnacji skór, oceńcie sami...

Bedzie jasniej w kabinie :P :wink:

Hugo - 16-08-2013, 10:33

Sunderland86 napisał/a:
Przetestowałem też świeżo kupione środki do pielęgnacji skór
Czym robisz? Ja już umyłem fotele mydłem AVEL i jak zobaczyłem skórę po umyciu i wysuszeniu to przecierałem oczy ze zdumienia. O takim efekcie nawet nie marzyłem. Skóra stała się jaśniejsza, matowa, mięciutka i nie jest śliska. Wiele załamań i zagnieceń po prostu zniknęlo :shock: Zauważyłem, że jadąc w krótkich spodenkach mniej się przyklejają do niej uda, a co najlepsze nie parzy tak bardzo jak wcześniej stojąc w słońcu. 100 ml tego mydełka to ponad 50 zł z wysyłką, ale efekt piorunujący. Niestety jeszcze nie zdążyłem zabezpieczyć skóry jakimś mleczkiem.
Sunderland86 - 16-08-2013, 11:56

Hugo napisał/a:
Czym robisz?

Do mycia Gliptone Cleaner GT12 a do konserwacji Gliptone Conditioner GT11. Sam byłem w niemałym szoku po wyczyszczeniu podłokietnika.

Jak będę prał całe wnętrze to zrobię parę fot przed/po.

Cezar napisał/a:
Bedzie jasniej w kabinie

Zdecydowanie :mrgreen:

sveno - 16-08-2013, 12:56

Sunderland86 napisał/a:
a do konserwacji Gliptone Conditioner GT11
a czemu? Do jasnej skóry chyba GT13 jest?
Sunderland86 - 16-08-2013, 18:21

sveno napisał/a:
a czemu? Do jasnej skóry chyba GT13 jest?

Faktycznie, moje niedopatrzenie. Niemniej jednak nic złego się nie stało ze skórą.

Sunderland86 - 30-08-2013, 13:52

Mając trochę czasu popracowałem sobie przy aucie. Dokończyłem przekładkę wnętrza i wyczyściłem je trochę.

Po jakieś godzinie pracy wnętrze wyglądało tak:

Podłoga wygląda całkiem nieźle. Nie zauważyłem korozji i innych dziwnych historii. Euro też nie znalazłem :mrgreen:

Z czasem wnętrze zaczęło nabierać kształtów.

Dywan nie doprał się tak jak chciałem. Ta dziura na środku została po blokadzie skrzyni biegów z poprzedniego auta. Z czasem może kupie cały niezniszczony dywan.

Wyczyściłem plastiki środkiem K2 i powiem, że jestem pod wrażeniem.

Przed:

Po:

Skórze też się dostało:

50/50

Kosmetyki Gliptone'a to jednak klasa.

Nie wyprałem niestety całego wnętrza bo nabawiłem się przy pracy kontuzji pleców i muszę przełożyć to na inny termin. Nie mam też więcej zdjęć z prac ale postaram się to nadrobić.

tresorex - 30-08-2013, 15:09

Zrobiło się jaśniej w kabinie? Ja wymieniałem wnętrze z szarego na czarne i różnica była kolosalna :)
Sunderland86 - 30-08-2013, 16:46

tresorex napisał/a:
Zrobiło się jaśniej w kabinie? Ja wymieniałem wnętrze z szarego na czarne i różnica była kolosalna :)

Jest jaśniej i mam wrażenie większej przestrzeni. Wnętrze nabrało też szlachetności :)

danino88 - 30-08-2013, 17:44

gratulacje :)
Hugo - 30-08-2013, 21:44

Fajnie się robi takie rzeczy...
Sunderland86 napisał/a:
Kosmetyki Gliptone'a to jednak klasa
I AVEL, mydełko do mycia skóry. Nie wierzyłem własnym oczom, zniknęły niektóre załamania, mało tego nawet białe pęknięcia na fotelu kierowcy od wsiadania zniknęły bez śladu (nie wiem jak to możliwe, ale stało się) :shock:
Sunderland86 - 31-08-2013, 13:04

Ja niestety foteli nie wyprałem przez ból pleców ale jak tylko dojdę do siebie to wyciągam je z auta i wyczyszczę. Oczywiście zdjęcia też będą :)

Hugo napisał/a:
Fajnie się robi takie rzeczy...

Powiedziałbym nawet, że bardzo fajnie

Sunderland86 - 18-12-2013, 09:43

W końcu zrobiłem robotę, którą miałem zrobić już dawno, czyli konserwacja podwozia.

Można powiedzieć, że zabrałem się za to "za pięć dwunasta". Rudzielca było pełno, ale szczotka druciana na wiertarce czyni cuda :mrgreen: .
Zdarłem rdze do gołej blachy, położyłem jedną warstwę farby Cekor R , następnie na to poszła rozcieńczona masa uszczelniająca i na koniec Boll .

Przy okazji jak auto stało w warsztacie to wyprałem pasy bezpieczeństwa i teraz zwijają się jak szalone :P

Zakupiłem też gumowe dywaniki ale nie wstawię zdjęcia bo aż wstyd...

Marcino - 18-12-2013, 10:58

Sunderland86 napisał/a:
Zdarłem rdze do gołej blachy, położyłem jedną warstwę farby Cekor R , następnie na to poszła rozcieńczona masa uszczelniająca i na koniec Boll .

Ciekawe połączenie środków konserwacji, szczególnie - ta masa uszczelniająca. Rozumiem że ją rozcienczyłeś wlałeś do puszki na pistolet i położyłeś z pistoletu.
A co dałeś do profili zamkniętych?
Ile czasu zajęła robota z podwoziem?

Sunderland86 - 19-12-2013, 08:53

Marcino napisał/a:
Ciekawe połączenie środków konserwacji, szczególnie - ta masa uszczelniająca. Rozumiem że ją rozcienczyłeś wlałeś do puszki na pistolet i położyłeś z pistoletu. A co dałeś do profili zamkniętych? Ile czasu zajęła robota z podwoziem?

Z masą zrobiłem dokładnie, jak mówisz - rozcieńczona i położona pistoletem. Profile zamknięte ogarnę dopiero jak będę miał czas, czyli pewnie po nowym roku.

Auto z braku czasu stało na kanale 2 tygodnie ale uczciwej pracy było około 4 - 5 dni.