Car Audio - 2 Din z GPS co polecacie za rozsądną kasę
sveno - 19-01-2016, 12:49
Mam 1Din ale z wyświetlaczem 7" TFT
Testowane do -22st C. Nie było problemu, ani z dotykiem, ani z odświeżaniem
Peiying PY9909
swinks_UK - 20-01-2016, 10:33
U ojca zamontowałem 1din na Androidzie, w mrozy jest OK, różnicy nie ma.
Sam teraz będę zmieniał Pioneera na Androida. Owszem na jakości dźwięku stracę, ale zyskam sporo funkcji a na niektórych mi zależy.
milo - 20-01-2016, 15:15
sveno napisał/a: | Testowane do -22st C. Nie było problemu, ani z dotykiem, ani z odświeżaniem
Peiying PY9909 |
Bardziej podatne sa na wysokie temperatury
rezon - 23-01-2016, 21:15
sampler napisał/a: | Mam pytanie do użytkowników radyjek 2 DIN zwłaszcza marek chińskich:
jak zachowują się wyświetlacze na mrozach powiedzmy od -10 w dół? | chińskie też są różne. Ja mam drugiego chińczyka - w czasie silnych mrozów zdecydowanie wolniej się uruchamia, ale działa już bez problemów po przejechaniu 50m czyli znośnie. Obraz z kamery startuje znacznie wcześniej. 8" HD
DjQuest - 02-05-2016, 11:18
Nowa propozycja wygląda i działa poprawnie cena dobra ni 10 cali
http://pl.aliexpress.com/...2314537655.html
Forum rosyjskie z alternatywnym softem i apk.
http://4pda.ru/forum/inde...0#entry41404554
Prezentacja
https://youtu.be/5yTZrdrjn94
Krzyzak - 10-10-2016, 10:47
Przeczytałem temat bo i mnie on dotyczy. Tzn. wczoraj wymontowałem moje stare radio i będę chciał kupić coś 2DIN do Galanta. Zależy mi, żeby zbliżyć się do tego co u mnie grało do tej pory - mianowicie mam Becker Online Pro - jest to radio 1DIN, ale ma wbudowaną przeglądarkę internetu (przez GSM), telefon komórkowy (czyta na głos SMSy na przykład) oraz GPS. Chcę wykorzystać stary mikrofon oraz antenę zamontowaną na tylnej szybie i dobrzy byłoby aby radio potrafiło to obsłużyć.
Musi też sterować wysuwaną anteną FM.
Obecne radio steruje systemem głośnikowym 8.1 z bdb jakości głośnikami Infinity i subwooferem Volvo na osobnym wzmacniaczu.
Niestety po kilkunastu latach przestała działać karta pamięci a i CD potrafi przestać łapać płyty...
Dlatego po odwleczonej o 2 lata decyzji w końcu zdecydowałem się na wymianę.
Co mogę kupić za rozsądne pieniądze? - żeby nie podwoić wartości auta.
Tak powiedzmy do 1500 zł. Fajnie gdyby miało procesor dźwięku.
Nie musi mieć dużego ekranu, filmów nie oglądam, zależy mi na nawigacji, żeby czytało płyty DVD albo miał USB/SDcard.
Raczej dobrej firmy. Mam jednego clariona i jakością dźwięku (w swojej klasie cenowej) nie ma sobie równych... A może Toshiba?
Pieraś - 10-10-2016, 10:58
Kuknijcie na tę stronę ...
https://www.wish.com/search/2%20din
Chińskie allegro, gdzie wsio jest dużo taniej.
Kolega już kilka rzeczy kupił ale wspomniał coś aby z wysyłką było do 150PLN by cła nie doliczyli.
Doczytałem, że chodzi tu o brak dodatkowych kosztów. Do 150 euro doliczą tylko vat.
Krzyzak - 10-10-2016, 12:44
A może Nakamichi?:
http://allegro.pl/nakamic...6024885660.html
[ Dodano: 11-10-2016, 11:59 ]
Kupiłem Nakamichi - ma wszystko, czego potrzebuję za bardzo rozsądne pieniądze.
Hugo - 13-10-2016, 20:33
Darku za tą cenę to raczej Nakamichi tylko z nazwy. Ciekawe jak to w ogóle gra...
Też się nad nim zastanawiałem jak postanowiłem zmienić chińskie 2din na markowe. Dałem sobie spokój i kupiłem 7-letniego, zabytkowego Clariona za 700 zł, który nawet nie ma nawigacji, ale to jak gra powoduje za każdym razem banana na twarzy. Stare Alpine-y i Clarion-y po prostu wymiatają.
Krzyzak - 13-10-2016, 20:59
Clarion ładnie gra, mam w bordowym i faktycznie jestem zadowolony. Tu powiem ci, że Nakamichi gra też fajnie - gorzej od tego Beckera, ale Becker kosztował 2000€, więc można było prawie 10 tych Nakamichi za to kupić.
Nie jest to jednak taka różnica, która uzasadniałaby wydanie 10x więcej
Pamiętaj, że mam wzmacniacz Volvo z subwooferem oraz 8 głośników Infinity Kappa z czego 4x13cm, 2 gwizdki i 2x 16cm.
Procesora dźwięku nie ma...
Używanego nie chciałem - już mam taki...
A jak działa to powiem, że bardzo fajnie - nawigacja błyskawiczna, bardzo fajna. Parowanie z telefonem po BlueTooth szybkie, połączenia, odtwarzanie muzyki czy filmów - bez problemu. Sama jednostka odtwarzania muzyki nie jest przeładowana funkcjami - można ją opanować w kilka minut.
Jestem bardzo zadowolony i na pewno kupię coś podobnego do kombi.
Anonymous - 11-10-2017, 09:24
Panowie,
odkopię temat.
Jakieś nowe odkrycia z Aliexpress? Chciałbym kupić coś w okolicach 100$, z androidem. Nie zależy mi na automapach itp, bo i tak będę chciał korzystać z Google Mapos.
Krzyzak - 11-10-2017, 12:07
Hugo napisał/a: | Ciekawe jak to w ogóle gra.. | no przyznaję teraz, po roku, że to jednak SYF przez duże S
Pioneer za 300zł gra dużo lepiej, jakość dźwięku jednak tak kiepska, że już nie będę go bronił
wrzuciłem to Nakamichi do kombi i teraz działa jako odbiornik kamery cofania głównie
ciężko się operuje na ekranie dotykowym, jest bardzo nieprecyzyjny
Bzyk_R1 - 08-01-2018, 18:45
Panowie jakieś nowości godne uwagi? Potrzebuje 2din z nawigacją, dobrym procesorem dźwięku, DAB, i raczej android, chociaż może ktoś mnie przekona do Windows CE? Musi sprawnie chodzić nie zamulać, no i cena rozsądna. Chińczyk czy coś bliżej Europy?
grzesiopol - 10-01-2018, 10:46
WinCe to przeżytek, ale jest niestety troche szybszy od androida, nie potrzebuje takich mocnych procesorów, jak nie zależy ci na innych aplikacjach to raczej weź coś markowego nawet na tych ich systemach. Chińczyki poza ceną nic więcej ci nie zaoferują.
Bzyk_R1 - 13-01-2018, 14:30
Mam do kupienia w bardzo fajnej cenie chińczyka na androidzie, z gps i napędem DVD, w zestawie jest też mikrofon i kamera cofania, co ważne radio ma 2GB ram więc powinno już przyzwoicie i płynnie działać. Przeglądając tematy na forum, kilka osób ma takie u siebie tylko że na Windows CE i 1GB ram. Co ważne radio ma końcówki mocy Mosfet, DAB, wyjście na dwie kamery i na monitory w zagłówki. 32GB rom, obsługa karty sd i pendrive w zasadzie wyczerpują wszystkie moje oczekiwania co do stacji multimedialnej. Brać??
|
|
|