Nasze Miśki - Sigma 24v
wojtas - 16-08-2013, 06:37
To tylko kolejne cztery sruby, z czego dwie główne. Ich raczej nie zerwiesz.
mazda10000 - 18-08-2013, 21:13
Dzisiaj rozwiercałem śruby mocujące i wszystkie zachowywały się tak jak przypuszczałem, jedynie te które mocują błotniki przy progu - mam wrażenie że wewnątrz progu jest dospawany płaskownik z nagwintowanymi otworami, a u mnie ten płaskownik zgnił i jak przyłożyłem wiertło do otworu. Mam rację? Co z tym robić?
pyza - 18-08-2013, 22:30
dzis po raz pierwszy przykulo moja uwage to auto na trasie zamkowej w szczecinie kolor kremowy byl wyglada za mocno!!!wczesniej takiego czorta nie widzialem lub byc moze nie zwracalem na nie uwagi ale chyba malo takich aut jezdzi po pl?
mazda10000 - 18-08-2013, 22:38
No nie za wiele, w Szczecinie jestem pewien 5 sztuk. Przy okazji - zabrałem się za rozkładanie szrotoSigmy- wiem już czemu tak kozacko brzmiała ( http://www.youtube.com/watch?v=OitJeIc0u2k ). Wydech jest wyprostowany, nie ma tego zawijasa na środkowym tłumiku, końcowy tłumik jest już normalny Sigmowy. Jutro wrzucę fotki wydechu
mazda10000 - 19-08-2013, 19:00
Nie ma dzisiaj fot wydechu, strasznie padało, względnie poskładałem Sigmę i ruszyłem do blacharza, przyznam wam, że ludzie na drodze dość patrzyli na mnie, jak jechałem bez błotników Umówiłem się z nim że zaspawa mi dziury i nie będzie tego konserwował - po pierwsze dlatego, że będę widział jak jest zrobione, a nie tak jak ostatnio - guma na zardzewiałą blachę i " będzie pan zadowolony", a po drugie kupiłem już wcześniej porządną konserwację i to tyle że mógłbym warsztat założyć... przydałaby się jakaś córka szejka arabskiego...
wojtas - 30-08-2013, 00:25
I jak tam, blacharz?
mazda10000 - 30-08-2013, 19:35
Byłem ostatnio oglądać, część prac, ale nie miałem akurat telefonu- zrobił już przednie nadkola i te blachę przy kielichach, jeszcze tylne nadkola zostały i wyprostowanie rantów progowych i w jednym miejscu poszycie progu jest mocno wgięte. Przy okazji wymienię też kawał blachy w bagażniku, bo miejsce korka we wnęce koła zalepione jest żywicą i matą szklaną. Zastanawiam się też nad tulejami wahaczy, gadałem z paroma osobami z klubu 3000gt i chwalą poliuretan. Zdecydowałem że na pewno tuleje stabilizatorów będą z poliuretanu- także jeżeli ktoś mógłby mi podać ich wymiary ( bo branie ich z moich, które są mocno powycierane jest bez sensu, zresztą auto jest u blacharza do środy) będę wdzięczny
wojtas - 01-09-2013, 21:42
mazda10000 - 01-09-2013, 23:44
Geniusz
t0m3k - 02-09-2013, 06:28
skąd ty masz takie rysunki z wymiarami ?
mazda10000 - 06-09-2013, 01:42
Auto odebrane od blacharzy, dziury załatane, zapodkładowane brunoxem, olej w skrzyni jest wymieniony dynamicznie, co ciekawe poszło mi na to ok. 8 litrów oleju i trochę za mało jest, czyli pójdzie około 9 litrów ( muszę jeszcze dokupić i dolać), dopiero wtedy zaczął lecieć czysty olej , wcześniej taki bardziej brąz leciał ( który miał niby tylko 9 tys. km., kto zgadnie dlaczego ? )
Oprócz tego LPG zamówione, będzie tak - Tech 316, reduktor Prinsa i wtryski Keihin pomarańczowe ( mogą być "za małe" ale w razie czego to się wymieni). Zdecydowałem za namową Krystiana z forum 3000gt na tuleje poliuretanowe.
Z moich luźnych spostrzeżeń, zastanawia mnie tylny stabilizator - czy on coś daje? Jest tak cienki, jak palec... Wybaczcie ale nie miałem siły na zdjęcia i tak dopiero co przyszedłem do domu.
wojtas - 06-09-2013, 08:58
mazda10000 napisał/a: | zastanawia mnie tylny stabilizator - czy on coś daje? |
Zrób test, zdemontuj go i się przejedź po krętej drodze. (żart)
Heble z przodu zamontowane?
mazda10000 - 06-09-2013, 10:45
Janusz podobno miał jakiś wypadek samochodem i w piątek wychodzi ze szpitala. W poniedziałek powinien mi wysłać felgi...
Cytat: | mazda10000 napisał/a:
zastanawia mnie tylny stabilizator - czy on coś daje?
Zrób test, zdemontuj go i się przejedź po krętej drodze. (żart)
|
http://www.3000gt-forum.c...ht=stabilizator
wojtas - 06-09-2013, 11:29
mazda10000, sigma to nie 3gt zapoznaj się z funkcją jaką spełnia stabilizator w aucie i kiedy jest najbardziej potrzebny.
mazda10000 - 06-09-2013, 11:49
Wiem, wiem, w czasie jazdy po łuku stabilizuje nadwozie, ale jak jest tak cienki to stabilizator wygina się tak czy siak, zwłaszcza podczas większych prędkości, wiadomo że coś to daje, ale trochę przyoszczędzili na nim...
|
|
|