To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sporty Motorowe - Robert Kubica

honor - 18-01-2014, 11:41

Widać, że nie było tam przyczepności zupełnie. Sunął ze skręconymi kołami bez zmiany kierunku.

Niech łapie cenne doświadczenie, już teraz widać, że bez problemu może nawiązać równą walkę z najszybszymi. Fajnie było oglądać jak szedł równo z Ogierem na ostatnim pechowym odcinku 8) .

krzychu - 18-01-2014, 17:40

No cóż chyba zabrakło doświadczenia... Pewnie po wszystkim powiedział "następnym razem będzie lepiej"...
mjsystem - 18-01-2014, 18:02

Żeby nie było - a nie mówiłem. :roll:
krzychu napisał/a:
No cóż chyba zabrakło doświadczenia...

Powinien wyważyć zapał z doświadczeniem. Lepiej stracić sekundę czy dwie ale dojechać. Wiem, że nam łatwo się pisze, ale zobaczcie ubiegłoroczny rajd Polski. :|

JCH - 18-01-2014, 19:50

krzychu, mjsystem jak zwykle marudzicie :P
A po fakcie mądry może być każdy. Gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, to by sobie usiadł :)

Z dużym prawdopodobieństwem (graniczącym z pewnością ;) ) można powiedzieć, że Kubica na pewno nie ukończy jeszcze jakiegoś rajdu w tej edycji Mistrzostw.

Nie wiem ile w tym prawdy ale pismaki piszą, że Kubica jako trzeci kierowca w M-Sport ma zbierać doświadczenie a niekoniecznie punkty w kolejnych rajdach. Kto wie czy większym pożytkiem dla niego i dla zespołu nie jest fakt, że ten kierowca i ten samochód jest w stanie jechać tempem mistrza świata niż, że dojechałby trzeci, czwarty.... :roll:
Oczywiście, że chciałoby się zjeść ciastko i mieć ciastko ale poziom tego sportu jest tak wysoki i niestety nie ma miejsca na błędy a i czasem trzeba nieco więcej szczęścia - Bouffier też wypadł - jego szczęście, że trafił w błoto i kibice dali radę go wypchnąć.

Kubica dostarczy nam jeszcze duuuużo fanu i dobrych wyników też dostarczy :)

sampler - 18-01-2014, 20:35

Na tym odcinku klopoty mieli i Latvala i Mikelsen czy Bouffier z Meekiem. Kubica moim zdaniem popelnil blad strategiczny. Nie potrzebnie grzal na najdluzszym odcinku. Fakt mial 0.7 s do Meeka i bylby trzeci. Ale okazalo sie ze Bouffier i Meek tez b duzo stracili (ponad 50 s) i jadac delikatnie wolniej wskoczylby na 2 miejsce.
Ale prawda jest taka ze tylko kierowcy jezdzacy na 100% sa zapamietywani np Colin czy Sainz :)

Morfi - 18-01-2014, 21:03

http://www.youtube.com/wa...I&feature=share tak to wygladało.
Za rok będzie mistrzem świata :)

A tak wogóle to jest senator, który chce zabrać Robertowi prawo jazdy.

http://aleksanderpociej.n...atach-drogowych

krzychu - 18-01-2014, 21:08

JCH - no cóż nie od dzisiaj wiadomo, że najlepiej "sprzedają" się kraksy... A Kubica jest pod tym względem efektowny i efektywnym.
mjsystem - 18-01-2014, 21:41

Cytat:

Morfi - to był sarkazm ;)

Morfi - 18-01-2014, 22:05

Raczej nie, bo to nie pierwszy tekst tego pana.
JCH - 18-01-2014, 22:44

Morfi napisał/a:
bo to nie pierwszy tekst tego pana
Oby ostatni :? Bo jak się politycy do czegoś biorą to słabo wychodzi :arrow: http://kozal.natemat.pl/8...atach-blogowych
krzychu - 19-01-2014, 08:00

Morfi napisał/a:

http://aleksanderpociej.n...atach-drogowych

Ja wiem, że jestem na bakier z Polskim. Ale ten Pan mógłby używać więcej kropek :finga: Na końcu zdania zapominam o czym pisał na początku. W sumie to nawet nie wiem co chciał napisać... Czy przypiąć Kubicy czy któremuś oponentowi politycznemu... Bardziej po tym krótkim tekście mi wygląda na gościa co chce każdemu przypiąć kto się nawinie...

mkm - 19-01-2014, 12:16

A ja czytając naszych "ekspertów", "gwiazdy" i innych ślizgających się po nazwisku Kubica podziwiam tego człowieka za to, że jeszcze chce mieć polską flagę przy nazwisku...
mkm - 02-02-2014, 13:33

Przygotowania do Rajdu Szwecji.

krzychu - 03-02-2014, 08:43

Ktoś by się chciał z nim przejechać na fotelu pasażera? :twisted: Mi by chyba pikawka wysiadła...
Bartek - 03-02-2014, 11:23

Czy ja dobrze widzia łem, Marcusa na prawym???