Nasze Miśki - CA4A Błękitne Malibu
Tomek - 28-02-2013, 14:06
mkm napisał/a: |
tomek84, a katalizotor jest? Łącznik w 100% szczelny?
Druga sprawa to kółka jakie masz na aucie. |
tak, tak
koła to te, na których kupiony był
mkm, auto jest sprawne
przełożenie skrzyni jest jakie jest - męczące w trasie, tyle w temacie, nie ma się co rozwodzić
i nie chodzi o hałas, szum powietrza, etc.
bo gdyby tak było, to każdym autem (*wersją silnikową) jeździło by się tak samo, w trasie
jedyne do czego można by się przyczepić, to tam jest ta dziwna końcówka wydechu, która trochę hałasu może dawać, w CJ miałem gorzej
Fragu - 28-02-2013, 14:42
Nie chce mi sie wierzyc ze falka nie jedzie na 5 biegu...wiadomo to nie mocny diesel ..ale jednak 6 garow i calkiem fajna moc
Tomek - 28-02-2013, 14:44
Fragu napisał/a: |
Nie chce mi sie wierzyc ze falka nie jedzie na 5 biegu...wiadomo to nie mocny diesel ..ale jednak 6 garow i calkiem fajna moc |
jedzie, jedzie
ale to temat o Malibu
jedno co trzeba przyznać, to, że Malibu, podobnie jak i Galant jedzie na piątce sprawnie od 50 kmh do odcinki
Fragu - 28-02-2013, 14:50
Sorki za offtopa
Malibu spoko, do miasta idealny...jedno co mi troche przeszkadzalo w jezdzeniu po miescie coltem (akurat cj) to maly przeswit...czasami ciezko sie parkowalo.
ozzy89 - 28-02-2013, 17:03
mkm napisał/a: | tomek84, a katalizotor jest? Łącznik w 100% szczelny?
Druga sprawa to kółka jakie masz na aucie. |
katalizator wymieniałem na nowy łącznik szczelny, bo całą dwururkę wymieniałem jak się stary posypał. Kupiłem od Kleja z jego CA4A, które miało przejechane 60 tys. km i dwururka wyglądała jak nowa, nawet osłona nie miała grama rdzy
mkm - 28-02-2013, 17:55
tomek84 napisał/a: | przełożenie skrzyni jest jakie jest - męczące w trasie, tyle w temacie, nie ma się co rozwodzić |
Musisz się przyzwyczaić, że Colta trzeba kręcić i nie bać się, że go słychać .
Wg. mnie zestopniowanie skrzyni na trasę jest ok.
Do spokojnego „taś taś” na wysokich biegach faktycznie nie bardzo, ale też się da.
Colta musisz wyczuć, jak go wyczujesz to będzie jeździł tak jak Ty chcesz .
No i nie po raz pierwszy i nie ostatni napiszę, że jazda na 13-tkach to nie jazda .
wojzi - 01-03-2013, 03:07
Tomek tak z ciekawości ile dałeś za Colciaka - prześlij mi info na priva. Znam osobę, która szuka nowego auta i rozważa Colty no i pytała się o ceny.
Tomek - 01-03-2013, 10:53
mkm napisał/a: | Musisz się przyzwyczaić, że Colta trzeba kręcić i nie bać się, że go słychać .
Wg. mnie zestopniowanie skrzyni na trasę jest ok.
Do spokojnego „taś taś” na wysokich biegach faktycznie nie bardzo, ale też się da. |
no właśnie tylko o to spokojne "taś, taś" mi chodzi
wiesz, ja do pracy jadę autostradą to wtedy to się czuje
w typowo polskiej trasie, gdzie trzeba wyprzedzać na pewno się sprawdzi
bo poza tym to auto jest jak najbardziej fajne
mkm napisał/a: | No i nie po raz pierwszy i nie ostatni napiszę, że jazda na 13-tkach to nie jazda . |
czy ja wiem
takie 13 cali w Colcie to jak moje 15 cali w Galancie
na zimę jak najbardziej może być
na lato się pewnie zmieni
jakbyś widział jakieś 14 cali, w ostateczności 15 cali w wyśmienitej cenie to daj znać
wojzi napisał/a: | Znam osobę, która szuka nowego auta |
niech pyta w salonie
wojzi napisał/a: | Tomek tak z ciekawości ile dałeś za Colciaka |
PW
ozzy89 - 01-03-2013, 17:21
tomek84 napisał/a: | jakbyś widział jakieś 14 cali |
jakbyś chciał Malibowe 14-tki, to na CM wiszą na sprzedaż dość długo
Tomek - 01-03-2013, 18:19
ozzy89 napisał/a: |
jakbyś chciał Malibowe 14-tki, to na CM wiszą na sprzedaż dość długo |
podrzuć linka, bo na tym bazarze to nie dam rady nic znaleźć
jak Malibowe, to chyba z autem je powinienem dostać
pzdr
ozzy89 - 02-03-2013, 14:56
tomek84 napisał/a: | ozzy89 napisał/a: |
pzdr |
proszę http://coltmania.pl/sprze...c50-t93832.html
hehe, no właśnie Malibowe 14tki z Borbeta sprzedałem jeszcze razem z CA1A, bo w nim już miałem od paru miesięcy alu z GTi, a Malibowe 13-tki z Ronala do CA1A też opchnąłem, więc potem nie było na czym go postawić przy sprzedaży
Tomek - 02-03-2013, 17:26
ozzy89 napisał/a: | tomek84 napisał/a: | ozzy89 napisał/a: |
pzdr |
proszę http://coltmania.pl/sprze...c50-t93832.html
hehe, no właśnie Malibowe 14tki z Borbeta sprzedałem jeszcze razem z CA1A, bo w nim już miałem od paru miesięcy alu z GTi, a Malibowe 13-tki z Ronala do CA1A też opchnąłem, więc potem nie było na czym go postawić przy sprzedaży |
aaaa, to widzisz, zle sie zrozumielismy
myslalem, ze Ty masz do sprzedania
te co sprzedaje peka ogladalem, ale jak widziala je moja zona, to powiedziala "nie ma mowy, paskudne"
ozzy89 - 03-03-2013, 11:04
tomek84 napisał/a: | te co sprzedaje peka ogladalem, ale jak widziala je moja zona, to powiedziala "nie ma mowy, paskudne" |
no to szukaj z GTi Edgar jakiś czas temu miał kolejny komplet w bieli. Podesłałem kontakt kumplowi, który jeździł moim byłym CA1A i je wziął. Swoje alu z GTi też kupiłem od Edgara. Nawet mi je odmalował może ma jakieś źródło skąd je wyrwać
Tomek - 03-03-2013, 11:59
no takie od GTi to by pasowały idealnie
podobają mi się
tylko, że to są 15-cali
ale tak czy tak bym przygarnął
mkm - 03-03-2013, 12:55
tomek84, gti ma 14-tki.
[edit]
|
|
|