Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Bartekkita - 21-12-2014, 00:45
mirex94, te bitumiczne są ciężkie - użyłem ich tylko tam gdzie obijają się o karoserie kamienie. Natomiast ta pianka jest leciuteńka co jest jej dużym plusem. Myślę, że cała paczka, która zamówiłem to nie było nawet 10 kg. Więcej waży ten elektrycznie sterowany fotel z grzaniem tyłka
Ps. Jestem zadowolony z wygłuszenia nadkola przedniego, dużo pomogło szczególnie w deszczu
mirex94 - 25-12-2014, 23:43
Ja i tak się dziwie ze ci głośno. U mnie jest standard a dodatkowo wywaliłem wygłuszenie maski i jakoś nie puczułem żadnej różnicy. Pewnie dlatego, że często mam radio na full . Chociaż z drugiej strony ty nie masz oddzielonego bagażnika..
Bartekkita - 08-01-2015, 23:27
mirex94, tak radio dużo zmienia Poza tym mi nie chodzi o silnik, też jeżdżę od zmiany machy bez wygłuszenia i teraz dodatkowo bez pokrywy silnika. I tylko lepiej brzmi pod wiaduktami jak mu się depnie
Czas najwyższy uzupełnić książkę serwisową mojego Miśka. Przed świętami został zrobiony rozrząd.
Graty:
Przed:
Jak widać poniżej ten uszczelniacz już puszczał.
I po:
Na poprzednim zestawie zrobiłem 84k poza wyciekiem nie było żadnych niepokojących objawów zużycia.
Kolejne eksploatacyjne usterki musiały kiedyś nadejść Zaczęło cieknąć spod tylnej pokrywy zaworów. Przy okazji uszczelniacze świec tylko czekały na to by się do nich dobrać także też poszły na emeryturę.
Kolejna wymieniona rzecz to przednia poducha. I teraz jest bajka Wcześniej potrafiło delikatnie szarpnąć budą przy zmianie z P na R czy R na D. Teraz zmiany są niewyczuwalne, tak samo nie czuć już drobnych szarpnięć, które czasem rzadko, ale występowały przy zmianie biegów. Przy otwartych oknach jak się wsłuchało było również słychać delikatne wycie skrzynie przy przełożeniach R i D stojąc z wciśniętym hamulcem. Obecnie również cisza
Oczywiście za wszystkie wyżej wymienione prace muszę podziękować Bartkowi
Bartekkita - 22-01-2015, 21:04
Słuchajcie drodzy Mitsumaniacy mam pytanie, czy jest sens inwestować w jakieś lepsze tarcze tylne czy to raczej fanaberia?
polaff - 22-01-2015, 21:16
Może jestem w błędzie ale myślę że biorąc pod uwagę ze to Galant to tym bardziej warto zainwestować w dobry zestaw na tył. Poprawiając skuteczność tylu odciazasz przód.
Bartekkita - 08-04-2015, 23:53
Oj dawno mnie tu nie było
Ostatnio w czasie wyjazdu na narty Galant miał rocznice w Albertville
Parę fotek z wyjazdu:
Na A9 w Szwajcarii
Misiek przybrudzony po trasie do Francji
Na myjni
Juiceman - 09-04-2015, 06:08
No zacnie zacnie z tym wynikiem to Cię dogonię;-) u mnie już ponad 261kkm ;p
Fragu - 09-04-2015, 10:48
Pięęęęknie !
Bartekkita - 11-04-2015, 00:13
Juice teraz to masz duże szanse w najbliższym czasie nie będę za wiele z auta korzystał
Bartekkita - 27-04-2015, 22:03
Gal był dzisiaj u Deejay na przeglądzie, wyszło parę rzeczy w zawieszeniu: banan lewy przedni i z tyłu łączniki i tulejki prawej zwrotnicy. Dzięki Bartek za ogarnięcie fury Poza tym wszystko ok I wisienka na torcie podłoga po zimie:
jakość marna, ale robione telefonem.
Hugo - 27-04-2015, 22:06
Bartekkita napisał/a: | podłoga po zimie | Raz, że zimy w tym roku nie było, a dwa, że chyba za dużo nie jeździłeś, bo się nawet nie zabrudziła
Bartekkita - 28-04-2015, 18:23
Hugo, w górach sypali standardowo, to samo w Niemczech na autobanach, a nie zabrudziła się, bo po każdym wypadzie w góry staram się kercherem umyć ile się da z ziemi
promatti - 29-04-2015, 18:10
Bartek co Ty po polerce wbijasz na automatyczne myjki ? ?? ? ? ?
Bartekkita - 30-04-2015, 18:43
promatti, bezdotykowe
Bartekkita - 26-10-2015, 22:28
Ostatnio przeżyłem 4 miesięczną rozłąkę z Miśkiem. Postanowiłem się, więc wybrać na jesienny spacer, a oto kilka fotek
|
|
|