To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Patrykowa Sigma

Wszyc - 31-12-2013, 20:16

Było zmieniać z galanta? :D

Też byś mógł mu ECS założyć :D

http://www.youtube.com/watch?v=VW8xYVKF6GU

Piwor - 31-12-2013, 22:58

szpala85, i co teraz mam napisać? "A nie mówiłem?"

Uprzedzałem. Po strzale to normalne. ;)

szpala85 - 01-01-2014, 04:54

bedzie dobrze :mrgreen:
sigma nie wyjechała w tamtym roku.... wyjedzie w tym :biggrin:

i tak jestem w szoku ze podjąłem się takiej naprawy ... zdjęcie głowic ... naprawa ... wrzucenie głowić .... rozrząd ... teraz panewki... wszystkie amory ...hamulce ...

i to wszystko sam w garażu gdzie miałem pod rękom koze i zestaw kluczy Yato hehehhehe

jak w galu robiłem skrzynie automatyczną to powiedziałem sobie że to jest ostatnia tak poważna rzecz jaką robię w aucie ... a tu patrz .. miłość do 22...23 letniej dziuni kwitnie :mrgreen:

mam szczęście że moja żywa nowa miłość mnie rozumie :mrgreen: .. bo inaczej by były rozstania hehe :wink:

Piwor - 02-01-2014, 23:36

Moja się już pogodziła. :D

Nie mniej i ja swoje kończę. ;P

szpala85 - 10-01-2014, 12:14

panewki zamówione :wink:

wczoraj zregenerowałem prawy zacisk hamulcowy i ładnie wyczyściłem i odmalowałem amory przednie ecs ... :mrgreen:

oraz dostałem paczuszkę z olejem Total Quartz 9000 5w40 :wink:

wszystko na dobrej drodze :lol: aby sigma wyjechała z garażu :lol: bo ile czasu może tak stać na podnośniku :lol: ... kurde to nie wystawka :lol:

mazda10000 - 10-01-2014, 14:00

Ale co da wymiana samych panewek?
Piwor - 11-01-2014, 08:59

Jak to co?
mazda10000 - 11-01-2014, 12:28

No skoro panewkę obróciło, to nie sądzę, żeby wał pozostał nienaruszony.
Jak oddałem swoją Sigmę do Kosiora to w międzyczasie w jego silniku obróciło panewkę na korbowodzie i on twierdził, że wał na pewno jest dobry i wystarczy wymienić same panewki i przejechał się na tym...
Uważam że teraz zostaje Ci ewentualnie silnika, albo ew. wału, albo samego dołu

Wszyc - 11-01-2014, 18:25

Tu nie ma co gdybać trzeba obejrzeć wał sobie i korby jak wszystko jest git to... wszystko jest git po prostu :)
szpala85 - 11-01-2014, 20:01

no właśnie hehe :wink: jest git .... panewki na korby zamówiłem .. bedzie dobrze

btw. dzisiaj wziąłem się za prawą stronę i po wyjęciu amora ujrzałem taki oto widok :

amor Ecs zgnity ...góra wpadła do środka .i tam sie zapiekła .... . cały amor się rozpadł ... ja się zastanawiam jak ja kręciłem kierownicą ???

mniejsza o to założyłem zapasowe amory i jest git ...

mam jeszcze pytanko czy ten pręt przyczepiony do wahacza ... ma być taki wykrzywiony ? .. bo rozumiem że to jest coś wspólnego z ECS ?

na koniec tak wszystko wygląda po złożeniu :

szpala85 - 11-01-2014, 20:02

tam gdzie nie ma miniaturki to też są foty klikajcie :wink:
wojtas - 12-01-2014, 00:32

szpala85 napisał/a:
mam jeszcze pytanko czy ten pręt przyczepiony do wahacza ... ma być taki wykrzywiony ?

Powinien być prosty.

angelos - 12-01-2014, 10:45

wojtas napisał/a:
szpala85 napisał/a:
mam jeszcze pytanko czy ten pręt przyczepiony do wahacza ... ma być taki wykrzywiony ?

Powinien być prosty.

To jest przednik czujnik położenia ECS. Jak napisał Wojtek musi być prosty gdyż będzie wysyłał złe dane do kompa ECSu, co będzie skutkowało złym ustawieniem wysokości.

jacek11 - 12-01-2014, 13:42

mazda10000 napisał/a:
No skoro panewkę obróciło, to nie sądzę, żeby wał pozostał nienaruszony.

Niestety kolega może mieć rację.To się musiało dziać już wcześniej,więc zapewne wał nie jest idealny.Obawiam się że wymiana samych panewek może nie dać oczekiwanego efektu.
Kolejna sprawa,to przyczyna awarii.Takie rzeczy nie dzieją się same z siebie.

szpala85 - 12-01-2014, 13:43

dobra dzieki Panowie :mrgreen: .... będę go prostował :wink:

powiedzcie mi czym konserwować te gumy w amorach ecs ? aby nie popenkały

btw. powiem wam że ten parch co jest na prawym kielichu to tylko powierzchowny ... od dołu jak wyjąłem amora troszkę nalotu było ale blacha zdrowa ... obczyściłem i pomalowałem antykorozyjną .... jestem cały czas w szoku że 23 letnie auto tak się trzyma ... w galu prawy kielich to mi odpadł ..a sigma ... miodzio :wink: ...

jestem zadowolony z tego auta ... ale ten amor to mnie załamał ... wnioskuję z tego ze jak kręciłem kierą to góra się nie kręciła tylko skręcałem sprężynę w amorze ... i wspomaganie działało jednym paluszkiem ... patrzcie jaka to jest siła :wink: