Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
Marcin-Krak - 21-01-2014, 22:32
A Wy nie wiecie, że:
JCH - 21-01-2014, 22:52
Jaro1974 napisał/a: | JCH napisał/a: | Wziąłem wiaderko z letnią wodą, szmata i heja na przednią szybę - chyba to najszybszy sposób na taką okoliczność |
Z letnią wodą też trzeba czasami uważać bo można sobie szybę załatwić | Wiem, wiem Dlatego nie lałem wrzątkiem z czajnika a na zewnątrz było może max. -1°C. Kałuże nawet nie próbowały zamarzać
fergul11 - 21-01-2014, 23:49
Jaro1974 napisał/a: |
JCH napisał/a:
Wziąłem wiaderko z letnią wodą, szmata i heja na przednią szybę - chyba to najszybszy sposób na taką okoliczność
Z letnią wodą też trzeba czasami uważać bo można sobie szybę załatwić Znam zawodników którzy zamiast szmatki z wodą od razu wylewali całą zawartość wiadra na szybę i za chwilę byli szczęśliwymi klientami firm zajmujących się wstawianiem szyb samochodowych |
Tarpan , dwa Żuki , dwa duże Fiaty, Polonez i toyota ,zawsze zimą lałem na szybę CIEPŁĄ WODĘ gdy wokół słychać było odgłosy skrobania i łamania skrobaczek i nigdy nie doczekałem się nowej szyby .
Tutaj też stosuje metodę "NA MOKRO" ale widziałem zawodnika co zalewał prosto z czajnika elektrycznego i też nasłuchiwałem czy będzie PACC
Bizi78 napisał/a: | jutro mam wolne |
Witaj w klubie
Czekam na listonosza , parę chińskich paczek ma mi podrzucić ,bo widziałem że na poczcie leżą
rosomak1983 - 22-01-2014, 01:56
Ze warto ogladac ,,podziemna TV'' np aktualny odcinek;
http://www.youtube.com/watch?v=xzESt57s_c4
PS. pogoda koszmarna...
gulgulq - 22-01-2014, 07:52
rosomak1983 napisał/a: | PS. pogoda koszmarna... |
eee tam ..luzik
w poniedziałek zaliczyłem trasę do Kalisza,
akurat przez zagłębie lodowe koło Kielc, od 5 rano do 7.30 stałem na poboczu bo była totalna ślizgawka i nikt nie pojechał już dalej, dopiero solarka uratowała sytuację, generalnie jazda masakryczna, marznący deszcz, oblodzone jezdnie, miejscami zdradliwe pułapki (czarny lód)
na powrocie olałem najkrótsza trasę i w Piotrkowie odbiłem na 1 do Katowic i później 4 do Tarnowa - czasowo to samo ale przynajmniej grzałem na autostradzie 140 i droga ubywała
JCH - 22-01-2014, 08:39
Wszystko zamarznięte - wsiadałem dziś przez bagażnik, tylko ten się dało otworzyć z zewnątrz
Ale jest fajnie, wreszcie trochę białego
Tomek - 22-01-2014, 09:14
Cytat: |
Wszystko zamarznięte - wsiadałem dziś przez bagażnik, tylko ten się dało otworzyć z zewnątrz |
ja do Galanta tak samo wsiadałem
najpierw bagażnik, potem drzwi pasażera od środka
i po długim czasie dopiero drzwi kierowcy udało się wypchnąć od środka, uprzednio polewając dużymi ilościami odmrażacza
na szczęście uszczelki całe
koszmarek - 22-01-2014, 09:30
proszę mnie w klimat nie wrabiać !
dziś przymarzłam do przystanku autobusowego rano ... :/
Tomek - 22-01-2014, 09:42
rosomak1983 napisał/a: |
PS. pogoda koszmarna... |
SORRRRRY, taki mamy klimat
misjonarz. - 22-01-2014, 10:23
mamy taki klimat, a wszyscy są tym faktem zaskoczeni jak nasi drogowcy
zimo - przybywaj
fergul11 - 22-01-2014, 10:23
dziś przymarzłam do przystanku autobusowego rano ... :/To trzeba jak najszybciej rozgrzać i rozmasować co by nie dostać !
JCH napisał/a: | Wszystko zamarznięte - wsiadałem dziś przez bagażnik |
tomek84 napisał/a: | na szczęście uszczelki całe |
tomek84 napisał/a: | najpierw bagażnik, potem drzwi pasażera od środka | ...tylko wazelinka techniczna na uszczelki
Tomek - 22-01-2014, 10:25
fergul11 napisał/a: | ...tylko wazelinka techniczna na uszczelki |
a potem weź to domyj
fergul11 - 22-01-2014, 10:25
gulgulq napisał/a: | stałem na poboczu bo była totalna ślizgawka i nikt nie pojechał już dalej |
gulgulq napisał/a: | eee tam ..luzik |
misjonarz. napisał/a: | zimo - przybywaj |
koszmarek napisał/a: | proszę mnie w klimat nie wrabiać ! |
tomek84 napisał/a: | SORRRRRY, taki mamy klimat |
JCH napisał/a: | Ale jest fajnie, wreszcie trochę białego |
nikomu nie dogodzisz
Tomek - 22-01-2014, 10:26
poza tym jak się potem przyjrzałem dobrze, to nie uszczelki były przymarznięte, tylko na dole zebrała się woda na progu i zamarzła
fergul11 - 22-01-2014, 10:27
tomek84 napisał/a: | a potem weź to domyj | delikatnie , małą ilość paluszkiem , jakbyś kobietę pieścił , a nie całą łapą jak rzeźnik w masarni
|
|
|