Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...
Hugo - 08-04-2018, 21:56
vrangsinn napisał/a: | najprawdopodobniej ostatni raz letniego kompletu w takiej formie na aucie... | To dobrze, bo słabo wygląda.
vrangsinn - 09-04-2018, 06:22
Hugo napisał/a: | vrangsinn napisał/a: | najprawdopodobniej ostatni raz letniego kompletu w takiej formie na aucie... | To dobrze, bo słabo wygląda. |
nie o ich wyglad chodzi bo mi sie podobają a o ich rozmiar....
vrangsinn - 11-06-2018, 22:19
Witam po sporej przerwie...troche się działo w aucie, pare drobnych rzeczy...pare poprawek, awarii, ale generalnie idzie ku lepszemu i do przodu..
Na początek coś nie miłego...w kwietniu 1 dzień przed przeglądem dostałem strzała w szybe... niestety szyba pękła na 30 cm... i pierwszy raz w życiu auto nie przeszło mi przeglądu...oczywiście szyba wymieniona 2 dni później...
- szyba pilkington z paskiem + wymiana [450]
3 dni po wymianie szyby kolejna niespodzianka...zapiekł się ostatni tłoczek który nie był regenerowany ^^ lewy przód...poszły ori gumki + tłoczek frenkita koszt z wymianą [200] (nie mam zdjęć zestawu gumek i oringów ori ale musicie mi na słowo zawierzyć )
a tak wyglądał stary tłoczek^
i To by było tyle z niemiłych niespodzianek...krótki czas potem z racji pięknej pogody odświerzyłem uchwyty wycieraczek
przed^
po^
Przy 197000 km wymiana oleju, od 20 tys km standardowo Amsoil ECF 5w40 + filt Mann [210]
^
No i najważeniejsze!!! 27.05 sreberko poszło do blacharza godnego zaufania:), wsatwione reparaturki obu nadkoli + odbudowane jedno nadkole wewnętrzne bo już nie dało rady sie ratować, są plusy...blacharsko temat super ogarnięty...ale jak to ze srebrnym będziemy robić korekte
mała fotorelacja
przed poglądowo^
po wycięciu^
efekt końcowy^ (bedzie korekta lakieru przy okazji...niespodzianka nowego elementu, który i tak musze pomalować^^...juz w lipcu)
Ogólnie Rysiu:) [blacharz] stwierdził że nie ma tragedii, przejrzał podłużnice, kielichy i inne newralgiczne miejsca i jest dobrze:) (choć to pierwszy Galant którego robił więc nie ma porównania, zaś jak stwierdził przy Mazdach to praktycznie czysty;)), aczkolwiek co już wiedziałem od jakiegoś czasu, rura wlewu paliwa się "kończy" i trzeba powoli ogarnąć zamiennik, no i faktem potwierdzonym jest ze cale auto na 100% było malowane...najprawdopodobniej odswierzenei lakieru bo nic innego nie zauważył + maska przednia była wymieniana i cieniowana jego zdaniem
koszt zabawy [1200+270 reparaturki]
Jestem mega zadowolony że udało mi sie wkońcu zamknąć ten temat na pare lat, ze zbitej szyby troche mniej :/ ale to przypadek losowy. Ale największym plusem jest to że nadkola zrobioone i można ruszyć z tematem który czekał aż to sie stanie, czyli audio + wygłuszenie...!!!! pomysłow pare, narazie myśle nad konfiguracją głośniki/radio (głośniki w tylnych drzwiach??) ale mam 2 miechy na zastanowienie i uderzenie do znajomego co w tych temata przerasta mnie wiedzą parokrotnie:)
Więcej zdjęć potem jak już niespodzianka będzie na aucie, a auto wypucowane na spokojnie
do następnego...
oczywiście auto śmiega bezproblemowo...laći jeździć
Bzyk_R1 - 11-06-2018, 22:27
Myślisz że da radę te odcienie ze sobą zlicować? Amsoil daje nalypke? Chyba sobie kupię
vrangsinn - 11-06-2018, 23:19
Bzyk_R1 napisał/a: | Myślisz że da radę te odcienie ze sobą zlicować? Amsoil daje nalypke? Chyba sobie kupię |
tak, ogolnie nie zdawalem sobie sprawy ze ze srebrnym sa takie jajca...ogolnie kod lakieru mam A69 i tak jest na znamionówce...tyle że okazuje sie że A69 jest pare rodzai A69A, A69C...itd itd, mam narazie położony A69, teraz pojdźie A69 z pigmentem najprawdopodobniej C, w tym tygodzniu jade do majstra od lakierów na pobranie próbki i określenie precyzyjnie jaki tam jest pigment...generalnie jesteśmy juz praktycznie na 90% pewni...możecie zgadywać co jest w tym srebrnym, stawiam piwo dla tego co zgadnie bo ja jestem zaskoczony....(jestem jednak dalton), najlepsze jest to ze przez to wszytko pojdzie lakier 2x na nadkola + 1x na wszystkie drzwi, zderzak tył i najprawdopodobniej klapę bagażnika....ale Rysiu mi to machnie że tak powiem gartis, ja kupuje tylko farbę...
Sama blacharka za to super...(chłopak generalnie zajmuje się renowacją klasyków)...
Ciekawostka...jak patrzy sie na auto od przodu...lakier wyglada identycznie na całym aucie...od tyłu jest ewidentne odcięcie między nadkolami a drzwiami....
robertdg - 11-06-2018, 23:51
vrangsinn napisał/a: | tak, ogolnie nie zdawalem sobie sprawy ze ze srebrnym sa takie jajca...ogolnie kod lakieru mam A69 i tak jest na znamionówce...tyle że okazuje sie że A69 jest pare rodzai A69A, A69C...itd itd, mam narazie położony A69, teraz pojdźie A69 z pigmentem najprawdopodobniej C, w tym tygodzniu jade do majstra od lakierów na pobranie próbki i określenie precyzyjnie jaki tam jest pigment...generalnie jesteśmy juz praktycznie na 90% pewni...możecie zgadywać co jest w tym srebrnym, stawiam piwo dla tego co zgadnie bo ja jestem zaskoczony....(jestem jednak dalton), najlepsze jest to ze przez to wszytko pojdzie lakier 2x na nadkola + 1x na wszystkie drzwi, zderzak tył i najprawdopodobniej klapę bagażnika....ale Rysiu mi to machnie że tak powiem gartis, ja kupuje tylko farbę...
| To nie takie proste jak Ci sie wydaje, kolega mi przyniósł próbki jakie robili na szkoleniach, tak dla ciekawostki, lakier z tego samego pistoleta, ta sama komora, te same nastawy na pistolecie, słowem wszystko co do lakieru i osprzetu bez zmian, tylko 5 lakierników malowało i uwierz mi róznice w rece bylo widac w taki sposób ze laik by powiedzial ze to sa calkowicie inne kolory, takze bez dobrego cieniowania tego nie zgubisz. Wam zbyt dużo jakby białego wyszlo na wierzch, ewentualnie jasno srebrnego stad lakier rozjasnial i wyglada jakby polyskiwał na niebiesko/zielonkawo, chociaz ta baza ma głownie srebrne składy w wiekszosci wagowej
Krzyzak - 12-06-2018, 09:40
vrangsinn napisał/a: | rura wlewu paliwa się "kończy" i trzeba powoli ogarnąć zamiennik | jakieś wnioski? - udało się z czegoś dobrać?
ps. sprawdzałem ostatnio kartę produktu dla AMSOil 5W30 i niewiele się różni od naszego Lotosa, tyle że jest 4x droższy
Marcino - 12-06-2018, 12:31
Krzyzak napisał/a: | jakieś wnioski? - udało się z czegoś dobrać? |
Ja dorobiłem z kawałka gumowej rury.... ale znamy takiego jednego co rozwalił system (Nacz) i ma z nierdzewki.....
Marcino - 12-06-2018, 12:32
Krzyzak napisał/a: | ps. sprawdzałem ostatnio kartę produktu dla AMSOil 5W30 i niewiele się różni od naszego Lotosa, tyle że jest 4x droższy |
ale tu jest 5w40 a ty piszesz i 5w30
Krzyzak - 12-06-2018, 14:41
tak, porównywałem 5W30 obu firm
czasem warto zajrzeć do karty - można uniknąć bulenia kasy za nic
jak wiesz jeżdżę teraz w kombi na Specolu, najtańszym 5W30 na rynku - silnik pracuje tak samo, jak nie lepiej niż na 2x droższym Mobil ESP
Fragu - 12-06-2018, 14:56
Krzyzak ma sporo racji - ostatnio porównywałem karty kilku 5w40 i na papierze różnic w cenie jakoś nie widać...różnic 2 lub 3 krotnych.
vrangsinn - 12-06-2018, 20:25
Fragu napisał/a: | Krzyzak ma sporo racji - ostatnio porównywałem karty kilku 5w40 i na papierze różnic w cenie jakoś nie widać...różnic 2 lub 3 krotnych. |
http://zmienolej.pl/pl/bl...kowych-sae-5w30
ja wiem...cena/sklad/testy/cena/itd, nie jeździłem na lepszym oleju...po prostu, generalnie sam olej lepszy niż silnik^^...a start silnika przy -15...mmm...ja wiem...skład taki sam....
kazdy ma swoją opinie...jego samochód jego silnik...jakbym chciał go sprzedać napewno by na tym nie jeździł....
Krzyzak - 13-06-2018, 10:37
czy ja wiem, Lotos 5W30 ma TBN prawie równie wysoką jak AMS 5W30, temp. płynięcia różni się tylko 2 stopniami C... nie widzę sensu przepłacać
a test oleju przy +150° nie ma sensu bo takich temperatur tam nie ma (no chyba że przy natrysku na denko tłoka... ale to w Galancie GTi było)
są auta, gdzie jak temp. oleju osiągnie 160 to np. traci się gwarancję (np. nissan 350)
nie moje pieniądze, więc jak zwykle tylko staram się odwołać do rozsądku i sprawdzania karty produktu, bo może się okazać, że przepłaca się za markę i tyle
vrangsinn - 13-06-2018, 16:48
Krzyzak napisał/a: | czy ja wiem, Lotos 5W30 ma TBN prawie równie wysoką jak AMS 5W30, temp. płynięcia różni się tylko 2 stopniami C... nie widzę sensu przepłacać
a test oleju przy +150° nie ma sensu bo takich temperatur tam nie ma (no chyba że przy natrysku na denko tłoka... ale to w Galancie GTi było)
są auta, gdzie jak temp. oleju osiągnie 160 to np. traci się gwarancję (np. nissan 350)
nie moje pieniądze, więc jak zwykle tylko staram się odwołać do rozsądku i sprawdzania karty produktu, bo może się okazać, że przepłaca się za markę i tyle |
podam Ci przykład bo rozumiem Twój punkt widzenia:
- 4x MICHELIN PRIMACY 3 225/45R17 94V XL z etykiety: A/C/69dB około 1900 zl komplet
- 4x Nexen N'Fera SU1 225/45R17 94Y XL z etykiety: A/C/69dB niecały 1000 zl za komplet
niby to samo, tak mówi etykieta, odczucia w praktyce zupełnie inne...to jest temat do dlugieeej rozmowy i na temat olejów i opon...temat rzeka...
btw nie twierdze ze ten Lotos jest do bani...akurat w galu na nim nie jeździłem...
vrangsinn - 30-07-2018, 16:32
Witam po przerwie...kolejne up-y...:)
Po kolei...
Na początek lekkie dopieszczenie pierdól...pocił się korek oleju co mnie bardzo irytowało...
-> zakupiona ori uszczelka i wszystko wróciło do normy..[10zl]
-> przy okazji wyczyszczone i oklejone odrobine co nie co w komorze silnika
-> wyczyszczony filtr powietrza
No i tyle z takich pierdółek...ale przejdźmy do najważniejszego...jest!!!! w końcu!!! jedno z marzeń co do gala!!!
Zawitała oryginalna lotka z VR-4 w idealnym stanie!!! ale nie obyło się bez pecha...uszkodziła się w transporcie czego nie zauważyłem...;/
Temat naszczęscie łatwy do ogarnięcia i ogarnięty ;]
-> lotka vr-4 [600 + 100 malowanie]
-> korekta lakieru po niefortunnym malowaniu reparaturek [gratis]
^ oto efekt z zamontowaną już lotką (przydała by się jeszcze polerka...ale termin napięty...narazie ważniejsze sprawy na głwowie bo grafik napięty)]
Dla mnie efekt bomba..auto nabrało nowego wyglądu...nie ma opcji, spojler zmienia ogromnie spojrzenie na tył auta...nawet moja żona to przyznała wiec musi coś w tym być...kocur!!! rozkochałem się na nowo...
I to tyle na ten miesiąc...dla mnie i mało i sporo jak na czas którym dysponuje...dalsze plany są....mam nadzieje że we wrześniu będziemy działać z kolejnym etapem tworzenia auta marzeń...czyli wyciszeniem...od razu zapytam..kto miał do czynienia z tymi głośnikami...
focal
warto??
plan dośc juz precyzyjny...zostaje ori układ głośników...przód/tył zestaw na Focalach...radio clarion + wzmacniacz + skrzynka basowa w bagażniku robiona własnoręcznie akurat bas nie wybrany jeszcze (ale radio,wzmacniacz i tuba napewno nie w tym roku, wpierw wyciszenie i wymiana głośników)
Pozdrawiam mitsumaniaków i Galanciarzy bo coraz mniej nas i co do audio z chęcią wysłucham propozycji sprzętowej konfiguracji głośników (preferowana muzyka metal/klasyka)
Pozdrawiam...
EDIT
PS. Mam na sprzedaż oryginalny spojler dostępny w salonie w opcji do galanta (na zdjęciach w temacie wyżej), stan db+ kod lakieru A69, jeśli ktoś zainteresowany priv
|
|
|