To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek

sveno - 20-07-2011, 16:10

wicek, tyle się na tym znam co przeczytałem w necie, więc niewiele, co do modelu to raczej nie bierz najtańszego, warto dołożyć 40-50zł i mieć spokój a przy okazji kilka funkcji więcej, oczywiście jeżeli wszystko dobrze zamontujesz, forum służy pomocą, wszystko jest opisane w tym temacie, także miłej lektury.
brodzky - 20-07-2011, 17:02

Ja tam brałbym coś z Keelogiem + ważna funkcja - zamknięcie zamka w przypadku nieotwarcia drzwi + ewentualnie po zamknieciu automatycznym chwilowe ponowne otwarcie. Cena nie gra roli. Za 50 zł kupiłem lepszą centralkę niż za 100zł.
wicek - 20-07-2011, 17:14

Dzięki chłopaki muszę się wtajemniczyć na allegro ;P
sipex - 23-07-2011, 11:31

sveno, a mi co byś doradził? ja mam centralke na pilota i działa napewno tylko pilot jest tak zmasakrowany że czasami nie łapie;/ kupi nową czy może z tą cos da rade pokombinowa??
sveno - 23-07-2011, 12:01

sipex, widziałem na allegro piloty które można zakodować samemu, bez potrzeby zanoszenia do warsztatu i kosztują grosze, pytanie czy ten twój kluczyk działa na podczerwień czy radiowo?
plecho1 - 24-07-2011, 16:28

sipex, jeśli masz oryginalnego pilota to najprawdopodobniej przestają łączyć gumki w przyciskach. Takie gumki można spokojnie dokupić w sklepie elektronicznym i wymienić-wkleić. Niektórzy doraźnie malują je ołówkiem i podobno to wystarcza na pół roku. U mnie też tak było że pilot prawie nie działał, jakby bateria była słaba. Ja wlutowałem do pilota takie małe przyciski na mikrostyki i teraz jest ok, pilot działa z 30m. Ale jeśli chcesz założyć nową to proponuję kupić coś w przedziale 50-100zł i na pewno będzie ok.
sipex - 25-07-2011, 12:54

tzn chciałbym najlepiej nowy bo ten już nie wygląda;p centralka jest chyba orginalna ale niema pojecia na co to działa;/ wygląda tak jak na linku

http://allegro.pl/galant-...1718652543.html

własnie o taki uniwersalny pilot mi chodzi ale tam są jakieś częstotliwości i niewiem jaki mam wziąść..

plecho1 - 26-07-2011, 21:56

Masz więc oryginalną centralkę. Jeśli chcesz dalej mieć oryginał to możesz kupić oryginalny pilot, lub samą obudowę i przełożyć do nowej obudowy stary środek, wyjdzie podobnie jak cały nowy komplet sterownika z pilotami. A jeśli chodzi o doprogramowanie jakiegoś uniwersalnego pilota to się nie wypowiadam bo tego nie robiłem.
sipex - 27-07-2011, 09:10

plecho1, najlepiej to bym go zmienił na jakiś ładniejszy..a widziałeś może gdzieś same obudowy dostępne?dzięki za pomoc:)
plecho1 - 27-07-2011, 22:42

Samej obudowy nie widziałem, nie interesowałem się tym, ale można zapytać w ASO, być może za taki kawałek plastiku niewiele zaśpiewają:)
sipex - 28-07-2011, 13:32

ja pytałem i ciężko o samą obudowe a pilot nowy to około 700zł;p a może ktoś z Was zmieniał cała centralke?dużo roboty?i czy niema jaiś problemów po takiej wymianie?pzdr
plecho1 - 28-07-2011, 22:39

Jeśli chodzi o montaż sterownika to wszystko jest w tym temacie i jeśli nie będzie to najtańsza chińszczyzna to powinno działać ok i nawet nie musisz wymontowywać oryginalnego. Ja zamontowałem kilka noxonów za około 70zł i nie było z nimi żadnych problemów.
sipex - 29-07-2011, 00:05

plecho1,

aha no to jednak zdecyduje się na nową:)

komarsnk - 18-08-2011, 13:38

Koledzy,
kupiłem sobie nowy alarm i muszę podłączyć centralny...
Napisałem do firmy, w której kupowałem alarm czy mają może schemat podłączenia. Odpisali tak:
"Sterowanie centralnego zamka:
Minusowy sygnał sterujący.
Podłączyć do zielono/białego przewodu (zamykanie) i czerwono/zielonego
przewodu (otwieranie) znajdującego się w zespole przewodów za głośnikiem
w desce rozdzielczej, po stronie kierowcy."

Heheh Oczywiście EA nie ma głośnika w desce rozdzielczej więc możliwe, że wysłali mi opis z któregoś ze starszych galów. I tu pytanie: czy te kable się zgadzają czy to bajki są co oni piszą?
Bo patrzyłem na schemat elektryczny do Galanta ale chyba spałem na fizyce bo ni w ząb nic z tego nie wiem :/

[ Dodano: 25-08-2011, 22:10 ]
Nikt z Kolegów nie da rady mi pomóc? Bo problem sprawa wciąż aktualna... :/

RAFIkSierra - 15-09-2011, 08:20

komarsnk napisał/a:
Koledzy,
kupiłem sobie nowy alarm i muszę podłączyć centralny...
(...)

1. Ale, że z czym konkretnie masz problem? ...bo nie wynika to z powyższego tekstu.
2. Masz jakieś papiery do tego swojego urządzenia? Daj skany lub fotki.
3. Masz jakąś nazwę swojego urządzenia? Producent? Zapodaj. Będzie łatwiej coś Ci odpowiedzieć.