To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - BOKS

Anonymous - 18-10-2009, 23:35

Adamek - krótko i na temat
BigTomala - 21-10-2009, 16:01

Gołota stoczył w życiu 2 dobre walki...

Obie z Riddickiem Bowe i obie przegrał... potem zlał go Lennox Lewis i młody Michael Grant, Mike Tyson go nie zlał, bo mu Gołota zwiał ! Większość jego walk "transmitował" teleexpres w całości :mrgreen: Owszem Gołota wygrał masę swoich walk, ale to były walki o nic i z przeciętniakami ! A kolejne szanse walki o tytuły dostawał nie dlatego, że był świetnym pięściarzem ale dlatego, że można było na nim zarobić ! (masa ludzi przyjdzie na walkę skandalisty, bo to medialne) Natomiast Tomasz Adamek swoje szanse wykorzystywał, jest już mistrzem świata w 2 kategoriach wagowych! Jest pierwszym Polakiem, który zdobył The Ring championship belt, pas mistrzowski magazynu The Ring. Adamek w zawodowym boksie stoczył 39 walk. Wygrał 38 (w tym 26 przed czasem), przegrywając tylko raz.
O czym Andrzej Gołota może tylko pomarzyć !!!

karolgt - 21-10-2009, 21:12

BigTomala napisał/a:
Gołota stoczył w życiu 2 dobre walki...

Większość jego walk "transmitował" teleexpres w całości :mrgreen:

jasne :roll: całą jedną, czy tam 2, faktycznie, z 40 to prawie wszystkie :roll:

BigTomala napisał/a:

Adamek w zawodowym boksie stoczył 39 walk. Wygrał 38 (w tym 26 przed czasem), przegrywając tylko raz. O czym Andrzej Gołota może tylko pomarzyć !!!

Fakt, marzy o takich statystykach po prostu, bo jego są tylko takie:

Endrjus - 22-10-2009, 18:35

Sercem jestem za Andrzejem, mimo, ze podobno odnowila sie jego kontuzja lewej reki przez co szanse na zwyciestwo znacznie spadly.

Co do osiagniec obu panow... jak do tej pory Adamek nie osiagnal nic powaznego tak naprawde. Jest mistrzem swiata w kategorii, ktora malo kogo interesuje. Natomiast Endrju walczyl z najlepszymi w czasach gdy boks byl przepelniony gwiazdami. Jego jedynym problemem byla psychika, podobno juz za mlodu mial objawy strachu przed walka.

I jeszcze jedno. Andrzej nie uciekl Tysonowi. Po pierwszej rundzie mial zlamana kosc policzkowa, luk brwiowy i (tutaj nie jestem pewien) wylew krwi do mozgu. Nie byl w stanie kontynuowac walki, jednak trener na sile wypychal go na ring. Jak Wy byscie sie zachowali w takiej sytuacji?

Kaleid - 23-10-2009, 15:18

Andrzej. Adamek ma jakąś tam szansę wygrać na punkty, ale jak Gołota go trafi, to głowa Adamka wyląduje na ostatnim rzędzie trybun.
akbi - 24-10-2009, 02:20

poszedł głos na Gołotę ... niemniej jednak nie jestem fanatykiem i dla mnie nie jest problemem jak i wygra Adamek.
os12 - 24-10-2009, 09:16

A ja jestem za Adamkiem,
w końcu to koleś z moich okolic :)

Kaleid - 24-10-2009, 09:48

Kolega Adamek balansuje jednak na granicy pomiędzy żenadą a żałością. Porywanie się na legendę Andrzeja jest godne tylko sportowca maluczkiego i zakompleksionego. Prawda jest bowiem taka, że z Adamkiem nikt znany nie chce walczyć i nikt nie chce dać mu za to pieniędzy. Adamek chciałby się bić w kategorii open - tam też nikt go nie chce, więc w akcie rozpaczy porwał się na emeryta, no bo fajnie będzie się chwalić, że stłukło się Gołotę.

Pokonanie dziadka powinno być jednak raczej powodem do wstydu niż dumy. Bicie się z 30 letnim Gołotą to byłby nie lada wyczyn; z 41 letnim..hmm. Odpowiedzcie sobie sami. Ja kibicuję Andrzejowi. Niech stłucze facjatę chłopakowi bez charakteru

Robson86 - 24-10-2009, 10:24

Kurcze ciezka sonda, ale mimo wszystko wolalbym zeby wygral Golota. On jest nieobliczalny. Chcialbym zobaczyc jeszcze jakies walki z tym bokserem :)
Pozdroo

Cieniu - 24-10-2009, 11:49

Gołota. Adamek ostatnio jakoś za bardzo pewny siebie jest. Endrju w wywiadach mnie rozwalał swoją skromnością i poczuciem humoru. Adamek ma kilka taktyk na każdą ewentualność, Gołota jedną: Zlać go 8)
Jestem za Panem Andrzejem.

Robson86 - 24-10-2009, 12:23

Cieniu napisał/a:
Zlać go

i urwac leb :D hehe
Niestety cos ostatnio slychac z szatni Goloty ze nie do konca ta jego lewa reka jest zdrowa... Moze ja wyprostowac na 95% podobno... Miejmy nadzieje ze to tylko spekulacje..
Pozdroo

karolgt - 24-10-2009, 12:41

widze że na pare godzin przed walką coraz więcej ludzi jest za Gołotą :)

no to poczekamy, ktoś wie dokładnie o której ma walczyć Gołota z Adamkiem? (nie chodzi mi oczywiście o rozpoczęcie innych walk).

Robson86 - 24-10-2009, 12:45

karolgt napisał/a:
no to poczekamy, ktoś wie dokładnie o której ma walczyć Gołota z Adamkiem? (nie chodzi mi oczywiście o rozpoczęcie innych walk).

cos slyszalem ze o 19:30... ale teraz wyszla jakas afera z walka poprzedzajaca walke Goloty z Adamkiem. Mozliwe ze sie nie odbedzie i walka Goloty bedzie cofnieta o jedna do tylu... Ale dokladnie nie wiem niestety :?
pozdroo

Cezar - 24-10-2009, 12:51

Sama gala zaczyna sie o 19.30 a walka Golota-Adamek ma byc ok 23 :wink:
JCH - 24-10-2009, 12:54

O 19:30 rozpoczyna się transmisja w Polsacie. Gołota-Adamek jest przewidziany na godz. ok. 22:45 - tak słyszałem. Oni muszą mieć zagwarantowane, że nie wcześniej niż o godz. XX bo rozgrzewka przecież.