Nasze Miśki - Srebrny Galant telewizoora
KsiadzRobak - 03-04-2015, 08:22
telewizoor napisał/a: | jadąc na obrotach powiedzmy 2-3k wciskam gaz 60%, samochód się rozpędza ale gdy trochę odpuszczę pedał gazu, dostaje tak jakby chwilowego 'kopa' | mapy wtrysku są tak zrobione - lepsze efekty w przyśpieszeniu daje stopniowe dodawanie gazu niż typowy but w podłogę (nie dotyczy automatu)
telewizoor - 04-04-2015, 13:31
W sumie to nie zmienia faktu że przy mocy maksymalnej hamownia powinna dobrze pokazać. Poczytałem trochę i wychodzi na to że wolnossące benzyny na hamowni mogą mieć słabszy wynik jeśli nie zapewni się odpowiednich warunków.. Zrobimy więcej prób się okaże co wyjdzie
sveno - 04-04-2015, 14:58
telewizoor napisał/a: | wolnossące benzyny na hamowni mogą mieć słabszy wynik jeśli nie zapewni się odpowiednich warunków.. | ooo a jakiesz to specjalne warunki trzeba im zapewnić? Ja tam słyszałem, że właśnie uturbione silniki mogą mieć słabsze wyniki na inercyjnej hamowni, bo turbo może nie zdążyć dobrze się "zbudować", a wolnossące? W czym problem?
Zacznij od prostego pomiaru kompresji, no może w wypadku V6 nie jest już taki prosty ale dużo może powiedzieć.
telewizoor - 05-05-2015, 11:50
No i tak... zmienione końcówki drążków, drążki i po tym oczywiście zbieżność. Galant objechał do Warszawy i chyba mu się to miasto nie spodobało bo nagle pozbył się uszczelki w tłumiku Tej aluminiowej(?) na trzech śrubach z tyłu auta. Byłem u majstra - ten fragment z uszczelką był w takim stanie że wyciął to i wstawił łącznik.
Mam jeszcze problem z klimą... włączy się na 5 sekund, za chwilę wyłączy i tak w kółko Jakieś podpowiedzi co na szybko obczaić?
PS w Wawie widziałem bodajże space stara(?) z naklejkami Mitsumaniaków(z tego co pamiętam był cały oblepiony ) Zna ktoś?
Bizi78 - 05-05-2015, 12:59
Pewnie tego, bo się mocno rzuca w oczy .
http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=5939
telewizoor - 05-05-2015, 13:35
Ototo pozdrawiam
robertdg - 05-05-2015, 19:06
telewizoor napisał/a: | Mam jeszcze problem z klimą... włączy się na 5 sekund, za chwilę wyłączy i tak w kółko Jakieś podpowiedzi co na szybko obczaić?
| Może nie potrzebuje intensywniej pracować ze względu na niską temperature otoczenia
Marcino - 06-05-2015, 09:17
robertdg napisał/a: | telewizoor napisał/a: | Mam jeszcze problem z klimą... włączy się na 5 sekund, za chwilę wyłączy i tak w kółko Jakieś podpowiedzi co na szybko obczaić?
| Może nie potrzebuje intensywniej pracować ze względu na niską temperature otoczenia |
To tak jak by chodziła w trybie "EKO"
telewizoor - 06-05-2015, 20:26
Czyli to normalne?? Oprócz tego, po lekkim zagrzaniu silnika wszystko super chodzi, wieje tak jak ma być a tak po 10-15minutach na najniższym biegu dmucha jakby było na maksa i wali zimnym powietrzem.. 20-27 stopni i wieje takim samym mrozem, nie ma różnicy. Ciężko to opisać, powiecie że ciało się przyzwyczaja i wydaje mi się że wieje zimnym ale to nie jest normalne, w innych samochodach nie ma czegoś takiego. Nie wiem czy to wina czujnika czy jakiegoś silniczka?
telewizoor - 14-05-2015, 20:49
Galant pod krakowskim Studiem w oczekiwaniu na spot..
telewizoor - 10-06-2015, 10:05
Cześć!! Muszę zakupić uszczelkę pod kolektor ssący.. Co polecacie
oryginał:
http://allegro.pl/mitsubi...5416948255.html
czy to:
http://allegro.pl/uszczel...5359725388.html
staszq2 - 10-06-2015, 10:12
20 zł różnicy miedzy ori a czymś nie wiadomo czym czego sprzedający nawet nie umieścił zdjęcia tylko coś co przypomina zdjęcie uszczelki... Zdecydowanie oryginał
telewizoor - 17-06-2015, 10:00
Uszczelka wymieniona, przy okazji wyczyszczony kolektor i egr:
sveno - 17-06-2015, 13:10
Czym czyściłeś aluminium?
telewizoor - 17-06-2015, 15:48
Środkiem do mycia silników kilka razy, później czyszczenie karcherem i suszenie kompresorem Wszystko ładnie chodzi Teraz galant stoi u mechanika i czeka na banana
|
|
|