Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2
staszq2 - 08-08-2016, 21:44
Cześć Przyjaciele
Miało być V8 4.4 w pace Touring - BMW 5 M-pakiet ale odpuściłem ze względu na napęd tylko tylnej ośki bez szpery - jakoś chyba jeszcze nie dorosłem
Zakupione wolnossące V6 3.0 automat quattro w kombi - A6 w kolorze czarnej perły
Może gdzieś wkrótce powstanie temat. Na razie poznaję autko i doceniam automat jak i przestrzeń ale brakuje czasem tego jadu jaki ma Misio
Aha Fragu w zagłębiu handlarzy nie kupiłem - była totalna porażka zakup padł w Janowie Lubelskim.
Matejko - 08-08-2016, 22:34
staszq2 napisał/a: | Zakupione wolnossące V6 3.0 automat quattro w kombi - A6 w kolorze czarnej perły |
bbj, asn ??
nie sa to udane konstrukcje, a automat je dosc mocno ogranicza, w manualu jadą bardzo ładnie,
wycieki olej sa nie do usunięcia tak jak w 5.0 tdi
staszq2 - 09-08-2016, 00:09
Matejko napisał/a: | bbj, asn ?? |
ASN
Matejko napisał/a: | nie sa to udane konstrukcje |
okaże się w praniu
Matejko napisał/a: | wycieki olej sa nie do usunięcia |
Brak wycieków więc nie ma co usuwać ale wiem, że te V-ki mają problemy z wyciekami lecz nie jest to reguła a co do automatu mi się podoba wiem, że manual jedzie szybciej a jeszcze na jedną ośkę to w ogóle no ale na razie zmieniłem styl jazdy na bardziej zbliżony do przepisowego a i spalanie całkiem przyjazne 9,5-11 PB przy moich trasach
Fragu - 09-08-2016, 08:08
Jak trochę pojeździsz to zrób jakieś porównanie do Outka
Gratulacje i niech się spisuje i nie zalicza już rowów.
staszq2 - 09-08-2016, 11:59
Fragu napisał/a: | Jak trochę pojeździsz to zrób jakieś porównanie do Outka |
Na chwilę obecną zrobiłem około 1100 km i co mogę powiedzieć?
OT przewaga przy wyprzedzaniu, wyższa pozycja za kierownicą, lepsza praca wspomagania
A6 przestrzeń dla mnie i pasażerów, zawieszenie - nie wypadają plomby jak w Misiu , hamulce ostre, w mieście automat nie do ocenienia , zachowanie przy dużych prędkościach na autobanie w Niemczech - 240 i w aucie w miarę cicho i trzyma się jak przyklejony Misio powyżej 200 to nie dość ze głośny to też mało stabilny mimo wagi
Ogólnie zależy na co kto zwraca uwagę, Turbiacz na pewno ma swój styl nie do podrobienia
Fragu - 09-08-2016, 12:09
Ej serio w Outko zawiecha jest taka betonowa? Czy raczej chodzi o to, że głośna?
staszq2 - 09-08-2016, 12:16
Fragu napisał/a: | taka betonowa? |
Najtwardsze zawieszenie spośród wszystkich aut jakie miałem i chyba też najgłośniejsze ale no nie ukrywajmy Miski nie są dobrze wygłuszone...
Fragu - 09-08-2016, 12:23
Hmm ciekawe jak to się ma do zawieszenia w Galancie...i właśnie - jak je oceniasz w stosunku do Foki?
Jechałem kawałek Outkiem 2.4 po mieście i szczerze mówiąc zawieszenie wydawało się sprężyste.
Wiadomo, wyciszyć zawsze można lepiej.
staszq2 - 09-08-2016, 12:39
Fragu napisał/a: | jak je oceniasz w stosunku do Foki? |
Foczka ma najlepiej zestrojone zawieszenie wg. mnie spośród wszystkich moich autek, co prawda pod maską jest dizl co powoduje większą masę na przodzie bo jeżdżąc Foczką siostry 1.6 benzynka to tam cichszy jest przód, Foka bardzo fajnie połyka zakręty nawet na 15, 16 cali to było by bardzo optymalnie.
Fragu napisał/a: | po mieście i szczerze mówiąc zawieszenie wydawało się sprężyste |
Ja mam do siebie 2,5 km drogi którą nazywam ścieżką diagnostyczną dla zawieszenia, także weryfikacja lepsza niż na SKP
Fragu - 09-08-2016, 12:41
Zgadza się, Volvo(Focus) bije na głowę np Galanta pod względem zawieszenia (16") - ciche, sprężyste ze świetną trakcją.
Muszę Outkiem przejechać trochę większy dystans chyba.
W@sio - 09-08-2016, 14:09
Fragu napisał/a: | Jechałem kawałek Outkiem 2.4 po mieście i szczerze mówiąc zawieszenie wydawało się sprężyste. |
Turbo ma sztywniejsze zawieszenie w porównaniu do wolnossaków
Fragu - 09-08-2016, 17:06
Inne amorki, grubsze staby?
W@sio - 09-08-2016, 17:13
Musiałbym sprawdzić w katalogu części co konkretnie się różni, ale zdaje się, że staby i sprężyny są twardsze.
Paput - 16-08-2016, 22:43
staszq2 napisał/a: | Cześć Przyjaciele
Miało być V8 4.4 w pace Touring - BMW 5 M-pakiet ale odpuściłem ze względu na napęd tylko tylnej ośki bez szpery - jakoś chyba jeszcze nie dorosłem
Zakupione wolnossące V6 3.0 automat quattro w kombi - A6 w kolorze czarnej perły
Może gdzieś wkrótce powstanie temat. Na razie poznaję autko i doceniam automat jak i przestrzeń ale brakuje czasem tego jadu jaki ma Misio
Aha Fragu w zagłębiu handlarzy nie kupiłem - była totalna porażka zakup padł w Janowie Lubelskim. |
zadbaj o olej teraz, w tym silniku lubią padać panewki a słupek tani nie jest
p.s zazdraszczam zawieszenia bo w moim O1 wolnossaku też jest twardo
staszq2 - 16-08-2016, 23:02
Paput napisał/a: | zadbaj o olej teraz, w tym silniku lubią padać panewki a słupek tani nie jest
|
Od razu poszło 6,5 litra Motula oczywiście 5W40, jeszcze pozostały napędy i skrzynia. Paput napisał/a: | p.s zazdraszczam zawieszenia |
Hehe noooo Misio i A6 to dwa różne światy. ATW to zaskoczyła mnie zwrotność Audi, mimo, że dużo dłuższa to całkiem dobrze się nią parkuje...
|
|
|