To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Grandisa - ZAKUP Grandis 2004 , benzyna

macia - 27-05-2015, 22:35

Gołąb luzik :lol:
Ja po prostu miałem do czynienia z automatami, i stąd twierdzenie, że "nie jadą". Przyznaję, że manual subiektywnie był w tym temacie odczuwalnie sprawniejszy. Natomiast spalania nie oczekuję na poziomie 8 litrów, tylko twierdzę, że na to, co daje, to pali za dużo. Wspominałem, że miałem Outlandera Turbo 250 KM, który z napędem 4x4 palił w mieście od 13 w górę (tutaj tylko twoja wyobraźnia stanowiła granicę) i uważałem to za bardzo dobry wynik. Tak samo uważam wynik grandisa za niezadowalający.

skull - 28-05-2015, 00:35

paj111 napisał/a:
No i cała strona na inny temat :oops:
Wstyd Panowie, wstyd :P

a o czym był ten temat ? :biggrin:

kcn - 28-05-2015, 07:34

A ja tam jestem szczęśliwy, pali mi średnio 13,5 LPG i gitara.

Jest duży i ma palić! ;)

Wychodzę z marketu i idę do wozu, a obok mnie stoi gość i szuka po rejestracji która to jego Zafira/sharan/galaxy (niepotrzebne skreslic).

cns80 - 28-05-2015, 11:06

kcn napisał/a:
Wychodzę z marketu i idę do wozu, a obok mnie stoi gość i szuka po rejestracji która to jego Zafira/sharan/galaxy (niepotrzebne skreslic).
Idiotów nie brakuje. Ja mam od tego przycisk na kluczyku ;) Za to w serwisie płacę za to samo 2 razy mniej :P
gołąb - 28-05-2015, 11:22

kcn napisał/a:
A ja tam jestem szczęśliwy, pali mi średnio 13,5 LPG i gitara.

Jest duży i ma palić! ;)

:badgrin:

Darkoczelli - 29-05-2015, 11:36

A ja już kupiłem i jestem szalenie zadowolony.
Przez dwa dni zrobiłem 200 km pół miasto, pół trasa - spalanie 15,5 lpg, także spoko.
Autko w automacie więc nie idzie ale płynie i na tym mi głównie zależało.

skull - 30-05-2015, 00:22

Darkoczelli napisał/a:
Przez dwa dni zrobiłem 200 km pół miasto, pół trasa - spalanie 15,5 lpg, także spoko.

no to widzę będzie nowy kolega w regionie :) życzę zadowolenia z Grandka :)

paj111 - 30-05-2015, 21:37

Darkoczelli napisał/a:

To dlatego zniknąłeś na jakiś czas 8)
Gratki za Grandka :biggrin:
Wziąłeś tego z linka?
Opuścił jeszcze coś?

Darkoczelli - 31-05-2015, 19:28

Kupiłem autko z Mławy, za cenę 25 tyś, czyli utargowałem prawie 3 tyś. Nowe zimówki, bagażnik dachowy i rowerowy w gratisie. Ostatni serwis w lutym tego roku. Do wymiany rozrząd, ale dopiero za jakieś 5 tyś km. Ogólnie jestem zadowolony tym bardziej że samochód zadbany.
gołąb - 01-06-2015, 09:38

Darkoczelli napisał/a:
Kupiłem autko z Mławy, za cenę 25 tyś, czyli utargowałem prawie 3 tyś. Nowe zimówki, bagażnik dachowy i rowerowy w gratisie. Ostatni serwis w lutym tego roku. Do wymiany rozrząd, ale dopiero za jakieś 5 tyś km. Ogólnie jestem zadowolony tym bardziej że samochód zadbany.
który rok Ci się udało za taki pieniądz kupić ?
BTV - 01-06-2015, 09:54

http://olx.pl/oferta/mits...html#1e6e34b473 :)
Darkoczelli - 01-06-2015, 12:10

Rok produkcji 2006
Rozpoczęcie okresu gwarancyjnego styczeń 2008, więc samochód w salonie stał rok czasu.
Swoją drogą niezłą zniżkę musiał poprzedni właściciel wynegocjować u Sikorskiego.

kcn - 01-06-2015, 13:30

Jest temat założony o belkach dachowych wrzucił byś fotę jak wyglądają Twoje.
tez kupiłem podobno oryginalne.

ps. Gratuluję autka, również mam polski salon. :)

gołąb - 06-06-2015, 21:30

sla napisał/a:
Ja to zawsze podziwiam ludzi, którym samochody nic nie palą. Pamiętam swojego Lancerka 2,0, przy 120km/h 9 litrów potrafił łyknąć. A gdzie mu wagą i gabarytami do Grandisa.

Dodam tylko, że w drodze powrotnej również skasowałem komp. i pokazało 9,2... Czasem jest poniżej 9, czasem powyżej, a czasem ledwo w 10 się mieszczę. A gdzie mu wagą do Lancera :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=lCIgACi4tso
Aha! Duży szum przez to , że na dachu 3 uchwyty Mont Blanc Barracuda- czyli niezły żagiel - Taki Przez niego myślę, że te 3 setki paliwa też żre więcej
:mrgreen:

[quote="BTV"][ Dodano: 27-05-2015, 08:22 ]
Cytat:
[quote="BTV"]

Przy 120 km/h w 2.4 z manualem 5 biegowym ważącym 1764 kg miałeś poniżej 9l/100 km? Mowa o spalaniu przy stałej prędkości 120 km/h? Nagraj filmik ok 10 minut, wyceń ten samochód, zawyż o parę tysięcy do góry i biorę go od Ciebie na pniu, bo masz Grandisa Złotoniesamochód Limited Edition... :)
A to ile dajesz?

Swoją drogą, nie widziałem bardziej dennego filmu na YT :butthead:

BTV - 07-06-2015, 22:14

No w morde, teraz to teraz honorowo muszę odkupić od Ciebie tę gablotę, he he :) ...