Nasze Miśki - Czarny Avance, .... podejście drugie
rosomak1983 - 11-07-2015, 21:16
mkm napisał/a: | Niestety zdjęciami naruszyłem zakaz prowadzenia działalności komercyjnej na Forum - zostałem posądzony o chęć darmowej reklamy i poszukiwania potencjalnych klientów Dzięki pewnemu sympatycznemu userowi (a nawet userom), którego bardzo serdecznie pozdrawiam (pozostałych pozdrowię wkrótce), ale głównie po to, żeby nie stwarzać problemu naszym administratorom - posty ze zdjęciami wyedytowałem. |
szkoda bo naprawde było co ogladac i czytac.
mkm - 11-07-2015, 21:35
Nie róbmy śmietnika u Tomka
Wszystkie fotki już są.
Następne też będą
Dzięki za miłe słowa - obiecuję wznieść relacje na jeszcze wyższy poziom
Teraz mam dowód, a nie przypuszczenia, że czytacie
Więc spokojnie - fotorelacje będą - po prostu zapomniałem, że nie każdy śledzi moje tematy "na żywo" i nie każdy za mną przepada
Sami przyznacie, że poszedłem po bandzie jeżeli chodzi o ilość Mitsu - Coltów mam więcej niż allegro i otomoto razem wzięte .
Zadyma w związku z myciem Carismy to osobna bajka i nie ma co do niej wracać
Być może pojawię się na innych portalach, a może zrobię Miśkom osobną stronę?
Może pokaz slajdów na YT?
Się zobaczy - na Forum wrzucałem może 10% zdjęć, które robiłem
Tematy nie wyleciały całkowicie - przeredaguje je i znajdę dla nich właściwe miejsce, żeby się nie "zmarnowały"
Prawdopodobnie w technicznych.
Tomek - 13-07-2015, 15:00
Za 3 dni kończy się przegląd, więc trzeba się tym zająć niedługo.
MManiak - 15-07-2015, 17:00
Panowie, czy to prawda, że teraz za przegląd będzie trzeba zapłacić 162 zł, a na szybę dostaniemy naklejki świadczące o przeglądzie, tak jak w Niemczech? Gdzieś o tym słyszałem, tylko nie wiem czy to prawda. Tomek, zdaj relacje, jak już będziesz po. Co innego w mediach, a co innego w rzeczywistości.
mkm - 15-07-2015, 17:05
MManiak, to dopiero projekt, a na wdrożenie dali sobie 3lata
Zakładaj temat na Ogólnym - w tym projekcie jest parę "kruczków"
Tomek - 15-07-2015, 18:00
MManiak napisał/a: | Panowie, czy to prawda, że teraz za przegląd będzie trzeba zapłacić 162 zł, a na szybę dostaniemy naklejki świadczące o przeglądzie, tak jak w Niemczech? Gdzieś o tym słyszałem, tylko nie wiem czy to prawda. Tomek, zdaj relacje, jak już będziesz po. Co innego w mediach, a co innego w rzeczywistości. |
162 to za auto z instalacja LPG.
A ją na przegląd to pewnie za jakiś tydzień.
MManiak - 16-07-2015, 11:22
mkm napisał/a: | MManiak, to dopiero projekt, a na wdrożenie dali sobie 3lata | Aha No dzięki, taka odpowiedź mi wystarczy. Jak chcesz mkm, to załóż temat, ja nie będę, bo po co zaśmiecać forum.
Tomek - 11-08-2015, 20:07
Dobra passa prawej strony trwa.
Prawy błotnik, który ucierpiał przy kolizji, a potem został przyklepany i przypudrowany - znowu gdzieś ucierpiał. tym razem został przetarty przez jakiego buca, gdzieś na parkingu. oczywiście sprawca zbiegł
uszkodzenie tym razem wystąpiło za kołem
nie ma wielkiej straty, bo błotnik i tak nadaje się już tylko do wymiany, ewentualnie malowania
do tego gdzieś jeszcze pojawiło się przetarcie na prawych przednich drzwiach - tutaj też okoliczności niewyjaśnione.
Do tego okazuje się, że przy którejść obcierce urwało zaczep zderzak-nadkole, przez co plastikowe nadkole z prawej strony się przetartło na wylot, więc do listy zakupów dochodzi jeszcze "nadkole plastikowe prawy przód"
I tutaj kolejny powód, dla którego nie można lubić Carismy: nie ma tylu części do go Galantów, czy nawet Coltów.
Póki co nie znalazłem nic.
I lista:
- lusterko lewe (interesuje mnie sam wkład)
- kratka nawiewu lewa
- panel sterowania szybami (panel kierowcy z 4 przyciskami)
- poduszki pod silnikiem (montowane na belce) - 2 sztuki (przód i tył)
- wahacz tylny lewy poprzeczny
- wahacz tylny prawy wzdłużny
- zderzak tylny poliftowy
- błotnik prawy przedni
- drzwi prawe tył
- nadkole plastikowe prawy przód
benq - 11-08-2015, 20:57
Ja jak dotąd też nie znalazłem poduszek pod silnik. Chyba założe stare popękane, które przynajmniej nie przenoszą drgań na całą karoserię.
mjsystem - 11-08-2015, 20:58
Tomek napisał/a: | Dobra passa prawej strony trwa. | Co to się dzieje ostatnio z Twoim autem
MManiak - 11-08-2015, 22:39
Tomek napisał/a: | plastikowe nadkole z prawej strony się przetartło na wylot | Skąd ja to znam. Tyle, że nadkole oderwało się na autobanie w Niemczech. Dlaczego? Bo mechanik nie założył wszystkich spinek.
Tomek, powiem tak. Po przeczytaniu tej listy, którą wypisałeś 3 posty wyżej, znajduję lustrzane odbicie mojej Cari. Chodzi o to, że na dzień dzisiejszy trudno mi jest znaleźć element, który nie był wymieniany/naprawiany! Była stłuczka przez poprzednią właścicielkę, gdzie wymieniane były oba zderzaki, otarcie się busa o prawy bok, walnięcie wyjeżdżającego samochodu z parkingu w lewe tylne drzwi i nie wiem co jeszcze, tyle tego było. Smuci mnie fakt, że nie ma już elementu fabrycznie przykręconego, no może poza tylną klapą i maską. Ale pocieszam się tym, że jak ktoś ma nowe auto z salonu, to każdy odprysk od kamienia jest dla niego koszmarem. A tak to jeden w tą, czy w tą to bez znaczenia.
Twoja Cari wygląda jak nowa na zdjęciach, przynajmniej po polerce mkm-a i przyznaj, że takie niuanse powodują zawrót głowy.
Cytat: | Co to się dzieje ostatnio z Twoim autem | Ludzie zazdroszczą takiego cuda na kółkach.
Juiceman - 12-08-2015, 13:46
Ja do Carismy kupiłem nadkole bez problemów - zamiennik z grubszego plastiku
mjsystem - 12-08-2015, 17:21
MManiak napisał/a: | Cytat:
Co to się dzieje ostatnio z Twoim autem
Ludzie zazdroszczą takiego cuda na kółkach. | Zgadzam się
MManiak - 12-08-2015, 17:59
Juiceman arrrrrr dlaczego! Tyle ich jest na szrotach. Oryginały nie są wiele droższe, ale za to wiele lepsze. Ja kupiłem na szrocie i jestem zadowolony, bo weszło bez problemów.
mjsystem - 12-08-2015, 21:16
Tomek, i jak Ty widzisz naprawę? Szrot czy zamienniki?
|
|
|