Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'
Tomi89 - 23-03-2016, 16:47
| Cytat: | | Jakie miałeś wyniki hamowania na przeglądzie? |
Zabij a nie przypomnę sobie, wydruku też żadnego nie mam diagnosta nie mówił że jest słabo z hamulcami.
sveno - 23-03-2016, 18:45
| Tomi89 napisał/a: | | diagnosta nie mówił że jest słabo z hamulcami. | naprawdę warto wywalić o ustrojstwo, a jak jesteś przy wymianie przewodów to jedna robota, a nawet ułatwienie zadania bo do pompy ABS masz lepszy dostęp niż do rozdzielacza.
To że hamulce są dobre nie znaczy, że nie mogą być lepsze.
Zrób szybki test, obejrzyj tylne tarcze. Świecą się jak przednie? Zakładam że nie i że są na niej jakieś okręgi niedoterte przez klocki.
Tomi89 - 23-03-2016, 19:07
To nie będę się zastanawiał i ominiemy ten zawór skoro tak polecacie.
A ten teścik zrobię jutro bo dawno nie zaglądałem z tyłu do tarcz, zaraz się okaże że będą do wymiany już chyba 3 lata mają
sveno - 23-03-2016, 22:17
| Tomi89 napisał/a: | zaraz się okaże że będą do wymiany już chyba 3 lata mają | w normalnym aucie pewnie by tak było, ale Galant nie jet normalny i nie hamuje tyłem. Klocki wytrzymują 10 lat a tarcze tylne są wieczne
Marcino - 23-03-2016, 23:52
| sveno napisał/a: | | Tomi89 napisał/a: | zaraz się okaże że będą do wymiany już chyba 3 lata mają | w normalnym aucie pewnie by tak było, ale Galant nie jet normalny i nie hamuje tyłem. Klocki wytrzymują 10 lat a tarcze tylne są wieczne |
Moje po 9 latach i 130kkm są do wymiany a klocki zużyłem jedne i teraz mam drugie:)
Przód ostanio polift wiec hamuje...
Tomi89 - 24-03-2016, 08:29
Czyli tył zostawiam w spokoju ale przejrzę i tak przy zmianie kół na letnie.
Właśnie z przodu nawet na jednym tloczku zyleta tym bardziej po zmianie tarcz na Zimmermanna z rolek od razu wyskoczył na przeglądzie i było kilka awaryjnych hamowan przed zwierzyna na drodze ale będę musiał chyba klocki zmienić na bardziej miękkie bo popiskuja przy dohamowywaniu.
Tomi89 - 24-03-2016, 08:36
A jeśli temat kół to przed założeniem zrobię mały eksperyment z tym

Sam jestem ciekaw efektu ale to pewnie okaże się w weekend
Tomi89 - 25-03-2016, 16:23
Efekt końcowy felunkowych modyfikacji
Dzisiaj jeszcze przeschna i jutro zmiana
Hugo - 25-03-2016, 22:29
Co to za kolor?
vrangsinn - 25-03-2016, 23:28
dodałeś metalizer....fajnie, wrzuć fotki jak to na aucie wygląda jak już założysz, bo ja sie zastanawiałem nad czarnym połyskiem w plastidipie + czerwony rant...
Tomi89 - 26-03-2016, 00:12
| Hugo napisał/a: | | Co to za kolor? |
W tamtym roku zrobiłem Plastidipem czarna perle a teraz dodałem do tego srebrny metalizer i taki efekt wyszedł jak się popatrzy z bliska (na zdj tego dokładnie nie widać) to widać taki jakby srebrny proszek.
Ja się zakochałem jak zobaczyłem końcowy efekt
Tomi89 - 26-03-2016, 00:17
| vrangsinn napisał/a: | | dodałeś metalizer....fajnie, wrzuć fotki jak to na aucie wygląda jak już założysz, bo ja sie zastanawiałem nad czarnym połyskiem w plastidipie + czerwony rant... |
Fotki może jutro wrzucę jak uda mi się zmienić koła.
Z tego co się orientowalem to w ofercie plastidipa nie ma czarnego połysku jest tylko mat i perla chyba, że później bezbarwnym plastidipem polecisz i da to efekt połysku.
Tomi89 - 26-03-2016, 14:59
| Cytat: | | wrzuć fotki jak to na aucie wygląda jak już założysz |
Wiosenna aktualizacja
Hugo - 26-03-2016, 15:06
Jestem na nie. Też chciałem coś takiego zrobić w swoim Galu, ale wczoraj założyłem letnie koła w oryginalnym, jasnosrebrnym kolorze i stwierdziłem, że alufelgi w tym kolorze to jest to! Jedyne co mogę z nimi zrobić to polakierować na nowo na ten sam kolor, bo lakier gdzieniegdzie schodzi. Ale to już zimą jak wlecą z powrotem zimowe koła.
Tomi89 - 26-03-2016, 15:20
Mi tam się podoba a jak mi się znudzi to godzinka czasu i znowu będą srebrne
|
|
|