To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kassia - Mitsubishi Eclipse 3.0V6 2000r.

Marcino - 17-12-2017, 13:04

Nie idzie czasem na sprzedaż? Widziałem cos w grupie na FB.... z Rzeszowa,
Kassia - 17-12-2017, 16:19

Nie, to nie jest mój ;P
Jeszcze nie planuje sprzedaży :P Mimo wszystko lubie to auto i dobrze mi sie nim jezdzi :D

Te kamerki idzie gdzies dostac w sklepach typu Media Markt?

larelijux - 17-12-2017, 17:38

Taką podpiętą stale pod źródło prądu i z dobrym "monitoringiem"? Nie. Marketowe kamerki są do śmietnika, według mnie jak inwestować w takie coś to musi też dobrze nagrywać w nocy, co nie jest oczywiste ;)
Kassia - 17-12-2017, 23:18

mi chodzi głownie o noc bo te ostatnie urwane lustarka i porysowane drzwi zdarzyły sie w nocy gdy byłam w pracy.

Jestes wstanie polecic mi cos konkretnego?

Owczar - 17-12-2017, 23:51

Taki monitoring nic nie da. Identyfikacja osoby z nagrania jest potem mało prawdopodobna. Nagrania też nie możesz upublicznic.

Przy dłuższym postoju pojawi się problem z akumulatorem. Będziesz musiała kombinować...

Bizi78 - 18-12-2017, 00:10

Wideorejestratory MiVue mają opcjonalny moduł (Smart Box), który chroni aku przed rozładowaniem poniżej ustawionego napięcia 8) .

Oczywiście jeśli na parkingu panują ciemności egipskie to raczej lipa z nagrywaniem czymkolwiek :? .

Owczar - 18-12-2017, 02:36

A do jakiego poziomu? Nie należy zapominać, że akumulatory kwasowe nie lubią cyklicznych rozładowań. Nawet jeśli auto odpali, to akumulator będzie ładowany wysokim pradem, co będzie powodowało opad masy czynnej.
tresorex - 18-12-2017, 09:00

Czasami warto mieć nawet byle jaką kamerę na noc. Wyobraź sobie, że idziesz rano do auta, a tam rozwalony zderzak. Przeglądasz zapis z kamerki i widzisz jak w nocy cofa i uderza czerwona favoritka. Kojarzysz taką ze swojego parkingu, szukasz później auta, widzisz że ma twój lakier na zderzaku i już masz typa. Jak trafisz na normalną osobę to się przyzna jak powiesz że masz nagranie... Lepiej mieć takie coś niż nic i naprawiać z własnej kieszeni.
Bizi78 - 18-12-2017, 09:25

Owczar napisał/a:
A do jakiego poziomu?

Cytat:
Adapter MiVue Smartbox posiada przełączniki umożliwiające programowanie napięcia granicznego (11.6V, 11.8V, 12.0V, 12.2V / 23.2V, 23.6V, 24.0V, 24.4V) oraz odstępu czasowego (12 / 24 / 36 godzin), po którym zasilanie kamery zostanie odcięte.

Trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca, zainwestować co parę lat w nowe aku, czy malować, klepać, kleić auto na własny koszt :wink: .
Ewentualnie udać się do jakiegoś elektronika, który zrobi prosty układ umożliwiający samodzielne przełączanie zasilania stałego na po stacyjce.

Owczar - 18-12-2017, 09:57

Gdybym już się bawił w nagrywanie na postoju to zainwestowałbym raczej w power bank. Np xiaomi 20kmAh. Wtedy kamera podłączona do power banku, a power bank do zasilania po zapłonie.

Power bank będzie nie wrażliwy na cykliczne rozładowania. Na ile wystarczy, na tyle wystarczy.

Kassia - 19-12-2017, 18:50

Myszak nie przeszedł dzisiaj przeglądu, bo... ma czerwone kierunkowskazy^^
Generalnie z rozmowy wyszło tak ze moglabym nie miec hamulcow i przeglad byłby podbity BO TEGO NIE WIDAĆ, a kierunki widac wiec ni chu chu nie podbija... No debile po prostu.

Tzw. czara goryczy została przelana w tym momencie i auto pewnie pojdzie na sprzedaż bo mam dosc użerania sie z idiotami.

wojtas - 19-12-2017, 19:16

Przecież to nie wina auta, zmienisz lampy na poliftowe i problem będzie rozwiązany.
Rafal_Szczecin - 19-12-2017, 19:44

wojtas napisał/a:
Przecież to nie wina auta, zmienisz lampy na poliftowe i problem będzie rozwiązany.

nie prosciej wlozyc zielona zarowke i tym trikiem uzyskac zolta barwe kierunku?

wojtas - 19-12-2017, 22:24

Zapewne prościej, ale czerwony klosz dalej będzie przyciągał uwagę wszystkich Diagnostów i Policjantów.
Owczar - 19-12-2017, 22:52

Według prawa emitowane światło ma być żółte, a nie klosz. Więc przegląd powinien przejść.