Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
Serek - 04-12-2008, 23:01
Ja już nic nie rozumiem. Kto tu mówi prawdę? Wygląda na to, że po 90-tym skrzynia AWD, której sprzęgło urosło o 10mm w stosunku do mojej jest identycznie mocowana do bloku co w wersji turbodoładowanej. Czyli teoria większego kielicha obalona. Z drugiej strony to dobrze, nie muszę zmieniać skrzyni po doładowaniu silnika. Ciekawe ile wytrzyma
TommiCrazy - 05-12-2008, 00:47
zapytam mojego mechesa czy byly jakies trudnosci z polaczeniem tego, dam ci znac. wiem napewno ze skrzynia z galanta mniej mocy zniesie niz skrzynia eclipse czy evo, to sie okaze, zadnych parametrow niemam. w warszawie robi sie pieronsko mocny vr4 ,zrobia go , to sie pochwala i bedziemy wiedzieli ile zniosla skrzynia bo chca to sprawdzic.
Serek - 05-12-2008, 13:16
VR4 na skrzyni z N/A ?
TommiCrazy - 06-12-2008, 00:35
nie nie, w wawie ktos ma ori VR4 , z ktorej ktos chce wyciaganc moc ktora zrywa rolki na hamowni
silnik pozostal z galanta bo pytalem , skrzynia tez (ale przewidziana jest juz nowa)
TommiCrazy - 02-03-2009, 13:31
maly UPDATE na stornie pierwszej, postanowilem wrzucac wsyztkie obrazki tam, bedzie przejrzysciej i wiadomo co jest do czego
TommiCrazy - 28-03-2009, 10:59
wczoraj w nocy przelozylismy dyfer LSD do stariona, udalo sie wszystko wmiare sprawnie zlozyc, wlany zostal nowy olej, wymienilismy kable zaplonowe, dalem nowy filtr powietrza i ucieszony ze wszystko jest zlozone wyjechalem autem o 23 a tu auto nie przyspiesza wogole, gdy dodaje sie obroty nagle auto sie dlawi natychmiast i nie przekroczy 1500obrotow, gdy dodaje obroty lekko to auto sie rozpedza, z poczatku myslelismy ze moze jakis przewod z paliwem zagnietlismy ale niema takiej mozliwosc technicznie, podcisnienia wygladaja ze sa wszystkie na miejsu, dolot tez nie wyglada na nieszczelny, sprobowalismy zalozyc wszystkie stare przewody i filtr ale nic to nei pomoglo, co to moze byc?
Hubeeert - 28-03-2009, 13:35
Nie ma paliwa. Wygląda na to, że nie podłączyliście regulatora ciśnienia paliwa?
TommiCrazy - 28-03-2009, 19:42
problem byl z paliwem, a mianowicie problem byl z dual wtryskiem, wtyczka po wyczyszczeniu poprawila natychmiastowo dzialanie auta, dzis pierwszy raz auto krecilo baczki tak jak powinno, auto jest niesamowite.
w ciagu ostatniego tygodnia zostalo zalozone
-LSD
-amortyzatory zostaly zregenerowane i utwardzone
-auto dostalo nowe kable 10mm silikonowe, wzmacniane wluknem szklanym, kazdy kabel ma 4ry zyly w srodku , kable sa firmy K1
-nowy filtr powietrza K&N
-do dyfra zalany zostal olej RED LINE SHOCK PROOF 75W270 zakupiony od klubowicza Kiepuczi
Anonymous - 28-03-2009, 20:59
TommiCrazy napisał/a: | dzis pierwszy raz auto krecilo baczki tak jak powinno, auto jest niesamowite. |
film film film !!!
TommiCrazy - 28-03-2009, 22:50
jutro do wyrazowa biore kamere wideo, jak i aparat
Anonymous - 29-03-2009, 04:05
Cytat: | jutro do wyrazowa biore kamere wideo, jak i aparat |
tylko nie zwlekaj z upload'em
michu_872 - 29-03-2009, 18:50
jak w Wyrazowie było???
jak się Starionik spisywał na torze???
Tak z zainteresowaniem przyglądam się twoim poczynaniom z tym autkiem...
jak tak dalej pójdzie to mojego zeżre kryzys
TommiCrazy - 29-03-2009, 21:50
no hej, wrocilem, bylem tam od bardzo wczesnie rano, dzien udany ale deszczowy pod znakiem blota, szpera spisuje sie super ale autem driftowac to raczej sie nei wyzywalem, ten tor jakis szeroki nie jest i byl BARDZO rozkopany na zakretach, dziury byly glebokie i latwo bylo cos urwac, generalnie tlok byl na torze wiec odpuszczalem, pare razy mi sie cos udalo pare razy mnie obrucilo, raz nawet wypadlem poza tor w piaskowy wal..... na koniec wszystkiego explodowal jedyny wezyk od wody ktorego wczesneiej nie wymienilem na nowy, skupilem sie bardziej na nagrywaniu filmikow dzis niz na upalaniu autka.
ja zadowolony jestem ale dotarlo domnie jak zniszczyc mozna autko w tej dyscyplinie, odpuszcze sobie to bo nawet kazdy na torze mi mowil ze szkoda takiego autka.
filmy teraz musze pokroic zlozyc i w wolnym dniu sie tym zajme, cierpliwoci, naszczescie mam z czego wybierac
Kofi - 30-03-2009, 01:56
TommiCrazy napisał/a: | dotarlo domnie jak zniszczyc mozna autko w tej dyscyplinie, odpuszcze sobie to bo nawet kazdy na torze mi mowil ze szkoda takiego autka. |
o tym samym pomyślałem. Do takiego katowania to już chyba lepiej stara bemke lub 200sx.
michu_872 - 30-03-2009, 04:39
w drifcie jest jak w każdym innym sporcie samochodowym
żaden słabszy element nie ma prawa wytrzymać
Bartdrift testował "aliena"??? (bo na "swoim" forum nażeka że auto się nie nadaje)
rozmawiałeś z nim może na temat tego "nietypowego" auta jakim jest twój starion???
|
|
|