To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 29-12-2010, 09:43

djpeyoo napisał/a:
Panowie jak chodzi tuner DVB-T i co można podłaczyć po usb tylko mp3 czy divxy też czyta?

TV działa dobrze przez USB nic nie podłączałem.

Grzesq - 29-12-2010, 10:02

djpeyoo napisał/a:
Panowie jak chodzi tuner DVB-T i co można podłaczyć po usb tylko mp3 czy divxy też czyta?

Tuner działa idealnie, oczywiście pod warunkiem, że znajdujesz się w zasięgu nadajników. Jeżeli tak jest to obraz i dźwięk jest REWELACYJNY nawet podczas szybkiej jazdy. Masz opis kanałów, program TV i telegazetę. Dodatkowo tuner ma złącze USB, które służy do nagrywania. Ja jeżdżę w 90% po Warszawie i bliskiej okolicy co do zasięgu jest spoko. Z resztą zasięg ma sukcesywnie się powiększać, więc będzie tylko lepiej.

mitsu00 - 29-12-2010, 12:36

Grzesq napisał/a:
djpeyoo napisał/a:

Tuner działa idealnie, oczywiście pod warunkiem, że znajdujesz się w zasięgu nadajników. Jeżeli tak jest to obraz i dźwięk jest REWELACYJNY nawet podczas szybkiej jazdy. Masz opis kanałów, program TV i telegazetę. Dodatkowo tuner ma złącze USB, które służy do nagrywania. Ja jeżdżę w 90% po Warszawie i bliskiej okolicy co do zasięgu jest spoko. Z resztą zasięg ma sukcesywnie się powiększać, więc będzie tylko lepiej.
Pozbyles sie chociaz tych badziewnych drucikow na przedniej szybie:-)?
13zbyszek13 - 29-12-2010, 12:38

mitsu00 napisał/a:

A jakie masz antenki ?

mitsu00 - 29-12-2010, 12:47

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

A jakie masz antenki ?
Mam 2 klejone ze wzmakami wbudowanymi. Ksztalt i dlugosc kazdej to jak długopis. Wogole niewidoczne na szybie. Zamontowalem je przy podsufitce na tylnych szybkach za tylnymi drzwiami. Trzeba bylo rozebrac boczki w bagazniku, ale warto, bo antenki sa zupelnie niewidoczne i dzialaja idealnie. 1 po kazdej stronie auta. Zamowilem z Ipmartu razem z tunerkiem.
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=231868

13zbyszek13 - 29-12-2010, 12:59

Takie

Grzesq - 29-12-2010, 13:03

mitsu00 napisał/a:

Pozbyłem się, pozbyłem :) u mnie nie były jeszcze tak badziewne, bo się super trzymały szyby, nic się nie odklejało ani nie stukało,ale wywaliłem w cholere :)

Kupiłem tuner i antenki te, które polecałeś - czyli dokładnie to samo co u Ciebie. Podłączyłem to wszystko ze 3 tygodnie temu sam i śmiga :p

Tylko nie wiem, czy to jest normalne, że po przekręceniu stacyjki, tuner się włącza (dioda świeci na zielono), podłączyłem wszystko prawidłowo na 100%, z resztą po wyłączeniu samochodu, tuner się wyłącza i trzyma w pamięci zaprogramowane stacje.

mitsu00 - 29-12-2010, 13:07

Grzesq napisał/a:
Tylko nie wiem, czy to jest normalne, że po przekręceniu stacyjki, tuner się włącza (dioda świeci na zielono), podłączyłem wszystko prawidłowo na 100%, z resztą po wyłączeniu samochodu, tuner się wyłącza i trzyma w pamięci zaprogramowane stacje.

Też tak mam, ale nie mam czasu teraz grzebać. Jak nie oglądam to po prostu wyłączam pilotem w trakcie jazdy. W wolnej chwili zrobię autu nową operację i zobacze co trzeba zmienić wpodłączeniu kabelków.

13zbyszek13 - 29-12-2010, 13:10

już widzę inne.
mitsu00 - 29-12-2010, 13:10

Grzesq napisał/a:
Kupiłem tuner i antenki te, które polecałeś - czyli dokładnie to samo co u Ciebie.

A musiałeś jakiś SAD czy cło płacić? Mnie, jak ci kiedyś opowiadałem, zupełnie to ominęło :mrgreen:

Grzesq - 29-12-2010, 13:13

mitsu00 napisał/a:
Jak nie oglądam to po prostu wyłączam pilotem w trakcie jazdy.

Też tak robię.

mitsu00 napisał/a:
W wolnej chwili zrobię autu nową operację i zobacze co trzeba zmienić wpodłączeniu kabelków

Kurcze dziwna sytuacja, może jednak tak powinno być, chyba, że opis kabli pomylili.

mitsu00 napisał/a:
A musiałeś jakiś SAD czy cło płacić? Mnie, jak ci kiedyś opowiadałem, zupełnie to ominęło

Witaj w klubie :mrgreen: . W sobotę wysłali - > w poniedziałek rano był już kurier z przesyłeczką :lol:

13zbyszek13 - 29-12-2010, 13:17

Ja mam z rofaudio i mam identycznie .
Po uruchomieniu samochodu tuner automatycznie się włącza i odwrotnie.

mitsu00 - 29-12-2010, 13:19

Grzesq napisał/a:
Witaj w klubie . W sobotę wysłali - > w poniedziałek rano był już kurier z przesyłeczką

Ci celnicy na Okęciu to Trolle jakieś..... Jak im sie chce to robia rewizję i dowalaja wszelkie opłaty jakie się da,a innym razem olewaja wszystko :mrgreen:

Grzesq - 29-12-2010, 13:19

13zbyszek13 napisał/a:

To chyba jednak potwierdza moją teorię, że tak ma być. Chinole tak to zaprojektowali, mimo, że Mitsu i ja mamy inny model niż ty Zbyszek.

mitsu00 - 29-12-2010, 13:22

Grzesq napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:

To chyba jednak potwierdza moją teorię, że tak ma być. Chinole tak to zaprojektowali, mimo, że Mitsu i ja mamy inny model niż ty Zbyszek.

Książkowo to powinno być tak, że tuner się załącza po wybraniu opcji AUX. I na abarot jak sie wychodzi z AUX-a. A jak przyjedziecie kiedys do mnie do Szwecji w odwiedziny na ryby, to tunerek bedzie wam odbierał z 50 kanałów cyfrowych :finga: