Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 29-12-2010, 09:43
djpeyoo napisał/a: | Panowie jak chodzi tuner DVB-T i co można podłaczyć po usb tylko mp3 czy divxy też czyta? |
TV działa dobrze przez USB nic nie podłączałem.
Grzesq - 29-12-2010, 10:02
djpeyoo napisał/a: | Panowie jak chodzi tuner DVB-T i co można podłaczyć po usb tylko mp3 czy divxy też czyta? |
Tuner działa idealnie, oczywiście pod warunkiem, że znajdujesz się w zasięgu nadajników. Jeżeli tak jest to obraz i dźwięk jest REWELACYJNY nawet podczas szybkiej jazdy. Masz opis kanałów, program TV i telegazetę. Dodatkowo tuner ma złącze USB, które służy do nagrywania. Ja jeżdżę w 90% po Warszawie i bliskiej okolicy co do zasięgu jest spoko. Z resztą zasięg ma sukcesywnie się powiększać, więc będzie tylko lepiej.
mitsu00 - 29-12-2010, 12:36
Grzesq napisał/a: | djpeyoo napisał/a: | Panowie jak chodzi tuner DVB-T i co można podłaczyć po usb tylko mp3 czy divxy też czyta? |
Tuner działa idealnie, oczywiście pod warunkiem, że znajdujesz się w zasięgu nadajników. Jeżeli tak jest to obraz i dźwięk jest REWELACYJNY nawet podczas szybkiej jazdy. Masz opis kanałów, program TV i telegazetę. Dodatkowo tuner ma złącze USB, które służy do nagrywania. Ja jeżdżę w 90% po Warszawie i bliskiej okolicy co do zasięgu jest spoko. Z resztą zasięg ma sukcesywnie się powiększać, więc będzie tylko lepiej. | Pozbyles sie chociaz tych badziewnych drucikow na przedniej szybie:-)?
13zbyszek13 - 29-12-2010, 12:38
mitsu00 napisał/a: | Pozbyles sie chociaz tych badziewnych drucikow na przedniej szybie:-)? |
A jakie masz antenki ?
mitsu00 - 29-12-2010, 12:47
13zbyszek13 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Pozbyles sie chociaz tych badziewnych drucikow na przedniej szybie:-)? |
A jakie masz antenki ? | Mam 2 klejone ze wzmakami wbudowanymi. Ksztalt i dlugosc kazdej to jak długopis. Wogole niewidoczne na szybie. Zamontowalem je przy podsufitce na tylnych szybkach za tylnymi drzwiami. Trzeba bylo rozebrac boczki w bagazniku, ale warto, bo antenki sa zupelnie niewidoczne i dzialaja idealnie. 1 po kazdej stronie auta. Zamowilem z Ipmartu razem z tunerkiem.
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=231868
13zbyszek13 - 29-12-2010, 12:59
Takie
Grzesq - 29-12-2010, 13:03
mitsu00 napisał/a: | Pozbyles sie chociaz tych badziewnych drucikow na przedniej szybie:-)? |
Pozbyłem się, pozbyłem u mnie nie były jeszcze tak badziewne, bo się super trzymały szyby, nic się nie odklejało ani nie stukało,ale wywaliłem w cholere
Kupiłem tuner i antenki te, które polecałeś - czyli dokładnie to samo co u Ciebie. Podłączyłem to wszystko ze 3 tygodnie temu sam i śmiga
Tylko nie wiem, czy to jest normalne, że po przekręceniu stacyjki, tuner się włącza (dioda świeci na zielono), podłączyłem wszystko prawidłowo na 100%, z resztą po wyłączeniu samochodu, tuner się wyłącza i trzyma w pamięci zaprogramowane stacje.
mitsu00 - 29-12-2010, 13:07
Grzesq napisał/a: | Tylko nie wiem, czy to jest normalne, że po przekręceniu stacyjki, tuner się włącza (dioda świeci na zielono), podłączyłem wszystko prawidłowo na 100%, z resztą po wyłączeniu samochodu, tuner się wyłącza i trzyma w pamięci zaprogramowane stacje. |
Też tak mam, ale nie mam czasu teraz grzebać. Jak nie oglądam to po prostu wyłączam pilotem w trakcie jazdy. W wolnej chwili zrobię autu nową operację i zobacze co trzeba zmienić wpodłączeniu kabelków.
13zbyszek13 - 29-12-2010, 13:10
już widzę inne.
mitsu00 - 29-12-2010, 13:10
Grzesq napisał/a: | Kupiłem tuner i antenki te, które polecałeś - czyli dokładnie to samo co u Ciebie. |
A musiałeś jakiś SAD czy cło płacić? Mnie, jak ci kiedyś opowiadałem, zupełnie to ominęło
Grzesq - 29-12-2010, 13:13
mitsu00 napisał/a: | Jak nie oglądam to po prostu wyłączam pilotem w trakcie jazdy. |
Też tak robię.
mitsu00 napisał/a: | W wolnej chwili zrobię autu nową operację i zobacze co trzeba zmienić wpodłączeniu kabelków |
Kurcze dziwna sytuacja, może jednak tak powinno być, chyba, że opis kabli pomylili.
mitsu00 napisał/a: | A musiałeś jakiś SAD czy cło płacić? Mnie, jak ci kiedyś opowiadałem, zupełnie to ominęło |
Witaj w klubie . W sobotę wysłali - > w poniedziałek rano był już kurier z przesyłeczką
13zbyszek13 - 29-12-2010, 13:17
Ja mam z rofaudio i mam identycznie .
Po uruchomieniu samochodu tuner automatycznie się włącza i odwrotnie.
mitsu00 - 29-12-2010, 13:19
Grzesq napisał/a: | Witaj w klubie . W sobotę wysłali - > w poniedziałek rano był już kurier z przesyłeczką |
Ci celnicy na Okęciu to Trolle jakieś..... Jak im sie chce to robia rewizję i dowalaja wszelkie opłaty jakie się da,a innym razem olewaja wszystko
Grzesq - 29-12-2010, 13:19
13zbyszek13 napisał/a: | Ja mam z rofaudio i mam identycznie .
Po uruchomieniu samochodu tuner automatycznie się włącza i odwrotnie. |
To chyba jednak potwierdza moją teorię, że tak ma być. Chinole tak to zaprojektowali, mimo, że Mitsu i ja mamy inny model niż ty Zbyszek.
mitsu00 - 29-12-2010, 13:22
Grzesq napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | Ja mam z rofaudio i mam identycznie .
Po uruchomieniu samochodu tuner automatycznie się włącza i odwrotnie. |
To chyba jednak potwierdza moją teorię, że tak ma być. Chinole tak to zaprojektowali, mimo, że Mitsu i ja mamy inny model niż ty Zbyszek. |
Książkowo to powinno być tak, że tuner się załącza po wybraniu opcji AUX. I na abarot jak sie wychodzi z AUX-a. A jak przyjedziecie kiedys do mnie do Szwecji w odwiedziny na ryby, to tunerek bedzie wam odbierał z 50 kanałów cyfrowych
|
|
|