[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
m6riano - 23-05-2012, 23:09
Zhan, ja moge mieć..ale nie pamiętam czy jest cała czy chyba połamana..
sveno - 24-05-2012, 17:36
Dzisiaj zamontowałem wyświetlacz od Spiderka (wielkie ukłony i podziękowania dla niego )
tak to wygląda w pełnym słońcu i jasności wyświetlacza 49%:
a tu jasność 100%:
Idealne miejsce na ten wyświetlacz, bo jest dokładnie przed kierowcą, prostopadle i pod daszkiem, także słońce nie przeszkadza.
Na zdjęciach widać jakby niebieskie podświetlenie, w rzeczywistości tego prawie nie ma, świecą się tylko znaki, także ten wyświetlacz to strzał w 10, żadne tam niebieskie OLedy
adaxo - 24-05-2012, 20:44
sveno napisał/a: | Dzisiaj zamontowałem wyświetlacz od Spiderka (wielkie ukłony i podziękowania dla niego )
tak to wygląda w pełnym słońcu i jasności wyświetlacza 49%:
[url=http://img193.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
a tu jasność 100%:
[url=http://img28.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
Idealne miejsce na ten wyświetlacz, bo jest dokładnie przed kierowcą, prostopadle i pod daszkiem, także słońce nie przeszkadza.
Na zdjęciach widać jakby niebieskie podświetlenie, w rzeczywistości tego prawie nie ma, świecą się tylko znaki, także ten wyświetlacz to strzał w 10, żadne tam niebieskie OLedy |
Jest gdzieś może jakiś tutorial jak wstawić wyświetlacz UKP w zegary??
sveno - 24-05-2012, 21:34
adaxo, chyba nie, bo chyba nikt tego wcześniej nie robił zmontuję coś w wolnej chwili
adaxo - 24-05-2012, 23:20
sveno napisał/a: | adaxo, chyba nie, bo chyba nikt tego wcześniej nie robił zmontuję coś w wolnej chwili |
Fajnie by było, z góry dziękuje i czekam z niecierpliwością.
sveno - 24-05-2012, 23:27
adaxo, ale wiesz że to w przypadku VR4 wiąże się z wywaleniem wyświetlacza AYC? (tych 3 pasków)
adaxo - 25-05-2012, 00:45
sveno napisał/a: | adaxo, ale wiesz że to w przypadku VR4 wiąże się z wywaleniem wyświetlacza AYC? (tych 3 pasków) |
Tak, przeniose je w zegarek
ALEX-77 - 25-05-2012, 01:40
Pięknie Sveno jak dla mnie to miejsce jest idealne ,bo w zegarku jakoś tak za daleko tylko gdyby jeszcze te kolory były bardziej zblizone do naszych zegarów to było by już bomba ,poczekam aż wyjdą przynajmniej w kolorze czerwonym
tws - 25-05-2012, 08:05
Miejsce bardzo fajne, tylko na pewno trochę więcej pracy było Na zdjęciu widać że się dość mocno pali tło, ale w rzeczywistości chyba jest czarne (cieżko jest zrobić podświetlanemu LCD dobrze odzwierciedlające go zdjęcie).
Jeżeli chodzi o kolor - to na bocznej ściance tego LCD są dwie diody LED, SMD w obudowie 0603 (na takiej pionowej, wsuwanej płytce). W czarnym są białe, wystarczy wymienić na czerwone (o zwiększonej intensywności) i już jest czarny LCD z czerwonymi znakami.
sveno - 25-05-2012, 09:36
tws napisał/a: | Miejsce bardzo fajne, tylko na pewno trochę więcej pracy było | porównywalnie a nawet powiedziałbym, że mniej niż w przypadku mojego wcześniejszego mocowania, czyli w zegarku i skierowanego do kierowcy, bo tam było zabawy ze szpachlą a tu tylko docinanie w miękkim plastiku. tws napisał/a: | ale w rzeczywistości chyba jest czarne (cieżko jest zrobić podświetlanemu LCD dobrze odzwierciedlające go zdjęcie). | dokładnie, może nie do końca czarne, ale napewno nie takie niebieskie jak na foto wyżej, moze uda mi sie lepszy sprzęt skołować.
SPIDER-ek - 25-05-2012, 11:35
sveno, fajnie, fajnie, przydało by się podświetlenie znaków, tak jak na wyświetlaczu po lewej i wyglądał by jak orginał.
Ja tam jednak wolę OLED, świeci jak żyleta, żadnych poświat pod tłem itd, tylko Artur daj znać jak będą z białymi znakami, to może znowu podmienie:) Chodź do koloru mojego samochodu to pasują:)
matek - 25-05-2012, 12:38
sluchajcie ja juz po montazu ale mam kilka pytań
czy moglby ktos podac stale vss i wtrysku do 2.0 benzyna 136KM ? ( dla wszystkich są takie same? )
czy robicie dziury na guzki w plastiku ? wiertarką?
a i muszę trochę ponarzekać...
gdy już miałem prawie wszystko skończone wypiął mi się kabelek z tej złączki do upk,wsadziłem go z powrotem ale jak mi drugi wyleciał to już się zdenerwowałem wziąłem nowa złączkę ze starego komputera i łączyłem wszystko od nowa... strasznie słabo były przymocowane te kabelki
tws - 25-05-2012, 13:18
Jak są te same wtryski w 2.0 co v6 i to samo ciśnienie paliwa to stała będzie ta sama (tylko w programie wybierasz 4 cylindry). I tak proponuje żebyś skalibrował pod siebie, bo nawet jak są dwa identyczne auta - to trochę inaczej palą.
Z tymi wtykami jakiś czas temu trafiła się seria słabo zaciśniętych - nie przetestowaliśmy tego i pare sztuk poszło do klientów zanim się zorientowaliśmy. Teraz już zlecamy to firmie, która od razu testuje serie na maszynie na daną siłę (prawie 100N na kabel) i nie będzie takiej wpadki. W razie potrzeby podeślemy drugi wtyk - jak coś proszę o PM'a.
Sedinix - 25-05-2012, 19:12
matek napisał/a: | sluchajcie ja juz po montazu ale mam kilka pytań
czy moglby ktos podac stale vss i wtrysku do 2.0 benzyna 136KM ? ( dla wszystkich są takie same? )
czy robicie dziury na guzki w plastiku ? wiertarką?
a i muszę trochę ponarzekać...
gdy już miałem prawie wszystko skończone wypiął mi się kabelek z tej złączki do upk,wsadziłem go z powrotem ale jak mi drugi wyleciał to już się zdenerwowałem wziąłem nowa złączkę ze starego komputera i łączyłem wszystko od nowa... strasznie słabo były przymocowane te kabelki |
Miałem dokładnie to samo kable w tej kostce 24 pin są bardzo źle przymocowane wypadały mi 1 po drugim (nie szarpałem za nie) też musiałem kupić stary zasilacz za 7 zł poza tym wszystko ok
anwi - 25-05-2012, 22:49
sveno napisał/a: | adaxo, chyba nie, bo chyba nikt tego wcześniej nie robił zmontuję coś w wolnej chwili |
nie no ktoś tam na pewno już zrobił podobny projekt
nawet kiedyś wrzucałem z innym kompem (wyświetlacz od tel) na forum....
czkam tylko na możliwość dorobienia tarcz i będzie gitara!!
|
|
|