Nasze Miśki - Polarny ninja
rosomak1983 - 11-03-2011, 16:28
Derpin napisał/a: | a jakieś foto nowego serca w komorze ? |
wyglada z zewnatrz tak samo jak przed remontem No w sumie założyłem ta plastikowa osłonę...
A filmik mam juz nagrany z tydzien temu ale nagram lepszy na dniach to sie wrzuci.
rosomak1983 - 11-03-2011, 16:50
albo dobra macie ten; zapłon na oko, olej półsyntetyk najtańszy, wiem popyczacze sa jakie sa ale moze sytuacje poprawi pełen syntetyk albo ceramizer...
http://www.youtube.com/watch?v=V1u099qfjfw
acha pompa wspomy tez hałasuje i sa przedmuch spod kolektora... Do poprawy.
idas - 11-03-2011, 18:09
Rosomak, gdzie masz zaślepkę halogenu!? U Ciebie takie braki? Jak Ci nie wstyd?:-)
Jakoś tak głośno zapitala ten silniczek (podobnie jak mój:-))
mystek - 11-03-2011, 18:15
widzę tam dobre filmy z siłowni, coś pojadłeś? legalnego/nielegalnego?
rosomak1983 - 11-03-2011, 18:26
idas napisał/a: | Rosomak, gdzie masz zaślepkę halogenu!? U Ciebie takie braki? Jak Ci nie wstyd?:-) |
hehe to był pierwszy dzien po odbiorze, zaslepka juz załozona a nawet mam zapasowa jeszcze
idas napisał/a: | Jakoś tak głośno zapitala ten silniczek (podobnie jak mój:-)) |
jak sie jedzie to normalnie albo jak stlałem nad autem to jakos ciszej mi sie wydawało.
Napewno nieco słychac popyczacze...
mystek napisał/a: | widzę tam dobre filmy z siłowni, coś pojadłeś? legalnego/nielegalnego? |
trzy lata treningu only legal i zdrowie, ostanio nie cwicze pewne komplikacje zdrowotne
rosomak1983 - 12-03-2011, 16:07
Dzis pojezdziłem na trasie malej i jestem bardzo zadowolony, dynamika mnie zadowola na codzien, a bedzie lepiej dolot z 1.6 wydech tez... wiec jest co robić.
Były odcinki i zadnej kolizji nie ma czego zreszta byłem pewien bo na plastelinie zostawało 0.4cm na ssacych i 0.5 na wydechu (albo odwrotnie )
Wyciekow zadnych nie ma, chyba syntetyk sie przyjal
Acha tarcze po nagrzanu bija ale spoko zestawik
-tarcze BREMBO
-klocki EBC green stuff
juz czeka
mystek - 12-03-2011, 19:05
#Rosomak - ee, to konkret kurcze trening ile na barki siedząc i ile na płaskiej na klatę bierzesz? Próbowałeś na rekord, czy raczej mniejszymi ciężarami? Jak na czysto to naprawdę ekstra. Nigdy nawet żadnej kreatyny, czy czegoś na masę?
rosomak1983 - 12-03-2011, 19:07
mystek, odp na priv.
Dzisiaj natomiast sprawdziłem czemu nie chce odpalic na kompie z Gti, komp chyba sprawny nawet kondensatorki zmianione ma.
Podpinajac ten komp pod moja instalacje
-jest iskra
-nie zapodaje benzyny na listwe
-obrotka przy kreceniu rozrusznikiem ani drgnie...
hmmm bede cos kombinował dzis tylko sprzawdziłem na szybko. Dziwna sprawa ale jakos sie rozwikła, najwazniejsze ze jezdzi bez obrotki narazie sie obejdzie.
rosomak1983 - 14-03-2011, 00:20
Był dzis pomiar kompresji na mini spocie z CleooSS,
Wynik hybrydy;
-15.2
-15.4
-15.5
-15.6
CleooSS świadkiem Zreszta jego colt tez ma ładnie sprezanie cos chyba lekko ponad 14 równiutko.
cleoSS - 14-03-2011, 19:20
Tak potwierdzam i wq poruwnaiu z moim gti to w Lancerku rosomak1983, dul lepiej ciagnie ale na 4 i 5 biegu juz mocy brakuje nie to co w Coltolocie ale to wina skrzyni. jak by zmienil skrzynie na krutsza to mozliwe ze colt by z tylu zostal
I pozdrawiam za mily wieczor jak bedzie cieplo to u mnie grila sie zorganizuje albo na wilczej woli
rosomak1983 - 14-03-2011, 19:55
cleoSS, miałem podobne odczucie dół mocniejszy ale 4 bieg juz słabszy u mnie.
Skrzynia napewno moze troszke lekkie koło... ale napewno tez pare niedopracowanych szczegółów łacznie z przedmuchem na łaczeniu kolektora z dwururka
No i lancer ciezszy a w bagazniku tez jeszzcze niepotrzebne pierdoły sie plataja...
rosomak1983 - 21-03-2011, 18:44
Pierwszy test spalania, pare razy przelatane Łańcut (2km wgłab) - Rzeszów (7km wgłab)
Razem po 25km w jedna strone, mieszanka trasa 64% miasto 34%
Dynamicznie szczególnie na szerokich prostych, Pb 98, 8.3 litra/100km
mystek - 21-03-2011, 22:56
eee, zalej go do pełna panie, tj do pierwszego odbicia i jeździj aż zacznie Ci się zapalać rezerwa - wtedy zalej ponownie i dopiero wtedy policz spalanie, a nie kurcze po 50km
idas - 21-03-2011, 23:29
Mystek napisał/a: | a nie kurcze po 50km |
Faktycznie niezbyt miarodajne to 50km:D Może rosomak się boi nadwyrężać białasa po takim długim spoczynku
Rosomak1983 napisał/a: | mieszanka trasa 64% miasto 34% |
Jeszcze tak ładnie procenty rozpisane-aptekarska dokładność tylko gdzieś 2%przepadło
Mimo wszystko spalanie super!!!
rosomak1983 - 21-03-2011, 23:48
mystek napisał/a: | eee, zalej go do pełna panie, tj do pierwszego odbicia i jeździj aż zacznie Ci się zapalać rezerwa - wtedy zalej ponownie i dopiero wtedy policz spalanie, a nie kurcze po 50km |
rosomak1983 napisał/a: | pare razy przelatane Łańcut (2km wgłab) - Rzeszów (7km wgłab) |
Mystek skad wiesz ze to było raz 50km, przelatałem 3x od pałna do pełna (wiec nie 50 a 150 .) Wiem jak mierzyc spalanie
idas napisał/a: | tylko gdzieś 2%przepadło |
to postój
idas napisał/a: | Mimo wszystko spalanie super!!! |
jak narazie takie własnie wyszło... jednakze jest to nawet fajny przejazd nie wymagajacy czestego stawania itp. tyle ze dynamicznie. Porównujac do 1.6 to naprawde niewiele wiecej na tym przejezdzie wychodzi.
|
|
|