To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 11-03-2011, 16:28

Derpin napisał/a:
a jakieś foto nowego serca w komorze ?

wyglada z zewnatrz tak samo jak przed remontem :wink: No w sumie założyłem ta plastikowa osłonę...
A filmik mam juz nagrany z tydzien temu ale nagram lepszy na dniach to sie wrzuci.

rosomak1983 - 11-03-2011, 16:50

albo dobra macie ten; zapłon na oko, olej półsyntetyk najtańszy, wiem popyczacze sa jakie sa :P :P :P ale moze sytuacje poprawi pełen syntetyk albo ceramizer... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=V1u099qfjfw

acha pompa wspomy tez hałasuje i sa przedmuch spod kolektora... Do poprawy.

idas - 11-03-2011, 18:09

Rosomak, gdzie masz zaślepkę halogenu!? U Ciebie takie braki? Jak Ci nie wstyd?:-)
Jakoś tak głośno zapitala ten silniczek (podobnie jak mój:-))

mystek - 11-03-2011, 18:15

widzę tam dobre filmy z siłowni, coś pojadłeś? :) legalnego/nielegalnego?
rosomak1983 - 11-03-2011, 18:26

idas napisał/a:
Rosomak, gdzie masz zaślepkę halogenu!? U Ciebie takie braki? Jak Ci nie wstyd?:-)

hehe to był pierwszy dzien po odbiorze, zaslepka juz załozona a nawet mam zapasowa jeszcze :D :D :D
idas napisał/a:
Jakoś tak głośno zapitala ten silniczek (podobnie jak mój:-))

jak sie jedzie to normalnie albo jak stlałem nad autem to jakos ciszej mi sie wydawało.
Napewno nieco słychac popyczacze... :P

mystek napisał/a:
widzę tam dobre filmy z siłowni, coś pojadłeś? legalnego/nielegalnego?

trzy lata treningu only legal i zdrowie, ostanio nie cwicze pewne komplikacje zdrowotne :(

rosomak1983 - 12-03-2011, 16:07

Dzis pojezdziłem na trasie malej i jestem bardzo zadowolony, dynamika mnie zadowola na codzien, a bedzie lepiej dolot z 1.6 wydech tez... wiec jest co robić.
Były odcinki i zadnej kolizji nie ma czego zreszta byłem pewien bo na plastelinie zostawało 0.4cm na ssacych i 0.5 na wydechu (albo odwrotnie :P )
Wyciekow zadnych nie ma, chyba syntetyk sie przyjal :)

Acha tarcze po nagrzanu bija ale spoko zestawik
-tarcze BREMBO
-klocki EBC green stuff

juz czeka :D

mystek - 12-03-2011, 19:05

#Rosomak - ee, to konkret kurcze trening :) ile na barki siedząc i ile na płaskiej na klatę bierzesz? Próbowałeś na rekord, czy raczej mniejszymi ciężarami? Jak na czysto to naprawdę ekstra. Nigdy nawet żadnej kreatyny, czy czegoś na masę?
rosomak1983 - 12-03-2011, 19:07

mystek, odp na priv.

Dzisiaj natomiast sprawdziłem czemu nie chce odpalic na kompie z Gti, komp chyba sprawny nawet kondensatorki zmianione ma.
Podpinajac ten komp pod moja instalacje
-jest iskra
-nie zapodaje benzyny na listwe
-obrotka przy kreceniu rozrusznikiem ani drgnie...

hmmm bede cos kombinował dzis tylko sprzawdziłem na szybko. Dziwna sprawa ale jakos sie rozwikła, najwazniejsze ze jezdzi bez obrotki narazie sie obejdzie. :)

rosomak1983 - 14-03-2011, 00:20

Był dzis pomiar kompresji na mini spocie z CleooSS,

Wynik hybrydy;
-15.2
-15.4
-15.5
-15.6

CleooSS świadkiem :wink: Zreszta jego colt tez ma ładnie sprezanie cos chyba lekko ponad 14 równiutko.

cleoSS - 14-03-2011, 19:20

Tak potwierdzam i wq poruwnaiu z moim gti to w Lancerku rosomak1983, dul lepiej ciagnie ale na 4 i 5 biegu juz mocy brakuje nie to co w Coltolocie ale to wina skrzyni. jak by zmienil skrzynie na krutsza to mozliwe ze colt by z tylu zostal :mrgreen:
I pozdrawiam za mily wieczor jak bedzie cieplo to u mnie grila sie zorganizuje albo na wilczej woli

rosomak1983 - 14-03-2011, 19:55

cleoSS, miałem podobne odczucie dół mocniejszy ale 4 bieg juz słabszy u mnie.
Skrzynia napewno moze troszke lekkie koło... ale napewno tez pare niedopracowanych szczegółów łacznie z przedmuchem na łaczeniu kolektora z dwururka :roll:
No i lancer ciezszy a w bagazniku tez jeszzcze niepotrzebne pierdoły sie plataja... :P

rosomak1983 - 21-03-2011, 18:44

Pierwszy test spalania, pare razy przelatane Łańcut (2km wgłab) - Rzeszów (7km wgłab)
Razem po 25km w jedna strone, mieszanka trasa 64% miasto 34%
Dynamicznie szczególnie na szerokich prostych, Pb 98, 8.3 litra/100km

mystek - 21-03-2011, 22:56

eee, zalej go do pełna panie, tj do pierwszego odbicia i jeździj aż zacznie Ci się zapalać rezerwa - wtedy zalej ponownie i dopiero wtedy policz spalanie, a nie kurcze po 50km :)
idas - 21-03-2011, 23:29

Mystek napisał/a:
a nie kurcze po 50km

Faktycznie niezbyt miarodajne to 50km:D Może rosomak się boi nadwyrężać białasa po takim długim spoczynku 8)
Rosomak1983 napisał/a:
mieszanka trasa 64% miasto 34%

Jeszcze tak ładnie procenty rozpisane-aptekarska dokładność :mrgreen: tylko gdzieś 2%przepadło :P
Mimo wszystko spalanie super!!!

rosomak1983 - 21-03-2011, 23:48

mystek napisał/a:
eee, zalej go do pełna panie, tj do pierwszego odbicia i jeździj aż zacznie Ci się zapalać rezerwa - wtedy zalej ponownie i dopiero wtedy policz spalanie, a nie kurcze po 50km :)

rosomak1983 napisał/a:
pare razy przelatane Łańcut (2km wgłab) - Rzeszów (7km wgłab)

Mystek skad wiesz ze to było raz 50km, przelatałem 3x od pałna do pełna (wiec nie 50 a 150 :wink: .) Wiem jak mierzyc spalanie :roll:
idas napisał/a:
tylko gdzieś 2%przepadło :P

to postój :D :D :D
idas napisał/a:
Mimo wszystko spalanie super!!!

jak narazie takie własnie wyszło... jednakze jest to nawet fajny przejazd nie wymagajacy czestego stawania itp. tyle ze dynamicznie. :) Porównujac do 1.6 to naprawde niewiele wiecej na tym przejezdzie wychodzi.