To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia

Luka90sz - 18-12-2016, 11:32

Rozglądam się ostatnio za wahaczami i czy ktoś moze wypowiedzieć się na temat prostych febesta? Jest szansa ze trochę na nich pojezdze?
Dużo było pisane na temat wahaczy firmy SH + gumki ori hyundai - czy ktoś moze polecic zestaw, potwierdzając przebiegiem.
Gdzie znajdę te osłonki hyundaia?
To będzie oryginał? link

Jakiej firmy polecacie sworznie wahacza górnego? CTR? TRW? czy podczas wymiany sworznia trzeba nakładać do niego smar, jeśli tak to jaki? i to samo przy wymianie gumek w wahaczach SH

Ewcia80 - 18-12-2016, 18:22

Co do oslony sworznia ze sklepu FOx Rzeszów ja u nich brałam i okazalo się że nie dość ze w nieoryginalnym opakowaniu to jeszce podróba była.oddalam i kase zwrocili.Najlepiej w aso Hyudaia zamawiać oslony sworzni.Mozna zamowić u Japaneze Marek Malik wahacze SH z gumkami ori Hyundai.Jesli chodzi osworznie górnych wahaczy to CTR jest ok ale tzreba dobrze zamontować.najlepeij uzyć ori zabezpieczeń.Oczywiscie jesli masz jeszce ori wahacz górny
Marcino - 19-12-2016, 08:01

Osłony sworzni do dostania w sklepie motoryzacyjnym współpracującym np z Icars lub w Inter carsie, nie trzeba do serwisu Hyunday jeżdzić.
Nr do gumek wahaczy dolnych: Gumki sworzni:
TI0501, na opakowaniu numer 54517-22000

co do górnych sworzni ja jeżdziłem na 555 od kilku lat i wszytko ok. Wahacz przegnił a sworzeń i gumki w bardzo dobrym stanie, Oczywiście sworzeń zostawie sobie na wymianę, teraz górne podkowy założyłem Yamato z intercarsu.

komarsnk - 19-12-2016, 09:12

Ewcia80 napisał/a:
Co do oslony sworznia ze sklepu FOx Rzeszów ja u nich brałam i okazalo się że nie dość ze w nieoryginalnym opakowaniu to jeszce podróba była.

To kurcze ciekawe co mówisz, bo ja zawsze miałem w ori opakowaniu KIA, z hologramem i w ogóle :/ Sorry, że tam Cię skierowałem, widzę że muszę też się zastanowić następnym razem.
Inna sprawa, że oni tam oferują na stronie dwa rodzaje - ori i zamiennik właśnie.

Ewcia80 - 19-12-2016, 09:32

Komarsnk spoko nic sie nie stalo.Idąc tym tropem zastanawiam się czy te osłony z inter carsu o symblolu TI 0501 ktore są po 8,63 zł są ori czy też jakieś zamienniki.Brał ktoś z inter carsu?W jakim są opakowaniu?

[ Dodano: 19-12-2016, 09:34 ]
czy mają logo kia lub hyundaia na oslonie te z inter carsu?

Krzyzak - 19-12-2016, 09:46

teraz nowe gumy Hyundai mają na gumie wytłoczony znaczek Hyundai i napis KIA, stare tak z 5-6 lat temu nie miały - było tylko oznaczenie chlorokauczuku >CR< (jak dobrze pamiętam)
Marcino - 19-12-2016, 10:28

Chyba jest tak jak Darek pisze z tego co pamietam.
komarsnk - 22-12-2016, 15:15

Potwierdzam info o wytłoczkach napisów na gumach
Tomii - 01-01-2017, 18:09

Wahacz prawy "banan" Yamato wytrzymał równe 20000km, luz na sworzniu, szajs !

Poprzedni wahacz SH z osłoną sworznia HMC był trochę lepszy bo wytrzymał ok 26000km.

Teraz wrzuciłem zregenerowany SH, zobaczymy ile pojeździ.

Hugo - 01-01-2017, 18:41

Tomii, bo to yamato to obecnie tylko z nazwy, tak naprawdę to sh z jeszcze gorszą osłoną gumową sworznia niż w prawdziwym sh... Tragedia, pieniądze wyrzucone w błoto.
Tomii - 01-01-2017, 18:43

Hugo napisał/a:
Tomii, bo to yamato to obecnie tylko z nazwy, tak naprawdę to sh z jeszcze gorszą osłoną gumową sworznia niż w prawdziwym sh... Tragedia, pieniądze wyrzucone w błoto.

Teraz już wiem, dlatego regeneruje stare.

Tomasz87 - 01-01-2017, 19:08

Tomii napisał/a:
Hugo napisał/a:

Teraz już wiem, dlatego regeneruje stare.

gdzie regenerujesz? Jakiś zakład, do którego można wysłać i odeślą? Jaki koszt takiej zabawy?

Tomii - 01-01-2017, 19:11

o tu:

http://www.odi.pl/firma/recar,npkuqr/

oddałem dwa wahacze do wymiany sworzni, lewy górny i prawy "banan", zapłaciłem 150zł.

Tomasz87 - 01-01-2017, 21:52

Tomii napisał/a:
o tu:

http://www.odi.pl/firma/recar,npkuqr/

oddałem dwa wahacze do wymiany sworzni, lewy górny i prawy "banan", zapłaciłem 150zł.

danke 8)

Marcino - 01-01-2017, 22:34

Górne to sie samemu robi.