Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
13zbyszek13 - 29-12-2010, 13:26
mitsu00 napisał/a: | Książkowo to powinno być tak, że tuner się załącza po wybraniu opcji AUX. I na abarot jak sie wychodzi z AUX-a. |
Być może tak jest bo dopiero wtedy widzę że jest włączony i jak go wyłączę pilotem to widać na ekranie że się wyłączył.
[ Dodano: 29-12-2010, 13:27 ]
mitsu00 napisał/a: | A jak przyjedziecie kiedys do mnie do Szwecji w odwiedziny na ryby, to tunerek bedzie wam odbierał z 50 kanałów cyfrowych |
Czuję się zaproszony .
Grzesq - 29-12-2010, 13:30
mitsu00 napisał/a: |
Książkowo to powinno być tak, że tuner się załącza po wybraniu opcji AUX. I na abarot jak sie wychodzi z AUX-a. | O tego nie doczytałem, to jest w instrukcji napisane
Cytat: | A jak przyjedziecie kiedys do mnie do Szwecji w odwiedziny na ryby |
Hmmm, czuję się zaproszony
Cytat: | tunerek bedzie wam odbierał z 50 kanałów cyfrowych |
a ja się cieszyłem, że u nas jest już sporo kanałów w DVB-T
mitsu00 - 29-12-2010, 13:30
13zbyszek13 napisał/a: | Być może tak jest bo dopiero wtedy widzę że jest włączony i jak go wyłączę pilotem to widać na ekranie że się wyłączył. | W moim i Grzesia tunerku, Chinole zapodali jakąś wieśniacka tapetę na dzień dobry w formie auta Need for Speed na żółtym tle A co do włączania tunera, to na 100% załąćza się on po przekręceniu stacyjki, nie po wejściu w AUX. Napewno masz tak samo.
[ Dodano: 29-12-2010, 13:33 ]
Grzesq napisał/a: | a ja się cieszyłem, że u nas jest już sporo kanałów w DVB-T | Szwedzi wszystko robią na maxa. nawet Internet przez komorkę chodzi tu już po 4G, a stacjonarny mam 100Mb/s. Film czy cracki map do IGO na całą Europę zasysam w 5 min, a to prawie 2GB
13zbyszek13 - 29-12-2010, 19:30
Chinole zapodali jakąś wieśniacka tapetę na dzień dobry w formie auta Need for Speed na żółtym tle :
E to w moim jest ładny błękitny ekran z logo DVB-T
Grzesq - 29-12-2010, 23:41
13zbyszek13 napisał/a: | Chinole zapodali jakąś wieśniacka tapetę na dzień dobry w formie auta Need for Speed na żółtym tle :
E to w moim jest ładny błękitny ekran z logo DVB-T |
Może można update tej tapetki zrobić , a tak poważnie to rzadko ją widzę, bo tuner włącz się dużo szybciej niż stacja, więć już mam zawsze już jakiś kanał włączony po przełączeniu chińczyka na AUXa.
13zbyszek13 - 30-12-2010, 08:29
u mnie wyglada tak
Bartek D. - 31-12-2010, 12:00
Witam.
1 post:)
Jedno zasadnicze pytanie.
Jak rozumiem, zestaw jest pod Fosgate'a, przynajmniej w Lancerze, a ta kombinacja mnie interesuje.
Montujac ten kombajn tracimy zmieniarke 6 plytowa?
Tracimy rowniez jakosc dzwieku? Procesor cyfrowy i wzmacniacz te urzadzenie ma swoje. Czy moze wyjscie audio z pominieciem wzmacniacza i procesora podlacza sie bezposrednio pod RF?
Jak to w praktyce wyglada?
--
Bartek
mitsu00 - 31-12-2010, 12:32
Bartek D. napisał/a: | .
Jak rozumiem, zestaw jest pod Fosgate'a, przynajmniej w Lancerze, a ta kombinacja mnie interesuje. | Tak
Bartek D. napisał/a: | Montujac ten kombajn tracimy zmieniarke 6 plytowa? | Tak, ale kto teraz słucha płyt CD? Ja używam teraz Ipoda 160GB podłączonego przez wyjście na Ipoda w Chińczyku jak równiez przez dodatkowy zestaf HF Parrota. Wtedy wszystko mam wyświetlane na display:u Zgrałem na niego wszystkie moje płyty (ze 60 szt) i zajęły one tylko 1/5 pamięci Jeśli chcesz to również można odtwarzać pliki z USB czy MicroSD. Stacja ma takowe wejścia. Jakość odtwarzania będzie jednak trochę gorsza niz bezpośrednio z Ipoda po dobrym kablu.
Bartek D. napisał/a: | Tracimy rowniez jakosc dzwieku? Procesor cyfrowy i wzmacniacz te urzadzenie ma swoje. Czy moze wyjscie audio z pominieciem wzmacniacza i procesora podlacza sie bezposrednio pod RF? | Żadnej jakości dźwięku nie tracisz, wręcz przeciwnie. Stacja ma własny cyfrowy korektor dźwięku ze sceną, tłem i innymi bajerami. Steruje ona również w 100% wzmakiem RF.
Grzesq - 04-01-2011, 15:58
Bartek D. napisał/a: | Montujac ten kombajn tracimy zmieniarke 6 plytowa? | Tak, ale możesz poza słuchaniem muzy z karty micro sd czy pen driva, nagrać sobie mp3 na płytę DVD i masz 4,5GB muzy, więc i tak więcej niż byś słuchał z płyt w zmieniarce.
AndrzejKrok - 04-01-2011, 23:10
weźcie tylko pod uwagę jedną rzecz ,że nie wszyscy w tym kraju piracą
mitsu00 - 04-01-2011, 23:26
AndrzejKrok napisał/a: | weźcie tylko pod uwagę jedną rzecz ,że nie wszyscy w tym kraju piracą | A skąd niby opinia że jeśli słucha się MP3 czy IPODA to od razu oznacza to piracenie? Ja swoja muzę zgrałem z ori płyt CD i wygoda w porównaniu ze zwykłą zmieniarką jest kolosalna. Pod ręką mam teraz 100 płyt zgranych na IPODA 160GB. Do zmieniarki wchodzi tylko 6, więc o czym my tu rozmawiamy?
13zbyszek13 - 05-01-2011, 08:36
AndrzejKrok napisał/a: | weźcie tylko pod uwagę jedną rzecz ,że nie wszyscy w tym kraju piracą |
A jak zakupisz płytę w sieci w formie zapisu cyfrowego to i tak musisz jej słuchać np.przez IPODA lub skopiować na płytę CD.
Niepotrzebnie rzucasz bezpodstawne oskarżenia.
AndrzejKrok - 05-01-2011, 09:20
a ja nie lubię zgrywać tylko fajna sprawa jest wyciąganie każdej płytki z opakowania spojrzenie na track liste itd , dla mnie ma to swój urok podobnie jak przy winylach a nie teraz wszystko cyfrowe wirtualne itd
mitsu00 - 05-01-2011, 09:28
AndrzejKrok napisał/a: | a ja nie lubię zgrywać tylko fajna sprawa jest wyciąganie każdej płytki z opakowania spojrzenie na track liste itd , dla mnie ma to swój urok podobnie jak przy winylach a nie teraz wszystko cyfrowe wirtualne itd | Co ty robisz to twój biznes. Niestosowne jest natomiast wysuwanie dalekoidacych wniosków odnośnie jak to nazwałeś piracenia, nie znajac uprzednio faktów.....
13zbyszek13 - 05-01-2011, 09:31
AndrzejKrok napisał/a: | dla mnie ma to swój urok podobnie jak przy winylach a nie teraz wszystko cyfrowe wirtualne itd |
Nie widziałem adaptera na winyl w żadnym samochodzie a poza tym cały czas idzie nowe.
|
|
|