To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ceny paliw

yalook - 17-01-2012, 13:48

nie tak dawno temu pisałem :
tankowałem 31/12/2011 w Piasecznie na orlenie za 5,44 - 5gr naszej zniżki = 5,39

a dziś na orlenie w warszawie PB 95 kosztowało już 5,76 : koszmar - ponad 30 gr różnicy w dwa tygodnie...

mjsystem - 17-01-2012, 17:31

ja płaciłem wczoraj za pb98 na orlenie 5.99 :shock:
Kamil_Ziomek - 17-01-2012, 18:20

kto da 6zł? u mnie jeszcze 98 kosztuje 5,97
mjsystem - 17-01-2012, 18:54

Kamil_Ziomek napisał/a:
kto da 6zł? u mnie jeszcze 98 kosztuje 5,97

Długo nie poczekasz :P

Krzyzak - 17-01-2012, 21:56

dziś na auchan lałem po 5.52 za Pb95
ale jeszcze 2 tyg. temu była po 5.38...
wszyscy wiemy, że zawdzięczamy to pazerności obecnego rządu

fergul11 - 17-01-2012, 22:19

Krzyzak napisał/a:
zawdzięczamy to pazerności obecnego rządu

oj tu bym z kolegá polemizowal bo dzisiaj tankowalem pb95 za 1.57 e bylo taniej tydzien wczesniej chyba 1.54 lub 55 e wiec to tendencja ogolno EU

mitsu00 - 17-01-2012, 23:04

fergul11 napisał/a:

oj tu bym z kolegá polemizowal bo dzisiaj tankowalem pb95 za 1.57 e bylo taniej tydzien wczesniej chyba 1.54 lub 55 e wiec to tendencja ogolno EU
No to u was tak drogo jak u mnie na polnocy. Dizelek po 15 SEK, czyli okolo 7,30 zl/litr
Cezar - 17-01-2012, 23:21

Obstawiamy date ataku na Iran? Dopiero to beda podwyzki cen :roll:
m6riano - 18-01-2012, 04:39

Pegas Popularna81-LPG:
tydzień temu 2.72
obecnie 2.69
;-)

Krzyzak - 18-01-2012, 06:45

Cezar napisał/a:
Obstawiamy date ataku na Iran?

bez problemu - tuż przed wyborami w usa
chodzi o to, że aby znów wygrać trzeba zaalarmować świat o "gigantycznym zagrożeniu", znaleźć u nich broń masowego rażenia itd. itp. - w takich warunkach naród o tak niskim poziomie inteligencji oraz tak wysokiej indoktrynacji nie zmieni prezydenta na nowego (pomimo beznadziejnych wręcz efektów jego obecnej pracy)... ot taki przepis na reelekcję...

fergul11 napisał/a:
oj tu bym z kolegá polemizowal

nie twierdzę, że tamten rząd jest mniej pazerny od naszego... ściepa na bankrutów (taka przykrywka dla zebrania jeszcze większej kasy) obowiązuje całą europę...

fergul11 - 18-01-2012, 10:31

Krzyzak napisał/a:
ściepa na bankrutów obowiązuje całą europę...

sie z kolegi żółć wylewa :mrgreen:
jako że żona nakrętką z baku paluszków nie skala tankowałem dziś rano jej autko na innej stacji i tam paliwo jest po 1.54 e , ale odczuwa sie zmiany w cenie chociaż nigdy nie zwracałem na to uwagi kiedys wystarczyło 60e pod korek do miśka , dzisiaj juz 70e :( nad czym bardzo ubolewam .

Krzyzak - 18-01-2012, 12:56

fergul11, odpowiem cytując znajomego:

Cytat:
Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 6 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 80 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 - przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie - od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE!!

cabaniarz - 18-01-2012, 13:03

fergul11 napisał/a:
kiedys wystarczyło 60e pod korek do miśka , dzisiaj juz 70e nad czym bardzo ubolewam .

tylko te 60-70 eurasów zarabiasz w 1 dzień, a w Polsce? Niedługo połowy społeczeństwa nie będzie stać na jazdę samochodem, stanie się to niesamowitym luksusem :evil:

fergul11 - 18-01-2012, 14:28

Krzyzak cabaniarz nie rozumiem za bardzo , macie do mnie pretensje że jest taka przepaść płacowa , że ceny artykułów w kraju są takie same , a nawet czasem wyższe niż gdzie indziej w europie , że statystyczny polak zarabia miesięcznie tyle co bezrobotny irlandczyk dostaje na tydzień z opieki , że złotówka do euro jest 4krotnie bardziej gównianym pieniądzem , o to macie do mnie pretensje ???
Ja od ośmiu lat nie przyłożyłem palca do polskich wyborów żeby nikt mi nie zarzucał że siedzi sobie nieudacznik zagranicą i miesza w naszym polskim piekiełku , wybraliście - to macie jak mówi klasyk .
Zostawiajac polske miałem własnościowe duże mieszkanie spłacone , spłacony samochód i prace za 2.5tyś miesięcznie , ale coś mi nie pasowało , coś nie dawało spokoju i jak tylko nadarzyła się okazja zostawiłem to bajorko gdzie sąsiad na sąsiada do skarbówki donosi bo nowe buty dzieciom pokupił , pewnie ukradł ?
Panowie ja wam tylko napisałem jaka jest cena tu 2.5tys km od polski i że zwyżki to tendencja ogólno światowa , a wy mi z cytatami jak z armaty do wróbla , to nie moja wina że ja na bak paliwa pracuje dzień , ale ja nie płaczę że za oba samochody płacę rocznie 1120 euro podatku drogowego 2x droższe niż w polsce ubezpieczeni do aut .
Bo jak się zbierze grupa polaków to zaczyna się narzekanie , nie miejcie za złe tych wyrzutów , ale to wy sprowokowaliście .
pozdrawiam .
ps to jest temat o cenach paliw ,wiec nie odpowiem w nim już na żadne posty .życzę wam aby cena paliwa nie przekroczyła 6zł

mjsystem - 18-01-2012, 16:05

fergul11 napisał/a:
Krzyzak cabaniarz nie rozumiem za bardzo , macie do mnie pretensje że jest taka przepaść płacowa , że ceny artykułów w kraju są takie same , a nawet czasem wyższe niż gdzie indziej w europie , że statystyczny polak zarabia miesięcznie tyle co bezrobotny irlandczyk dostaje na tydzień z opieki , że złotówka do euro jest 4krotnie bardziej gównianym pieniądzem , o to macie do mnie pretensje ???

Fergul, IMO nikt z piszących nie ma do Ciebie personalnie pretensji i nie odbieraj tego w ten sposób. Pamietaj, że my, jako naród zakompleksiony zawsze będziemy narzekać. :lol:
Przyjmij to po prostu z empatią. :lol:
Ceny paliw sa coraz wyższe do zarobków, uwierz, że ja zarabiam od lat tyle samo, a koszty wzrosły dwukrotnie.