To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

komarsnk - 14-03-2013, 21:25

OK - faktycznie NIVO jest nieznacznie grubsze od przedniego amorka ;)
Pieraś, najlepiej będzie jak wrzucisz foto twojego tylnego amorka to będzie wiadomo co jest grane :)

Marcino - 14-03-2013, 22:31

Jak ma Nivo, to ma cienką spręzynę z tyłu, na oko zwój ma około 10mm grubości i zwoje są dość małej średnicy ok 10mm

Pozdrawiam

Pieraś - 15-03-2013, 08:20

Marcino napisał/a:
Jak ma Nivo, to ma cienką spręzynę z tyłu, na oko zwój ma około 10mm grubości i zwoje są dość małej średnicy ok 10mm

Pozdrawiam

Tzn. chyba srednicy 10 Cm?

rychuuu - 15-03-2013, 19:36

Gołym okiem widać.. NIVO jest 2x grubsze od przedniego amora.
Marcino - 15-03-2013, 20:21

Pieraś napisał/a:
Marcino napisał/a:

Pozdrawiam

Tzn. chyba srednicy 10 Cm?

Tak, 10cm, chciałem napisać 100mm.:)

Petercali - 17-03-2013, 22:30

czy takie cos bedzie pasowac do sedana? bo wyglada chyba na nivo niestety?

komarsnk - 18-03-2013, 10:31

Czy ktoś wie czy osłona tylnego amortyzatora podejdzie z nivo do zwykłego?
Będę robił przekładkę i osłony są w dobrym stanie tylko nie wiem czy nie mają za dużej średnicy.

Krzyzak - 18-03-2013, 12:31

osłona nie ma pasować na amor ale na odbój - chodzi mi o średnicę, bo z długości zawsze można uciąć
no i odpowiem - nie pasuje, tłoczysko jest inne, odboje więc też

komarsnk - 18-03-2013, 13:15

Krzyzak napisał/a:
osłona nie ma pasować na amor ale na odbój - chodzi mi o średnicę, bo z długości zawsze można uciąć

Tak tam - to wiem. Bardziej mi chodziło o to czy zwykła sprężyna nie ma mniejszej średnicy i czy mi się osłona z nivo zmieści na szerokość do zwykłej sprężyny.
Krzyzak napisał/a:
no i odpowiem - nie pasuje, tłoczysko jest inne, odboje więc też

Dobrze, że napisałeś bo Hanżek mi napisał, że będą pasować stare odboje do nowego zestawu :?

Krzyzak - 18-03-2013, 15:18

ja mam amory od sedana, tłoczysko jest 2x cieńsze, więc odboje nie będą pasować
a sprężyny mam wzięte z przedniego zawieszenia, więc ich średnica jest spora i osłony się na pewno zmieszczą

m6riano - 18-03-2013, 18:08

komarsnk napisał/a:
Dobrze, że napisałeś bo Hanżek mi napisał, że będą pasować stare odboje do nowego zestawu :?

Mi kiedyś napisałe że uszczelka pod pokrywe od dohca będzie pasowała do sohca...jak mu pisałem że na forum pisali że nie..to pisał żeby dzielić przez 15 to co pisza na forum...więc teraz też dziele przez 15 to co on pisze..;-)

k-gustak - 29-03-2013, 11:41

Mam pytanie a nie opłaca się zakładać nowego tematu ... więc jak dobrać się do mocowania tylnych amortyzatorów w kabinie ? bo stamtąd dochodzą jakieś dziwne stuki jak jadę po większych dziurach... chodzi mi o to jak wyjąć tylne fotele i jak się do tego zabrać... :|
Szwagroz - 29-03-2013, 13:04

k-gustak napisał/a:
Mam pytanie a nie opłaca się zakładać nowego tematu ... więc jak dobrać się do mocowania tylnych amortyzatorów w kabinie ? bo stamtąd dochodzą jakieś dziwne stuki jak jadę po większych dziurach... chodzi mi o to jak wyjąć tylne fotele i jak się do tego zabrać... :|

w temacie jest opisane, kładziesz oparcia i za nimi na grodzi z bagażnikiem jest taka plastikowa osłona łączona w środku (na zatrzaskach), odciągasz ją i masz idealny dostęp.

Hugo - 29-03-2013, 15:24

Szwagroz napisał/a:
kładziesz oparcia
Dostęp do górnych mocowań amortyzatorów jest po zdjęciu boczków oparcia.
k-gustak - 29-03-2013, 19:36

właśnie o te boczki oparcia sie rozchodzi... :wink:

[ Dodano: 29-03-2013, 20:31 ]
dalej nie wiem jak się ściąga te boczki oparcia... :roll: