Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
tomko - 06-01-2011, 18:31
Jakby ktos sie przymierzal to mam zamiar sprzedac swojego chinczyka ROF 1701, komplet w oryginalnym opakowaniu wraz z tunerem TV, kablem Ipod, pilotem i wiazka do Rockforda.
Sprawny.
Zainteresowanych zapraszam na PW
13zbyszek13 - 06-01-2011, 20:11
tomko napisał/a: | Jakby ktos sie przymierzal to mam zamiar sprzedac swojego chinczyka ROF 1701, komplet w oryginalnym opakowaniu wraz z tunerem TV, kablem Ipod, pilotem i wiazka do Rockforda.
Sprawny.
Zainteresowanych zapraszam na PW |
Tak Ci nadokuczał że chcecie się rozstać ?
tomko - 06-01-2011, 20:35
13zbyszek13 napisał/a: | Tak Ci nadokuczał że chcecie się rozstać ? |
"dokuczyl" mi tylko raz tzn. pogubil sie z kolorami ale po dwoch miechach "badan" u fachowca jest juz sprawny (zimne luty, trzeba bylo je tylko znalezc). Mam jeszcze nie zamontowane wiec probuje sprzedac, jak sie nie uda to wroci na swoje miejsce w Outku.
Anonymous - 10-01-2011, 17:16
nuke napisał/a: | Czyli rozumiem że w przypadku gdy urządzenie zawisło mi na tym etapie (ekran z kulą) to...
a. nadaje się do wyrzucenia
b. padł mi GPS moduł.
c. coś się poluzowało w środku od mojej jazdy "off-roadowej"
Jaką wybrać bramkę, bo nic mnie tak nie jak niedziałająca eletronika.
pozdr |
Wrrr...
Wypie...rzę to chińskie badziewie już niedługo
Drugi raz "zgubiło" moduł GPS, przez tydzień go nie znalazło i tylko wyświetlało radosny komunikat "brak modułu GPS".
Po tygodniu już nawet tyle się nie dzieje, bo Navi przestało się uruchamiać - wisi na 100% jak u nuke i po jakimś czasie pojawia się chiński komunikat. I tak od 3 dni...
Co jeszcze może się zdarzyć?
Czekam, aż ekran zgubi kolory - bo chyba tylko jeszcze tego nie doświadczyłem...
Nie kupujcie tego g...wna, bo nie warto...
rezon - 10-01-2011, 17:35
Pe.te napisał/a: | Po tygodniu już nawet tyle się nie dzieje, bo Navi przestało się uruchamiać - wisi na 100% jak u nuke i po jakimś czasie pojawia się chiński komunikat. I tak od 3 dni...
Co jeszcze może się zdarzyć?
Czekam, aż ekran zgubi kolory - bo chyba tylko jeszcze tego nie doświadczyłem... | odłącz go na jakiś czas od zasilania - całkowicie rozpinając kostki. Może taki reset mu pomoże. Mój na razie działa. Po dociśnięciu kostki nawet sterowanie z kierownicy wróciło. Kolory stracił tylko poniżej -20st.
mitsu00 - 10-01-2011, 17:40
rezon napisał/a: | odłącz go na jakiś czas od zasilania - całkowicie rozpinając kostki. Może taki reset mu pomoże. Mój na razie działa. Po dociśnięciu kostki nawet sterowanie z kierownicy wróciło. Kolory stracił tylko poniżej -20st. | Mój od ponad tygodnia wogóle nie łapie sygnału z satelitów. Wszystko ładnie chodzi tylko Navi używać nie moge.
13zbyszek13 - 12-01-2011, 12:02
mitsu00 napisał/a: | Mój od ponad tygodnia wogóle nie łapie sygnału z satelitów. |
trzeba zmienić moduł GPS na nowy i będzie OK / koszt kaucji w HK 60 $ /.
mitsu00 - 12-01-2011, 12:10
13zbyszek13 napisał/a: | trzeba zmienić moduł GPS na nowy i będzie OK / koszt kaucji w HK 60 $ /. | Nie zamierzam już nic inwestowac w to.
13zbyszek13 - 12-01-2011, 12:13
mitsu00 napisał/a: | Nie zamierzam już nic inwestowac w to. |
Rozumie potrzebujesz poprostu czegoś nowego.
mitsu00 - 12-01-2011, 12:17
13zbyszek13 napisał/a: | Rozumie potrzebujesz poprostu czegoś nowego. | Nie tyle nowego, co bardziej funkcjonalnego i przewidywalnego co do poprawnego działania. Pioneer ma TMC, a to ogromnie ulatwia zycie w trasie.
13zbyszek13 - 12-01-2011, 12:24
mitsu00 napisał/a: | Pioneer ma TMC, a to ogromnie ulatwia zycie w trasie. |
Ja śmigam głównie po mieście a jeżeli w trasie to po kraju i TMC jest tu zbędne .
mitsu00 napisał/a: | co bardziej funkcjonalnego i przewidywalnego co do poprawnego działania. |
Mój działa bez zarzutu a funkcje które posiada wystarczą mi w 100 %.
Jak pisałem wcześniej nie ma żadnej gwarancji że sprzęt z wyższej pułki będzie poprawnie działał / przećwiczyłem to na własnej skórze /
rezon - 12-01-2011, 13:37
13zbyszek13 napisał/a: | Mój działa bez zarzutu a funkcje które posiada wystarczą mi w 100 %. | u mnie tak samo po za tunerem radia - mógłby być bardziej czuły
mitsu00 - 12-01-2011, 14:02
rezon napisał/a: | u mnie tak samo po za tunerem radia - mógłby być bardziej czuły | A tak przy okazji slabego odbioru poza miastem, to przeczytalem na forum amerykanskim, ze 1 gostek zmienil uziemienie anteny, tzn pociagnal je z tylnej lampy i ponoc to rozwiazalo problem gubienia stacji poza aglomeracjami. Sprawdz rezon u siebie na wsi czy to ci pomoze
rezon - 12-01-2011, 15:40
mitsu00 napisał/a: | tzn pociagnal je z tylnej lampy i ponoc to rozwiazalo problem gubienia stacji poza aglomeracjami. Sprawdz rezon u siebie na wsi czy to ci pomoze | nie pomoże bo mam triflexa, więc bez wzmacniacza. Stacji mi nie gubi, tylko czasami trzeszczy. Zapomniałem jeszcze o jednym - nie wiem dlaczego, ale aby dobrze działał RDS (gubienie stacji) muszę wyłączyć i włączyć ponownie AF, dopiero wtedy działa OK. Bez tej operacji nie szuka lepszego sygnału i gubi stację Przyzwyczaiłem się i nie zamierzam wracać do RF, wymieniać też nie będę na inne, nawet gdyby coś się z nim działo.
mitsu00 - 12-01-2011, 15:45
rezon napisał/a: | Stacji mi nie gubi, tylko czasami trzeszczy. Zapomniałem jeszcze o jednym - nie wiem dlaczego, ale aby dobrze działał RDS muszę wyłączyć i włączyć ponownie AF, dopiero wtedy działa OK. Bez tej operacji nie szuka lepszego sygnału | Mam to samo. Po prostu szajs komponenty.
|
|
|