To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

deejay - 25-05-2012, 22:34

polaff napisał/a:
deejay napisał/a:
Nowe amorki na tył firmy Daichi .

ile kosztują>?

Po rabaciku 90 zł dla mnie .

http://moto.allegro.pl/mi...2351905886.html

polaff - 25-05-2012, 22:42

dobra cena.
mi po przejechaniu prawie 80kkm bez dotykania zawieszenia coś zaczyna pukać :( najbardziej przy skręconych kołach na bruku :( :( :(:(

deejay - 25-05-2012, 22:43

polaff napisał/a:
mi po przejechaniu prawie 80kkm bez dotykania zawieszenia coś zaczyna pukać najbardziej przy skręconych kołach na bruku :( :(

wachacz górny zazwyczaj przy skręcie sie odzywa :wink:

polaff - 25-05-2012, 22:59

to nie groźnie chociaż najbardziej boję się dolnego. Zawsze jak szybie zakręty robię to widzę wypięte 555 @Mariano :|
deejay - 25-05-2012, 23:01

Cytat:
Zawsze jak szybie zakręty robię to widzę wypięte 555 @Mariano

skrajny przypadek , moim zdaniem zlekceważony luz od dłuższego czasu :!:

polaff - 25-05-2012, 23:12

deejay napisał/a:
moim zdaniem zlekceważony luz od dłuższego czasu

jestem skłonny nawet na tacę dać by Twoje słowa się okazały prawdą :D

Hugo - 25-05-2012, 23:54

A ja założyłem do swojego kilka tygodni temu Daichi gazowe na tył i hmm... Rzeźby jest trochę żeby je zamontować, bo: średnica na tulejkę górnego mocowania powinna być 10 mm, a w Daichi jest 10,8 mm, więc możnaby rozwiercić tulejke, ale i tak jest do wymiany, bo długość ori tulejek jest 34 mm, a do Daichi musi być ponad 45 mm (dzisiaj dorobiłem sobie nowe tulejki o wymiarach 47 mm długości, 14 mm średnicy zewnętrznej i 10,8 mm średnicy wewnętrznej). Podczas pierwszego montażu rozwierciłem stare tulejki i zabrakło gwintu na tłoczysku, efektem czego są stuki podczas jazdy, bo górne mocowanie amorka nie jest na sztywno skręcone (tulejka ma luz pomiedzy podparciem na kołnierzu osłony na dole, a podkładką górną). Ponadto do rozwiercenia jest również w/w kołnierz metalowy osłony, bo ma otwór 10 mm. Jakby tego było mało nie ma konkretnego uskoku lub podkładki na tłoczysku (jest tylko rant o grubości 0,2 mm-przejście z 10,8 mm pod tulejką na 11 mm grubości tłoczyska) co może skutkować tym, że kołnierz osłony na dziurach przeleci nam w dół na tłoczysko a za nim zsunie się tulejka :? Na tym uskoku jest wytoczony rowek, w którym osadzono pierścień sprężysty (po jakiego grzyba to chyba nawet ten co go tam włożył nie wie-trzeba go wywalić). Dzisiaj również dorobiłem sobie podkładki na ten uskok o średnicy zewnętrznej większej niż otwory w nowo kupionych odbojach (żeby nie spadły) i średnicy wewnętrznej 10,8 mm. Poprawny (mam nadzieję) montaż w przyszłym tygodniu. Na koniec najlepsze, nie wiem czy to normalne, ale jak auto postoi z kilka godzin to tył po naciśnięciu buja się jakby w ogóle nie miał amortyzatorów, dopiero za 4-5 razem słychać "ssyk" i się usztywnia. Nie wiem czy to jest dopuszczalne?
Podsumowując, amorki te na tył do EA pasują jak świni siodło, ale jeśli ktoś ma chęci i możliwości tu coś uciąć, tam rozwiercić, tu dorobić itp. to je zamontuje :wink:
Ale się rozpisałem, mam nadzieję, że z przednimi pójdzie Ci łatwiej :mrgreen:
Jeden Daichi na tył kosztuje 120 zł u Mateusza Hanżka.

deejay - 26-05-2012, 21:24

Hugo ty to masz cały czas pod górkę z tym autem :)

Amorki wymienione , wszystko ładnie pasowało i przebiegło bez żadnych komplikacji .
Jazda próbna wykazała piekną pracę i tłumienie przedniego zawieszenia , jestem bardzo zadowolony z zakupu , auto prowadzi sie wyśmienicie :wink:

A tutaj mały prezent od wujka kochaja , który zamienił sie na boczne kierunki :)
Kierunki lekko dymione i płaskie , do ciemnego lakieru pasują idealnie :finga:

Krzyzak - 27-05-2012, 00:24

Hugo napisał/a:
nie wiem czy to normalne, ale jak auto postoi z kilka godzin to tył po naciśnięciu buja się jakby w ogóle nie miał amortyzatorów
nigdy tak nie miałem - nawet na polskich magnum...
Krzyzak - 27-05-2012, 00:25

deejay napisał/a:
A tutaj mały prezent od wujka kochaja
ŁAŁ - dostałeś wiaderko z OBI
ja też chcę!!! :P

deejay - 27-05-2012, 00:31

Krzyzak napisał/a:
ŁAŁ - dostałeś wiaderko z OBI
ja też chcę!!!

Nie ma sprawy Darek , przywiozę ci na zlot :wink:

stary alfer - 27-05-2012, 00:44

deejay napisał/a:
Nie ma sprawy Darek , przywiozę ci na zlot

W sumie jakbyś miał dwa, też chętnie przytulę :P

fj_mike - 27-05-2012, 02:14

deejay napisał/a:
auto prowadzi sie wyśmienicie :wink:

Inaczej to chyba nie może być :twisted:

Hugo - 27-05-2012, 11:29

deejay napisał/a:
Amorki wymienione , wszystko ładnie pasowało i przebiegło bez żadnych komplikacji
To kup tylne Daichi i zobaczysz o co chodzi.
deejay - 27-05-2012, 11:33

Hugo napisał/a:
To kup tylne Daichi i zobaczysz o co chodzi.

w przyszłym m-c na pewno i zdam relacje .