[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zawieszenie przednie, diagnoza luzów, stukanie w zawi
Krzyzak - 30-01-2016, 12:41
Ewcia80, podejdź do tego bardziej na luzie. Drążek ten odpowiada tylko za pochylanie auta przy pokonywaniu zakrętów. Jak nic nie puka to wydaj te pieniądze na nowe buty
nietoperek - 31-01-2016, 20:45
Panowie nie mam czasu za bardzo czytać całego wątku bo w piątek wyjeżdżam, ale przed wyjazdem chciałbym to zrobić.
Mianowicie w granicach 80km zaczyna mi latać kierą i drgania czuć na karoserii. To napewno nie opony bo były zmieniane.
Jak mocno popada to skrzypi jak cholera no i oczywiście stuka. Uczycie jest takie jakby koło było nie dokrecone i by latało na boki. Pytanie który to wahacz sprawdzałem ręką to banan nie wali. A objawy jak przy prostym a raz mi się juz wypioł i wolał bym uniknąć tego drugi raz.
pawelbytow1125 - 01-02-2016, 16:44
| nietoperek napisał/a: | Panowie nie mam czasu za bardzo czytać całego wątku bo w piątek wyjeżdżam, ale przed wyjazdem chciałbym to zrobić.
Mianowicie w granicach 80km zaczyna mi latać kierą i drgania czuć na karoserii. To napewno nie opony bo były zmieniane.
Jak mocno popada to skrzypi jak cholera no i oczywiście stuka. Uczycie jest takie jakby koło było nie dokrecone i by latało na boki. Pytanie który to wahacz sprawdzałem ręką to banan nie wali. A objawy jak przy prostym a raz mi się juz wypioł i wolał bym uniknąć tego drugi raz. |
nie sprawdzisz tego ręką, nawet na stacji nie wyczują. miałem to samo. dwa dolne wahacze co przychodzą do koła i są skrętne. ja za 4 czyli na prawo dwa i lewo dwa zapłaciłem 700zł( z tej tańszej półki). i to na bank to. jakby co to mam takie na sprzedaż bo w zeszłym tygodniu miałem taniec na lodzie i galant jest na złom. W ogóle mam dużo do niego części. a wahacze są wstawiane pod koniec grudnia
[ Dodano: 01-02-2016, 16:45 ]
https://www.google.pl/sea...rwhIZTwCQgGM%3A
taki
[ Dodano: 01-02-2016, 16:46 ]
https://www.google.pl/sea...rwhIZTwCQgGM%3A
i taki
[ Dodano: 01-02-2016, 16:48 ]
https://www.google.pl/sea...3EwY8X3S8IxM%3A
i taki, ten pierwszy i drugi to to samo
nietoperek - 01-02-2016, 16:53
pawelbytow1125, z tego co kiedyś czytałem w tym wątku jak się w niego puknie ręką to stuka i ja tak miałem w poprzednim galu i za banana dałem coś między 100 a 150 funtów za HERTH+BUS
pawelbytow1125 - 01-02-2016, 17:03
pojechałem na stacje bo strasznie skrzeczało jak stare drzwi przy skręcie, nic nie wykryli. Na forum znalazłem, że jak wydaje takie dzwięki to wahacz dolny i jego sąsiad. i jak najszybciej to trzeba wymienić bo może się wypiąć i wtedy wyjeżdża całe koło na bok, aha, poza tym tak ciężko skęcał, że pompa nie dawała rady i potrafił obroty podnieść do 1500. Wymieniłem to i z głowy miałem, do poniedziałku 25.01...
[ Dodano: 01-02-2016, 17:07 ]
https://www.google.pl/sea...d0xy7_DtyjYM%3A
tu masz podgląd PO
AlexMorane - 01-02-2016, 23:12
A ja chciałbym się zapytać co do wahacza prostego. Mianowicie, mam sworzeń ASHIKA 73-05-512 czy on będzie mi tam pasował ? i czy w ogóle jest sens montowania tego sworznia ?
polaff - 02-02-2016, 07:33
AlexMorane, to chyba do górnego masz ten sworzeń, a nie do prostego....
bartek_fc - 03-02-2016, 14:46
| pawelbytow1125 napisał/a: | pojechałem na stacje bo strasznie skrzeczało jak stare drzwi przy skręcie, nic nie wykryli...
|
na to nie ma co patrzeć, ja zanim zgubiłem kolo na miescie byłem na trzech stacjach diagnostycznych gdzie twierdzili ze wszystko jest ok.
ps. z moich obserwacji wynika ze na stacji sprawdzają szarpakami i gie wychodzi, dopiero jak pojechałem na geometrie znalazł się kumaty człowiek z brecha , i jak się okazało polowa zawieszenia jest do wymiany ( luzy )
Bednarz94 - 17-02-2016, 13:28
Witam,
Mój galant powyżej 100 zachowuje się jak bym przód miał w powietrzu, jest strasznie nadsterowny, strach jechać przy wyższych prędkościach, kierownica też jak by sama
skręcała po puszczeniu, czy to będą te dolne banany?
Pozdrawiam
Seba93Tychy - 17-02-2016, 15:24
Cześć Wam. Jak się nazywają i jak się zabrać za wymianę tych gum na łączeniach?
Zauważyłem, że dwie z nich są rozerwane i podczas skręcania, czy pracy samego zawieszenia dochodzą zgrzyty z tamtego miejsca. Zaczęło się tak dziać po boksowaniu kołami na śniegu. Za pierwszym razem w te miejsca psiknąłem wd40 i podziałało na miesiąc, ale w weekend miałem jazdę przez sporo śniegu i od tego momentu nie pomogło ponowne popsikanie tego.
Hugo - 17-02-2016, 17:19
Seba93Tychy, niestety musisz kupić nowe końcówki drążków kierowniczych i sworznie górnych wahaczy, bo raz, że jak już pojeździłeś z pękniętymi gumami to sworznie są szmelc i długo nie pociągną, a dwa to te gumy nie występują osobno. Na szczęście nie są to drogie części.
Mandrake - 17-02-2016, 18:30
| Bednarz94 napisał/a: | Witam,
Mój galant powyżej 100 zachowuje się jak bym przód miał w powietrzu, jest strasznie nadsterowny, strach jechać przy wyższych prędkościach, kierownica też jak by sama
skręcała po puszczeniu, czy to będą te dolne banany?
Pozdrawiam |
Raczej amortyzatory lub zbieżność. Możliwe, że to i to razem
Bednarz94 - 18-02-2016, 11:21
Amortyzatory wyglądają na dobre, jak przyciskam samochód to wolno odbijają.
pit696 - 18-02-2016, 15:15
ja jestem po wymianie drążka kierowniczego, końcówki, poduszki amortyzatora...i dalej tłucze w tym kole (na polbruku jak z karabinu). Odwiedziłem juz 5 mechaników i każdy mówi ze zawieszenie jest ok-bez luzów (oprócz rzeczy które stwiedzili i od razu je wymienilem-widocznie na darmo).
Jakies pomysły co to moze byc?
Hugo - 18-02-2016, 15:40
pit696, wymień banana i po problemie.
|
|
|