To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

racer1972 - 19-10-2010, 18:13

mjsystem ten wskaźnik zawsze pokazuje połowę... :lol: Jak coś się zepsuje to Ci będą udowadniać,że płynu nie dolałeś i Twoja wina... Pamiętaj w jakim kraju mieszkasz... :twisted:
Izold prawa fizyki w ASO nie działają tak samo jak gdzie indziej... :badgrin: Można by książki pisać o ich kretyńskich teoriach...

bastek - 18-11-2010, 12:48

a ja odświeżę ten watek...
mam następny problem - oczywiście wydumany :)
wytarły mi się diamenty na kluczyku... eh, te materiały, oszczędność... pewnie jakiś ekonom z biura skreślił "diamenty na kluczyku" i wstawił "plastik na kluczyku"

yksnimak - 18-11-2010, 20:30

racer1972 napisał/a:
Też mam te stuki... Ani chybi wada konstrukcyjna... Za miesiąc mam przegląd więc zwrócę ASO na to uwagę ale sądząc z postów prawie każdy tak ma... :evil: Lista się wydłuża... :axe:

1.Stuki zawieszenie przód (często)
2.Stuki wydechu przy odpalaniu (czasami)
3.Stuki z tyłu... cholera wie czego (czasami)
4.Lekki zgrzyt przy wrzucaniu dwójki (czasami)
5.Problemy z wbiciem wstecznego (często)
6.Skrzypienie drzwiczek schowka (czasami)
7.Rezonans przednich-bocznych szyb (czasami)
8.Rezonans przedniej szyby (czasami)

Mitsubishi wyraźnie dryfuje w regiony Alfy-Romeo... Jak tu nie kochać ale czasami...(pip) :badgrin:

Potwierdzam numery 1, 2, 5, 6, 7. Oprocz tego:
-pojedyncze stukniecie z przodu tylko przy cofaniu na skreconych kolach
-przy wyprostowanej kierownicy lekko sciaga w lewo
-piski z tylu przy powolnej jezdzie

Acha, przy ostatniej wizycie w ASO majstrowali cos przy maglownicy bo niby miala luz (bylem tam z powodu numeru 2 i listy powyzej), ale nic to nie poprawilo.

roobku - 19-11-2010, 11:39

mi wczoraj świeciła się kontrolka AirBag'u oraz na wyświetlaczu była informacja "nawiedź serwis" miał już ktoś coś takiego?
racer1972 - 19-11-2010, 21:15

Cóż ja nic nie wskórałem w ASO na przeglądzie... Zgłoszone i odpowiedź - nic nie widać nic nie słychać... :? No i te piski przy wolnej jeździe do tyłu też już mam... Zaczyna mnie powoli irytować ten japoński bubel... :evil:
Izold - 19-11-2010, 22:02

racer1972 napisał/a:
No i te piski przy wolnej jeździe do tyłu też już mam

Też to mam - np. jak wyjeżdżam z garażu i podwórka

sla - 19-11-2010, 22:09

To nawet w 20 letnim Clio mojej córki z zawiesznia nie dochodzą żadne skrzypienia, piszczenia, stukania i inne dźwięki.
Izold - 19-11-2010, 23:49

sla napisał/a:
To nawet w 20 letnim Clio mojej córki z zawiesznia nie dochodzą żadne skrzypienia, piszczenia, stukania i inne dźwięki.

A mój jest 4-miesięczny. :?

Trik - 20-11-2010, 01:34

Izold napisał/a:
Też to mam - np. jak wyjeżdżam z garażu i podwórka

Też to miałem. Do czasu, aż się klocki lekko zużyły. Właśnie w takich okresach gdzie wilgotność powietrza jest na 100%. IMHO okładziny klocków tylnych lekko pęczniały od wilgoci bo przy hamowaniu nie mają okazji sie rozgrzać i z tąd te odgłosy.

bastek - 20-11-2010, 08:50

kurcze, aż dziś słuchałem. z garazu samochód wypychałem - cichutko- tak jakby klocki się lekko się "skleiły" potem popiskiwały. podjazd na parking, skoczyłem do domu po kilka rzeczy -i ruszam bez silnika z górki - słucham - nic nie piszczy
Trik napisał/a:
IMHO okładziny klocków tylnych lekko pęczniały od wilgoci bo przy hamowaniu nie mają okazji sie rozgrzać i z tąd te odgłosy.

podpisuje sie pod tym

ps a co do stuków wydawanych przez różne pojazdy. kiedys na rowerze w kilka osób - 1 osoba miała stareńki roewr, cały chrobotał. jednego dnia jedziemy- ta dziewczyna nagle woła - słuchajcie, moje maleństwo jest cichutkie, nic nie ociera, brzęczy, dziwnie się czuję. po 30 km rozszypała sie cała tylna piasta... juz wolę chyba jak mi pojazd wydakje jekieś odgłosy :D

sla - 20-11-2010, 09:28

Dziwne porównanie. Ja tam jednak wole jak nic nie piszczy trzeszczy, skrzypi i chrobocze. Takie odgłosy jednak nie stanowią normy i raczej nie świadczą dobrze o jakości. Przerabiałem to w poprzednim Lancerze. Dziękuję.
pekaes - 20-11-2010, 15:30

Ja trochę poza tematem - czy kolega sla to ten dyżurny malkontent-maruda tego forum? A tak na poważnie - z ciekawości zapytam, czym teraz jeździsz sla?
sla - 20-11-2010, 15:37

A5 Quattro 211KM
bastek - 20-11-2010, 17:02

pekaes napisał/a:
czy kolega sla to ten dyżurny malkontent-maruda tego forum?

no nie mogę się powstrzymać. przejrzyj jego inne posty..... i nie dyskukuj, bo będzie RB :) ja prawie dostałem już

jaca71 - 20-11-2010, 23:31

sla napisał/a:
A5 Quattro 211KM

Skromność to moje drugie imię... zaraz po Malkontent ;) :P