To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rezon - 12-01-2011, 15:51

mitsu00 napisał/a:
Mam to samo. Po prostu szajs komponenty.
chyba raczej to jakiś błąd programowy - pomaga włączenie/wyłączenie czyli uniwersalna metoda naprawy wszystkiego przez informatyków
13zbyszek13 - 12-01-2011, 19:51

mitsu00 napisał/a:
Mam to samo. Po prostu szajs komponenty.

Wpadasz w przesadę moim skromnym zdaniem.

mitsu00 - 12-01-2011, 20:09

13zbyszek13 napisał/a:
Wpadasz w przesadę moim skromnym zdaniem.
Wcale nie. Po zamontowaniu jakis czas temu z powrotem ori radia, zauwazylem OGROMNĄ roznice w odbiorze i dostrajaniu stacji FM poza miastem, w porownaniu z Chińczykiem. Co mnie to obchodzi czy to wina softu czy nie? Nie dziala jak powinno i tyle. Radio charczy i pierdzi długi czas zanim AF zachce sie dopasowac nową frekwencję danej stacji. W ori tego zjawiska nie ma wogóle.
rezon - 12-01-2011, 21:27

mitsu00 napisał/a:
Radio charczy i pierdzi długi czas zanim AF zachce sie dopasowac nową frekwencję danej stacji. W ori tego zjawiska nie ma wogóle.
Często nawet nie zauważam zmiany częstotliwości, ale czasami faktycznie szuka i nie może znaleźć. Ale ja z uwagi na triflexa nie jestem miarodajny. A sprawdzał ktoś jak jest z zasilaniem anteny? Może po podpięciu chińczyka CAN odcina zasilanie anteny?
mitsu00 - 12-01-2011, 21:34

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Radio charczy i pierdzi długi czas zanim AF zachce sie dopasowac nową frekwencję danej stacji. W ori tego zjawiska nie ma wogóle.
Często nawet nie zauważam zmiany częstotliwości, ale czasami faktycznie szuka i nie może znaleźć. Ale ja z uwagi na triflexa nie jestem miarodajny. A sprawdzał ktoś jak jest z zasilaniem anteny? Może po podpięciu chińczyka CAN odcina zasilanie anteny?
Nie wydaje mi sie że CAN ma tu wogóle cokolwiek do powiedzenia, bo zasilanie wzmaka anteny idzie bezpośrednio z radia/Chińczyka. Po prostu tuner RDS jest do :butthead: Ale spróbuję pociągnąć mase anteny z innego punktu jak amerykańce radzili. Wiesz rezon gdzie masa w ori antenie jest podpięta?
rezon - 12-01-2011, 22:00

mitsu00 napisał/a:
Wiesz rezon gdzie masa w ori antenie jest podpięta?
po prostu jest przykręcona nakrętką do metalowego dachu. Kabel jest tylko z pojedynczą wtyczką. Jak chcesz podpiąć masę to trzeba zrobić oczko chyba 18mm.
13zbyszek13 - 13-01-2011, 08:16

mitsu00 napisał/a:
Wcale nie. Po zamontowaniu jakis czas temu z powrotem ori radia, zauwazylem OGROMNĄ roznice w odbiorze i dostrajaniu stacji FM poza miastem, w porownaniu z Chińczykiem. Co mnie to obchodzi czy to wina softu czy nie? Nie dziala jak powinno i tyle. Radio charczy i pierdzi długi czas zanim AF zachce sie dopasowac nową frekwencję danej stacji. W ori tego zjawiska nie ma wogóle.

Być może masz rację ja tego tak mocno nie odczuwam ponieważ jeżdżę głównie po Wawie i słucham dosyć mocnej stacji i tu jest Ok..Jak zdarzy się jazda w trasie a coś mi zaszumi w radiu pykam AF i jest Ok ewentualnie przechodzę na muzę z SD.

mitsu00 - 13-01-2011, 11:53

13zbyszek13 napisał/a:
Być może masz rację ja tego tak mocno nie odczuwam ponieważ jeżdżę głównie po Wawie i słucham dosyć mocnej stacji i tu jest Ok..
Ano widzisz. ja wręcz odwrotnie, czyli prawie zawsze w trasie, a wtedy to katastrofa....
13zbyszek13 - 13-01-2011, 12:39

mitsu00 napisał/a:
Ano widzisz. ja wręcz odwrotnie, czyli prawie zawsze w trasie, a wtedy to katastrofa....

Ale możesz przecież słuchać swojej muzy z innego źródła , specjalnie walczyłeś przecież z kablem do IPoda

mitsu00 - 13-01-2011, 12:54

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Ale możesz przecież słuchać swojej muzy z innego źródła , specjalnie walczyłeś przecież z kablem do IPoda
Pewnie że mogę i to robię, bo wyjścia nie mam. dawno bym już tinitusa dostał jakbym mial słuchaź tych szumów zanim AF dostroi frekwencję stacji na nową. Tuner radiowy w tym sprzęcie jest do :butthead:
13zbyszek13 - 18-01-2011, 08:43

Czy któryś z kolegów aktualnie sprowadza coś z rofaudio ?
Chciałbym się podłączyć do przesyłki lub mogę podłączy kogoś do swojej przesyłki.

tomko - 19-01-2011, 15:26

Pytanie natury technicznej:
Czy ktos podlaczal chinola do auta bez systemu Rockford a dokladniej przelaczal z auta z Rockfordem do auta bez Rockforda ? Jak wyglada sprawa kabli ? Czy do auta bez RF jest inna wiazka ? Czy powinno dzialac tylko po podlaczeniu do wiekszej wtyczki z wersji RF ?

mitsu00 - 19-01-2011, 15:58

tomko napisał/a:
Czy ktos podlaczal chinola do auta bez systemu Rockford a dokladniej przelaczal z auta z Rockfordem do auta bez Rockforda ? Jak wyglada sprawa kabli ? Czy do auta bez RF jest inna wiazka ? Czy powinno dzialac tylko po podlaczeniu do wiekszej wtyczki z wersji RF ?
Wszystko podłącza się tak samo. Musisz jedynie zmienić ustawienia w chińczyku na wlasny wzmak. Trzeba jakiś kod wpisać. Chyba 1234 jesli dobrze pamiętam.
13zbyszek13 - 19-01-2011, 16:40

tomko napisał/a:

Nie jest tak,podłącza się tak samo lecz musisz przeprogramować Chińczyka na wersję bez RF.
Jeżeli chińczyk jest ze starym softem to nie ma problemu wpisujesz kod w ustawieniach DVD 1234 i Ok,i masz przestrojony na wersje bez RF.
Ale jeżeli masz z nowym softem to jest już grubsza zabawa , opisywana sporo wcześniej.Musisz z kontaktować się z rofaudio żeby przesłali Ci linka z nowymi ustawieniami + instrukcje jak to zrobić

tomko - 20-01-2011, 11:21

Starszy, przypomnij prosze jak to przełączyć, byl tam jakiś myk jak dobrze pamiętam. Rozumiem ze wiązka zostaje ta co do RF ?