[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Krzyzak - 15-11-2011, 11:02
teraz mam klocki ferodo i narazie nie mam problemów, ale przejechałem na nich dopiero 100 km...
Pieraś - 15-11-2011, 14:32
Hugo napisał/a: | Pieraś napisał/a: | A gdzie je miales kupic? | Na alle... Za 40 zł/kpl. Pieraś napisał/a: | Mozesz tez w intercarsie (jest u mnie w Z.G.) | Nie mają LUCAS-ów akurat. |
Hmmm .... ciekawe, czy nie maja czy pytajac o LUCAS nie powiedza, ze maja TRW
Tak propo jeszcze co Krzyzak pisal, ja na swoich TRW ponad 8k km zrobilem i jest wszystko ok.
Krzyzak - 15-11-2011, 14:56
ja też mam TRW - i są spoko
w kombi mam tylko TRW - na przód i tył komplety
a w sedanie mam tylko tarcze TRW (klocki miałem, ale zmieniłem teraz na próbę na ferodo)
Torp12 - 15-11-2011, 17:51
Krzyzak napisał/a: | ja też mam TRW - i są spoko
w kombi mam tylko TRW - na przód i tył komplety
a w sedanie mam tylko tarcze TRW (klocki miałem, ale zmieniłem teraz na próbę na ferodo) |
Sorry za OT ale Krzyzak sam jezdzisz 4 samochodami czy masz jakis wspolkierowcow?:)
Krzyzak - 16-11-2011, 06:45
Torp12 napisał/a: | Krzyzak sam jezdzisz 4 samochodami czy masz jakis wspolkierowcow? | tylko żonę - ale ona jeździ jedynie kombi (latem) albo z Coltem (jak jedzie gdzieś sama)
a tak to jeżdżę, którym akurat mam ochotę
Hugo - 16-11-2011, 08:04
Krzyzak napisał/a: | teraz mam klocki ferodo | Jak uważasz są miękkie czy raczej nie? Też się ostatnio nimi interesuję, nazwa mi się podoba Poczekam az trochę na nich pojeździsz i pozwolę sobie zapytać Cię o opinię.
Krzyzak - 16-11-2011, 11:07
Hugo napisał/a: | Jak uważasz są miękkie czy raczej nie? | trudno powiedzieć - japaneze mówił, że klocki są dokładnie takie same, jak brembo, które testuje deejay, więc może jego zapytaj, bo jego test już trochę trwa
fajnie, że mają fabryczne shimmy, bo to rzadkość obecnie
w stosunku do TRW hamują lekko lepiej i na pewno widać, że rozgrzane tarcze + klocki są lepsze niż zimne
Hugo - 16-11-2011, 13:06
Krzyzak napisał/a: | fajnie, że mają fabryczne shimmy, bo to rzadkość obecnie | To są te blaszki czy tam plastik jak na tych LUCAS-ach z linku wyżej po zewnętrznej stronie klocków? Jeśli tak to doskonale, bo właśnie chcę klocki z czymś takim. Uważam, ze prawdziwe klocki hamulcowe muszą to mieć. deejay jakie spostrzeżenia jeżdżąc na klockach Brembo? Też mają "shimmy"?
deejay - 16-11-2011, 21:54
Hugo napisał/a: | deejay jakie spostrzeżenia jeżdżąc na klockach Brembo? |
Jestem zadowolony , klocki troche pylą wiadomo nleżą do miękkich , ale za to auto zatrzymuje sie w miejscu ( tarcza jak lustro )
Hugo - 17-11-2011, 07:41
deejay napisał/a: | Jestem zadowolony , klocki troche pylą wiadomo nleżą do miękkich , ale za to auto zatrzymuje sie w miejscu ( tarcza jak lustro ) | A mają te "shimmy", jak to Krzyzak nazywa?
Krzyzak - 17-11-2011, 09:02
Hugo napisał/a: | A mają te "shimmy", jak to Krzyzak nazywa? | spójrz do oryginalnej instrukcji serwisowej i zobacz, jak się nazywa ta część
robertdg - 17-11-2011, 09:18
Nie można tego najzwyczajniej w świecie nazwać podkładką, przecież to jedno i to samo
Hugo - 17-11-2011, 09:19
Krzyzak napisał/a: | spójrz do oryginalnej instrukcji serwisowej i zobacz, jak się nazywa ta część | OK
Jakie polecacie tylne tarcze hamulcowe? Jak już wymieniam zaciski to wymienię od razu tarcze i klocki. Z cenowo przystępnych znalazłem tarcze: Blueprint, Ashika, Oyodo. Ktoś jeździ na takich? Jakieś spostrzeżenia?
robertdg - 17-11-2011, 09:42
Hugo napisał/a: | Blueprint, Ashika, Oyodo. | Cokolwiek byś nie wybrał to i tak w pudełku siedzi to samo
Hugo - 17-11-2011, 15:13
robertdg napisał/a: | Cokolwiek byś nie wybrał to i tak w pudełku siedzi to samo | A warto to kupić czy nie?
|
|
|