To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

robertdg - 29-05-2012, 08:54

A ludzie kupują 10-cio letnie auta i narzekają, że gałeczka przytarta :lol:

Ja wiem, to zapewne wina tego, że pewnie to był "heczbek" i zbyt spory przeciag przez kabinę leciał :badgrin:

polaff - 29-05-2012, 09:01

robertdg napisał/a:
A ludzie kupują 10-cio letnie auta i narzekają, że gałeczka przytarta
z tym, że w dziesięcioletnich autach komponenty było z dobrych materiałów - nie to co teraz.
Marcino - 29-05-2012, 11:13

deejay napisał/a:
Amorki na tył juz zamówione .

Hugo mam cos dla ciebie :P

Powiedz mi ile to auto mialo najechane według ciebie , jest to Laguna III , a zmieniałem na gwarancji gałkę zmiany biegów , o wytartej kierownicy juz nie wspomnę :wink:

[url=http://img33.imagesh...13g.jpg]Obrazek[/URL]

Moja skórzana gałka w galancie jak kupowałem przy 113kkm wygladała jak nówka, pamiatam jak Kochaj pokazywał mi do porównania w Colcie zony, w zeszłym roku przy 193kkm zdarłem z niej resztki skóry... dobrze ze pod spodem jest plastikowa,, no i kierownica też kolor straciła.

robertdg - 29-05-2012, 17:59

polaff napisał/a:
z tym, że w dziesięcioletnich autach komponenty było z dobrych materiałów - nie to co teraz.
A w 20-30letnich były jeszcze lepsze komponenty, no cóż takie czasy, wyprodukować w cenie śmiecia, sprzedać za majątek i byleby najwięcej.
polaff - 29-05-2012, 20:32

robertdg napisał/a:
no cóż takie czasy

dlatego ja jeżdżę 14-nasto letnim galem a prawie nowe mondeo oddałem żonie :mrgreen:

danino88 - 29-05-2012, 21:26

Cytat:
dlatego ja jeżdżę 14-nasto letnim galem a prawie nowe mondeo oddałem żonie :mrgreen:

Ale z Ciebie dobry mąż ;)

SPIDER-ek - 29-05-2012, 22:26

Szkoda że nie zrobiłem fotek wnętrza VW Paska 2,0 diesel nowego z przebiegiem 24tyś. którym jeździłem w ostatni weekend po Norwegii. MASAKRA. Nigdy nie kupię takiego samochodu. Nie dość że tandeta, to i ciasny. A diesel to jakieś niewypał. Nie ma to jak benzyna w Galancie.
Ponadto patenty może miały być fajne (Auto hold, system StartStop) ale w życiu bym ich nie zamówił do swojego samochodu.
Nie wiem co teraz z nowymi samochodami się dzieje, ale napewno 200tyś nie zrobią, a jak zrobią to będą w opłakanym stanie.

deejay - 29-05-2012, 22:31

SPIDER-ek napisał/a:
Szkoda że nie zrobiłem fotek wnętrza VW Paska 2,0 diesel nowego z przebiegiem 24tyś. którym jeździłem w ostatni weekend po Norwegii. MASAKRA. Nigdy nie kupię takiego samochodu. Nie dość że tandeta, to i ciasny. A diesel to jakieś niewypał. Nie ma to jak benzyna w Galancie.
Ponadto patenty może miały być fajne (Auto hold, system StartStop) ale w życiu bym ich nie zamówił do swojego samochodu.
Nie wiem co teraz z nowymi samochodami się dzieje, ale napewno 200tyś nie zrobią, a jak zrobią to będą w opłakanym stanie.

To samo widze po Renault , az strach myslec co bedzie z tymi autami w wieku naszych misków :roll:

Hugo - 29-05-2012, 22:31

SPIDER-ek napisał/a:
Szkoda że nie zrobiłem fotek wnętrza VW Paska
A widziałeś jak to gnije? Galant przy nim, biorąc pod uwagę wiek, nie ma w ogóle korozji :mrgreen:
deejay - 29-05-2012, 22:33

Powiem wam ze nasze auta to sa ideały przy tym co sie teraz produkuje , masakra :)
SPIDER-ek - 29-05-2012, 22:39

Nie przyglądalem się czy gnije, ale poprostu ten samochód nie dość że jest okropnie tandetnie zrobiony, to nawet nie chce jeździć. On jest chyba robiony pod niemieckich dziadków.
robertdg - 29-05-2012, 22:47

Cytat:
On jest chyba robiony pod niemieckich dziadków.
No przeciez nie od dziś wiadomo, że auta sprowadzane z zachodzu to po emerytach wożacych się tylko do kościoła z przebiegami nie przekraczającymi 15tyś rocznie :P
polaff - 29-05-2012, 22:56

robertdg napisał/a:
auta sprowadzane z zachodzu to po emerytach wożacych się tylko do kościoła z przebiegami nie przekraczającymi 15tyś rocznie
po niepalącej zakonnicy, która woziła wnuki czyli dzieci swojego syna księdza raz w tygodniu na mszę - czyli praktyki bo przecież kultywują rodzinną tradycję i uczą sie w seminarium.
deejay napisał/a:
co bedzie z tymi autami w wieku naszych misków
jak to co będą już dawno przetopione na kolejne złomy.
Marcino - 30-05-2012, 00:00

Jezdziłem Paskiem 2.0 TDI BlueMotion, prawie nowy sedan z 2011 z wypozyczalni w niemczech... nie ma sie czego czepić jak dla mnie....:)
swinks_UK - 30-05-2012, 00:07

My w pracy mieliśmy Fiestę z 2007 roku co w 2010 miała już przeżarte rdzą na wylot przednie słupki i Ford musiał to auto skasować (poszło na złom) i zamienić na drugie. :mrgreen:
Obecnie w "nowej" Fieście niedługo odpadnie wlew paliwa... :badgrin:
W życiu nie widziałem tak szybko gnijacych samochodów jak Fiesta i Focus... :shock: