To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Polarny ninja

Anonymous - 10-07-2011, 20:54

robertdg, :oops: :oops: racja..... przeczytałem że rosomak chce kupić 195/65/15... mój bł±d... w takim razie bierz nankanga powiniene¶ być zadowolony.
rosomak1983 - 10-07-2011, 23:37

Uploaded with ImageShack.us
No wiec wziałem o takie cos. Cena jakies 90zł za sztuke, chyba warto.
Z tyłu Barumy sie skończyły, A z przódu ostatnio na dziurze mi wywaliło gule (bede chyba ubiegał sie o odszkodowanie od zarzadu dróg bo taka dziura na drodze to woła o pomste... W dodatku niewidoczna i ¶wiezo po zrobieniu drogi)
Do dupowozu te gumy beda, na Barumach jakos jezdziłem i nie narzekałem wiec bedzie tylko lepiej. :D

londolut - 11-07-2011, 15:07

rosomak1983 napisał/a:
bede chyba ubiegał sie o odszkodowanie od zarzadu dróg
Je¶li nie zgłosiłe¶ na policję tego zdarzenia od razu to nici z odszkodowania. Gliniarz musi zrobić fotki i sporz±dzić protokół.
rosomak1983 - 13-07-2011, 01:08

Uploaded with ImageShack.us

I doszły mi poliuretany na tył auta. 8) Podziekowanie wiadomo dla kogo :wink:
Co prawda musza poczekac az tylne zawieszenie bedzie do roboty bo narazie jest tam wszystko cacy. Ogólnie przód tez miałem dobry ale przy swapie niemal wszystko było zdjęte z przodu.
W ciagu tych juz ponad 3 lat jak mam lancera nie było koniecznosci wymiany zadnej gumki w zawieszeniu (sorki poza łacznikami stabilizatorów przód). Przejechałem w tym czasie ok. 50 ty¶ km. A po założeniu finalnym poliuretanów juz raczej nie bede sie musiał martwic gumami zawieszenia. :D

Kleju - 13-07-2011, 15:00

A na stabilizator z tyłu nie ma poli w komplecie?
rosomak1983 - 13-07-2011, 15:32

Kleju napisał/a:
A na stabilizator z tyłu nie ma poli w komplecie?

to jest do 1.6 SOHC (nie cyborg :P ) :wink: wiec nie ma.

idas - 13-07-2011, 22:24

rosomak1983 napisał/a:
I doszły mi poliuretany na tył auta. 8)

Ile taka przyjemno¶ć? Na obie osie najlepiej :]

rosomak1983 - 14-07-2011, 00:20

poszlo PW.
londolut - 14-07-2011, 15:34

rosomak1983, a to jaka¶ tajemnica?
rosomak1983 - 14-07-2011, 17:16

londolut napisał/a:
rosomak1983, a to jaka¶ tajemnica?

chyba nie , ale ceny moga byc rózne w zależnosci czy podasz sie ze z klubu czy nie czy tez zrobisz zamówienie grupowe.

rosomak1983 - 15-07-2011, 01:03

Przyszły te NANKANGI nawet udane, nie łatane ani nic, guma w dobrym stanie.

Po raz kolejny autko naprawiło sie samo... :shock:
Jade do gazowników zeby im pokazac jak szarpie na gazie i mysle a przełacze zobacze jak sie zle jedzie.... No i auto jezdzi na gazie normalnie , nie czuć
róznicy pomiedzy benzyna. Wiec nie miałem po co jechac bo co im pokaze...
No i tak jezdzi juz pare dni wszystko OK. :D

londolut - 15-07-2011, 19:27

Bo się boi, że jaki¶ patałach mu ręce pod maskę wsadzi :P
rosomak1983 - 17-07-2011, 03:06

Założyłem NANKANGI narazie z przodu, kazałem tez sprawdzic na wywazarce czy alusy sa proste z szczególonym uwzglednieniem tej co wjachała w nieszczesna dziure. No i mówcie co chcecie ale te Tajwańskie HRS HIJOIN z których to niektórzy sie tak smiali :P to IMO bardzo dobre felgi.
3 sezon juz latam i troche po nierównosciach na profilu 195/50 i felgi prosciutkie, a ostatnia dziura do wywaliła bule wielkosci jakie 5x3cm spora duzo wystajac±, ogólnie dziura była mocno zakamufliwana na ładnej drodze i wogóle nie zwolniłem nawet, stad przywaliłem dosc solidnie :roll:

PS niebawem pare zaskakujacych prezencików dla misia :D

Mithrill - 17-07-2011, 09:30

Wczoraj wpadłem w takie dziursko. I też w nowym asfalcie. Wycięli jaki¶ kawałek i zostawili. Zero oznakowania, nic. Wieczorem nie było tego widać.
Muszę dzi¶ zobaczyć, czy mi nie uszkodziło opony, bo na pierwszy rzut oka jest ok.
Tylko zaczęło troszkę trz±¶ć kierownic± (więc może być "guz" na oponie).

Patałachy!

I kup sobie teraz nowe felgi i opony na niskim profilu. Wpadniesz w takie dziursko i felga może być do wyrzucenia... :x

rosomak1983 - 17-07-2011, 13:00

Mithrill napisał/a:
Tylko zaczęło troszkę trz±¶ć kierownic± (więc może być "guz" na oponie).

to dokładnie tak jak u mnie :roll:

Mithrill napisał/a:
Wpadniesz w takie dziursko i felga może być do wyrzucenia... :x

kupuj HIJOIN HRS, druga sprawa jakby co wzywaj policje i domagaj sie odszkodowania od zarzadu dróg.