Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Matejko - 05-12-2011, 16:47
| Hugo napisał/a: | | Tak go pieszczotliwie nazywasz? |
taka rzeczywistosc, calosc problemow z moim autem widac w ilosci stron mojego tematu
robertdg - 05-12-2011, 19:37
Akurat w lampach przednich jest elegenckie podejście aby psiknąć śrubki penetratorem/odrdzewiaczem, etc., u mnie najwięcej śrubek ukręciło się przy demontażu nadkoli przednich
m6riano - 05-12-2011, 19:43
| Hugo napisał/a: | Na 8 śrub, 4 się ukręciły |
U mnie było lepiej...na 8, 2 sie tylko normalnie odkręciły...;-)
KaWu - 07-12-2011, 10:32
| Hugo napisał/a: | | Gdzie tam masz 12 śrub? |
w 3 lampach
KaWu - 07-12-2011, 10:33
| robertdg napisał/a: | | u mnie najwięcej śrubek ukręciło się przy demontażu nadkoli przednich |
A tutaj to norma. Akurat w innych (leciwych) autach także, więc nie ma co gdybać.
Hugo - 09-12-2011, 09:40
Lada chwila powinien do mnie zawitać listonosz z paczuszką, w której są zregenerowane odbłyśniki seczewek. Dzisiaj jade do sklepu RTV i spróbuję dopasować maskownice do soczewek z tub bass-reflex. Pozostał do kupienia tylko klej Pattex Total Fix i możemy jechać z koksem. Może w ten weekend, chociaż nie wiem czy się na tyle zmobilizuję.
sveno - 09-12-2011, 11:20
| Hugo napisał/a: | | Lada chwila powinien do mnie zawitać listonosz z paczuszką, | a zderzak?
stary alfer - 09-12-2011, 11:24
| sveno napisał/a: | | a zderzak? |
W torbie sie nie zmieści
Hugo - 09-12-2011, 13:11
| sveno napisał/a: | | a zderzak? | Nie będzie zderzaka. Zostałem w prosty sposób oszukany. Nie chciałem podawać nicka mitsumaniaka, który tak mnie wykołował, ale zrobię, gdyż postąpił beznadziejnie. Miał zderzak z dokładkami, zadzwoniłem i mówił, że ktoś już po niego jedzie, ale wiadomo jak to bywa-moze nie kupi. No i nie dojechał, wiec go od razu zarezerwowałem! Na drugi dzień dzwonię, a on mi mówi, czy poczekam, bo po tego znów ktoś jedzie, ale za kilka dni ma mieć kolejny, już płynie z Anglii, też srebrny i będzie mój. No dobra, poczekam, nie śpieszy mi się. Od tego momentu nie odbiera telefonów, nie odpisuje na SMS-y, ani na maile. Zero kontaktu. Jego nick na forum to: CIENIO
Tomek - 09-12-2011, 13:16
| Hugo napisał/a: | | Jego nick na forum to: CIENIO |
kolega CIENIO1
jeśli to ten sam, to mi głowe zawracał o gałke zmiany biegów + coś innego do auta, że na pewno bierze, tylko kiedyś tam, itp
a potem zero kontaktu
Hugo - 09-12-2011, 14:36
| tomek84 napisał/a: | | kolega CIENIO1 | Tak, tak. Zachowanie jak widzę dość typowe dla niego. Kiedyś chyba miał nick CIENIO, ale z jakiegoś powodu został usunięty. Mniejsza o to, zachowanie beznadziejne.
m6riano - 09-12-2011, 15:09
Też miałem takie wrażenie że mnie wykołuje...bo tez nie odpisywał na privy i nie odbierał fonów..i ponoć miała dziwna sytuacja że paczka przez niego wysłana do niego wróciła bo u mnie ktoś nie odebrał (zawsze podaje adres babci-bo ZAWSZE jest ktoś w domu i 100/100 przypadków odbiera mi przesyłki)
W efekcie paczka do mnie dotarła ale chyba po 4 tygodniach..;-)
sveno - 09-12-2011, 20:55
Hugo, zastanawia mnie czemu uparłeś się na klejenie do odbłyśników? Nie lepiej wywalić odbłysniki i zastąpić je pleksą lub jakąś blachą? O co mi chodzi:
dorwałem rozbity reflektor od szklarza i powykręcałem odbłyśniki, mam kilka soczewek i przymierzyłem:
mocowanie pewne, nie tracisz możliwości regulacji, wszystko cacy.
robertdg - 09-12-2011, 21:11
sveno, światła mijania mają kostke do regulatora wysokości, także troszkę więcej rzeźby, ponadto soczewki nie mogą za głeboko wystawać, gdyź ich nie podepniesz, po pierwsze strona kierowcy ograniczona przez akumulator, po drugie strona pasażera ograniczona przez lufcik spryskiwacza i złacze klimy
sveno - 09-12-2011, 21:43
| robertdg napisał/a: | | sveno, światła mijania mają kostke do regulatora wysokości |
wiem, wygląda to tak:
jakby dać pleksę grubości tego plastiku na którym zaczepia się wpinka do ramienia silniczka to wykorzystamy te ori wpinki
| robertdg napisał/a: | | ponadto soczewki nie mogą za głeboko wystawać, gdyź ich nie podepniesz, po pierwsze strona kierowcy ograniczona przez akumulator, po drugie strona pasażera ograniczona przez lufcik spryskiwacza i złacze klimy | to tyczy się tylko soczewki mijania rozwiązanie jest banalne: dłuższe śruby (o około 5cm) w miejsce tych trzymających odbłyśniki plus odsadzenie dla drążka od regulacji świateł. Wiem, że to skomplikowanie brzmi, ale mając przed oczyma goły reflektor, odbłyśnik i soczewkę nie wydaje się to trudne, dla mnie łatwiejsze niż wklejenie soczewki w odbłyśnik, tak żeby pokryła się z osią starej żarówki.
robertdg, masz jakieś fotki z prac u siebie? Podeślesz na PW?
|
|
|