Nasze Miśki - Elegance by Deejay
polaff - 30-05-2012, 05:26
swinks_UK napisał/a: | W życiu nie widziałem tak szybko gnijacych samochodów jak Fiesta i Focus... |
to chyba zależy od konkretnego egzemplarza.
Krzyzak - 30-05-2012, 06:36
Marcino napisał/a: | nie ma sie czego czepić jak dla mnie....:) |
kuzyniacz miał służbowego - w Chorwacji zwrócił uwagę na dziwne wibracje, więc zajechał do serwisu i okazało się, że silnik miał w 1 poduszce już tylko 1 śrubę - jeszcze kawałek i by się urwał - może wtedy dałoby się go tam przyczepić
SPIDER-ek - 30-05-2012, 12:53
Marcino napisał/a: | Jezdziłem Paskiem 2.0 TDI BlueMotion, prawie nowy sedan z 2011 z wypozyczalni w niemczech... nie ma sie czego czepić jak dla mnie....:) |
no to widocznie ja mam za duże wymagania, bo wg mnie ten samochód wogóle nie jeździ, nie wygląda i jest tandetny. Może dlatego że jechało nim 4 osoby, plus cały bagażnik na maxa zapakowany. Mieliśmy jeszcze nową RAV4 i z tyłu w 3 osoby było więcej miejsca niż w Pasku. LIPA na maxa.
sveno - 30-05-2012, 13:03
Panowie czego się czepiacie? Kiedyś założenia były inne: auto miało być używane przez 10 lat i tak były projektowane, a że obliczenia wytrzymałościowe nie były wysokich lotów to często przewymiarowywano części i tym sposobem auta jeżdą 20 lat i więcej.
Teraz inżynierowie umieją wszystko ładnie policzyć, a założenie jest, że auto ma wytrzymać bezawaryjnie okres gwarancji (głownie 3 lata) potem ma rdzewieć, psuć się na potęgę, bo głownym źródłem dochodów koncernów samochodowych nie jest sprzedaż nowych aut, a serwis pogwarancyjny i części zamienne
Ja mam 14 letniego Galanta a szwagier 2 letniego Lancera, poczekam jeszcze 2 lata i Wam napiszę co się z którym autem działo ale już widzę, że jakość materiałów użytych wewnątrz jest dużo lepsza w Galancie W Lncerze już pojawiły się 2 świerszcze a w Galancie pomimo wybebeszenia całego środka i poskładania z powrotem nic nie skrzypi
Kolejna kwestia to blachy i lakier. Skoro Galant rdzewieje to nie chcę wiedzieć co będzie z Lancerem za 3-5lat
Hugo - 30-05-2012, 22:39
SPIDER-ek napisał/a: | nie wygląda | Passat B6? Nie można się z Tobą nie zgodzić.
deejay - 30-05-2012, 23:17
Amorki juz na swoim miejscu , lekka przeróbka tulejki i tależyka osłony tak jak pisał HUGO z 11 mm na 10 mm (rozwiercenie) i wszystko gra
Hugo - 30-05-2012, 23:40
deejay napisał/a: | lekka przeróbka tulejki i tależyka osłony tak jak pisał HUGO z 11 mm na 10 mm (rozwiercenie) | A nie mówiłem Była już jazda próbna? Ciekawe jak wrażenia? Mam prośbę, naciśnij tył po kilkugodzinnym postoju i zwróć uwagę czy się buja jak stara łajba na morzu kilka razy po czym się usztywnia, tak jak u mnie. I co to za zwyczaje, że podczas wymiany amorków robi sie po raz kolejny konserwację nadkoli?
deejay - 30-05-2012, 23:44
Hugo napisał/a: | Była już jazda próbna? |
Była bo do domu trzeba było wrócić
Auto prowadzi się super , zero " tańczenia " po drodze , jest sztywny i jedzie jak po sznurku
Przy okazji przeleciałem woskiem sobie nadkola tak profilaktycznie
Jutro w pracy sprawdze co i jak z tym bujaniem o co pytasz i napisze wieczorkiem co i jak
robertdg - 31-05-2012, 00:17
deejay napisał/a: | z 11 mm na 10 mm (rozwiercenie) | Zawsze myślałem, że to z mniejszego się rozwierca na większy
Krzyzak - 31-05-2012, 06:39
robertdg - dużo zależy od wiertła
polaff - 31-05-2012, 07:39
jak masz dostęp do wierteł pomniejszających otwory to ja poproszę ze dwa
mackbeth - 31-05-2012, 08:02
Pięknie zrobione:) Teraz te ciężary w bagażniku mogą sobie leżeć:)
A skoro nowe twarde amorki, to może troszkę więcej wygłuszenia ?? (żart )
Hugo, ja u siebie założyłem KYB i myślę że mam podobny objaw, może nie widoczny jakoś mocno - podejrzewam że tutaj chodzi o jakieś zasady dynamiki płynów - po spoczynku warunki gazu/oleju nie są idealne, dopiero po paru pompowaniach są takie jak powinny być...
mackbeth - 31-05-2012, 08:08
robertdg napisał/a: | deejay napisał/a: | z 11 mm na 10 mm (rozwiercenie) | Zawsze myślałem, że to z mniejszego się rozwierca na większy |
A ja myślę, że Bartek młotkiem nie takie rzeczy potrafi zrobić
deejay - 31-05-2012, 23:59
robertdg napisał/a: | deejay napisał/a:
z 11 mm na 10 mm (rozwiercenie)
Zawsze myślałem, że to z mniejszego się rozwierca na większy |
Oczywiście ze z 11 na 10 mm
deejay - 04-06-2012, 22:42
Jutro czas na przegląd techniczny , ciekawe co tam znajdą ciekawego
|
|
|