To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Tomek - 17-04-2013, 10:05

sveno napisał/a:

Domykanie szyb z pilota: deejay napisał, że bez takiego urządzenia się nie obejdzie:
http://www.testronik.com/...oduly_domykania
Jak wygram w totka to sobie sprawię, teraz mam pilniejsze wydatki m.in. nadkola :cry: lewe jest w kiepskim stanie.

jakiś majątek to to nie jest

sveno - 17-04-2013, 12:38

niby nie majątek, ale problem z zamontowaniem będzie duży, bo z tego co rozumiem, to trzeba ciągnąć kable do każdych drzwi :( jak powiedziałem, o ile byłoby to kwestia podłączenia 1 kabla od centralki, tak jak to zwykle jest to spoko, fajny gadżet, ale jak mam ponieść dodatkowe koszty i spędzić 2 dni nad montażem to dziękuje, tryb auto dobrze działa a nie często jeżdżę z otwartymi szybami :)

Kilka fotek po wczorajszym woskowaniu:

Nie podobały mi się dekielki z niebieskim napisem "Alutec" no to poszły w kolor (prawie w kolor) i dostały Logo Mitsubishi, plus kapsle na nakrętki kół w ten sam kolor.
Miało być coś jak w Concept X:

Szkoda że nie mam takiej fajnej felgi :(

Wojciech Bogacz - 17-04-2013, 12:46

Tylko nie mów Sveno, że masz kiepski kolor bo ten z fotek normalnie poraża :) ))

Ogólnie autkiem można się pozachwycać i aż żałuję, że mam srebrny... Ale koloru już nie zmienię więc póki co mycie i woskowanie musi wystarczyć hehe

Owczar - 17-04-2013, 13:51

W tylny prawy błotnik ktoś Ci wjechał?
Juiceman - 17-04-2013, 14:45

Ślicznie Twoj gal wygląda naprawde!!
mkm - 17-04-2013, 15:01

Owczar, już nie irytuj sveno :wink:
sveno napisał/a:
Nie podobały mi się dekielki z niebieskim napisem "Alutec" no to poszły w kolor (prawie w kolor) i dostały Logo Mitsubishi, plus kapsle na nakrętki kół w ten sam kolor.

No nie wiem, nie wiem... Chyba klasyczne srebrne z logiem pod kolor prezentowałyby się lepiej... Moim zdaniem oczywiście :mrgreen:

Owczar - 17-04-2013, 15:13

mkm napisał/a:
Owczar, już nie irytuj sveno :wink:

Spoko, znam ten ból... Dlatego myślę nad monitorowaniem auta ;)

szuwar - 17-04-2013, 15:30

Kolorek i efekt zabiegów pielęgnacyjnych imponujący, gratulacje (wiem ile to pracy, miałem czerwoną CARI).

Jedynie kapselek zostawiłbym w kolorze felgi a znaczek czerwony, troszkę "naciapane" na tak małym obszarze, ale jak to mkm, powiedział :)
Cytat:
Moim zdaniem oczywiście :mrgreen:

gawron - 17-04-2013, 15:43

Tez nie malowałbym dekielków tylko znaczek ale to kwestia gustu 8)
Efekt woskowania piorunujący :rolleyes:

sveno - 17-04-2013, 16:38

Owczar napisał/a:
W tylny prawy błotnik ktoś Ci wjechał?
tak, 2 lata temu w Wieliczce http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=225

Co do dekielków to ten duży niebieski napis wszystko zepsuł bo mogły być odwrócone kolory ale ten napis by wystawał.
Na żywo wygląda troche lepiej niż na foto :)
Wojciech Bogacz, Juiceman, szuwar, gawron, dzięki za komplementy :) przyznam się, że większość pracy przy sprzątaniu i woskowaniu wykonała moja druga połówka :) ja nadzorowałem postęp prac z piwem w ręku :P

sveno - 17-04-2013, 22:37

aha i jeszcze jedna sprawa, w Auchanie zanabyłem nowe płaskie wycieraczki MotGum, stare pewnie by się jeszcze sprawowały (już prawie rok) ale zniszczyłem je w zimie odklejając od szyby :( . Tak czy inaczej są godne polecenia, więc wleciały znowu.

No i skusiłem się na nowe żarówki (nie wiem czemu, bo stare nie przepaliły się jeszcze).
Szarpnąłem się na Philips super, mega, ultra, blu vision, hiper zenon look +30 i giga srylionów kelwinów ciepła barwy, made in Germania, ekstra jakość i kosmiczna cena.
Ot cos takiego:

A poważnie: 4000K, +30% światła i cena 80zł :doubt:
Szczerze: subiektywnie uważam, że te +30 to mają do domowej dziury budżetowej. Owszem barwa ładna, ale nic poza tym :roll:

arturj123 - 18-04-2013, 00:08

2x brałem Osram Nightbreaker (raz z plusem), wytrzymały około roku.
Teraz zakupiłem sporo tańsze Tungsram Megalight 90% i są jeszcze lepsze.
Zagadka taka, że nie wiem czemu ludzie z naprzeciwka mrugają jakbym jakbym jechał na długich, a specjalnie kiedyś jechałem innym autem i sprawdzałem czy faktycznie oślepiają i uważam, że nie ...

a i bym zapomniał... auto cudo :finga:

balcik - 22-04-2013, 19:03

Witam sveno
Czy Czasem nie widziales w Iłży tego brudasa:D?

Nie no tam brzydko wyglądal aż troszke wstyd bylo sie pokazywac xD tu bardziej odswiezony dokladnie nawet Tydzien temu;p ale słaba jakosć fot:<

Super masz Fure:D

sveno - 30-04-2013, 21:45

balcik napisał/a:
Czy Czasem nie widziales w Iłży tego brudasa:D?
widziałem :)

Z aktualności: rekińczyk na podnośniku bez hamulców.

Pytanie za 100 punktów i flaszka na zlocie dla tego co mi powie jak odróżnić lewe jarzmo zacisku od prawego? PILNE :!: :!: :!:
Czy może są identyczne? Skoro tak to czemu mają inne numery wybite?
Dodam że chodzi o obydwie osie.

tresorex - 30-04-2013, 21:51

Ten temat był już chyba poruszany na forum... o ile dobrze pamiętam ma to chyba związek z tymi długimi śrubami które mocują zacisk bo one są inne przez co jarzmo musi być inne (lustrzane odbicia)... jeśli coś mieszam to niech mnie ktoś poprawi :)