Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
mitsu_pl - 13-09-2011, 00:20
wiem, se jaja robię z tym kolorem
V japońskie też są fajnymi szlifierkami, chociażby te 2.0 z gali... nasz też teraz kręci się spokojnie do 7,5, tyle, że odcinkę mu przenieśliśmy niżej, żeby za szybko ducha nie wyzioną
Wszyc - 13-09-2011, 00:30
Szczerze to nic do V'ek waszych nie mam
Ja tak bardziej właścicieli EA po wkurzać chcę
Wszędzie w koło 2,5 V6 jest super itp. a ja zawsze lubiłem robić za wrzoda na tyłku bo nudzi mnie bycie takim jak inni i myślenie tak samo jak inni
areksz121 - 13-09-2011, 01:37
mitsu_pl, a do jakich obrotow krecil sie wczesniej silnik? Zgodze sie ze 6A12 chodzi nienagannie Przy obecnym przebiegu 369tys nie ma najmniejszego problemu z 200/h do 180 to idzie jak przecinak przy tej budzie i mocy Jestem na etapie walki z LPG, zeby silnik nie mial malo gazu w calym zakresie...a spalanie...sie zobaczy
Maretzky85 - 13-09-2011, 08:14
mitsu_pl, nie ubliżając - mój R4 w serii też kręci się do 7500 rpm
Poza tym zgadzam się z Wszycem
Wojciech Bogacz - 13-09-2011, 10:12
Wszyc napisał/a: | nudzi mnie bycie takim jak inni i myślenie tak samo jak inni |
Całkowicie się z tym zgadzam - stąd takie nietypowe autko mam
areksz121 napisał/a: | Przy obecnym przebiegu 369tys nie ma najmniejszego problemu z 200/h |
Ja się chyba muszę na chamownię udać bo zastanawiam się, czy mój Gal by się do 200km/h rozpędził (chociaż kto wie - w końcu to "tylko" 6000 rpm na piątym biegu
mitsu_pl - 13-09-2011, 11:02
oryginalnie kręcił się do 7400-7600 tak mniej więcej teraz kręci się do ok. 8500, sorki za błąd wcześniej... zapomniałem, że tu czerwone zaczyna się od 7000
Wojciech Bogacz - 13-09-2011, 11:23
mitsu_pl napisał/a: | oryginalnie kręcił się do 7400-7600 tak mniej więcej teraz kręci się do ok. 8500, sorki za błąd wcześniej... |
Wow - ja tak chcę )) Tyle, że u mnie powyżej 6000 rpm już czuję, że nie ma mocy - po prostu brakuje momentu obrotowego czy co... Tak więc 6000 rpm i zmiana biegu
Wszyc - 13-09-2011, 13:52
pedał sprzęgła zdemontowany są rdzawe zacieki z pod niego więc woda cieknie na ten czas sylikonem do kibli objadę w koło by był spokój i tak będę jeszcze zdejmował deskę rozdzielczą więc do tego czasu przygotuję sobie eleganckie pod wymiar uszczelki gumowe bo o dziwo żadnej uszczelki nie było pod pompą sprzęgła
Ale to wciąż za mały zaciek rozbiorę jeszcze serwo i jak nic nie będzie to wyjmuję nagrzewnicę
deejay - 14-09-2011, 21:54
http://moto.allegro.pl/mi...1821509556.html
Jesli masz łatać cała podłogę , to wolałbym zakupic to cuś Gdybym miał kase , to chetnie bym go oblukał
Wszyc - 14-09-2011, 22:04
deejay napisał/a: | Na pewno blacharsko bije twojego |
Nie był bym tego pewien chodź na pierwszy rzut oka wygląda dobrze to już widziałem wiele takich a od dołu ich nie było
Droga sprawa ta cena za E5 z urwanym paskiem rozrządu? łoł to chyba złotem pokryty od dołu albo rzeczywiście taka igła to wtedy opłaca się
Ale przestałem wierzyć już w gumisie, mikołaja zajączka wielkanocnego i galanty E5 w blacharsko przyzwoitym stanie
Dzięki za chęć pomocy deejay ale zostanę przy swoim trupie puki co
BTW. już wiem że jaki kol wiek w życiu bym miał samochód używany jeszcze to pierwsze co robię po zakupie to zdejmuję całe wnętrze razem z deską rozdzielczą i czyszczę!! kurcze ale mi się teraz w galancie super oddycha ( alergik jestem )
areksz121 - 15-09-2011, 06:06
Wszyc,
Wszyc napisał/a: | Ale przestałem wierzyć już w gumisie, mikołaja zajączka wielkanocnego i galanty E5 w blacharsko przyzwoitym stanie |
....a pamiętasz?
Wszyc napisał/a: | Ty sobie jaja robisz? to jest Galant? nie wierze! Photoshop! za mało rdzy! |
ale nie uwierzyłeś widocznie
wojtas - 15-09-2011, 07:35
Krzychu jak tam prace, ogarniasz elektrykę? Czy czekasz na poprawę pogody? Zima tuż tuż.
Wszyc - 15-09-2011, 13:32
Arek Twój to jest jakiś dziwny
Cytat: | Krzychu jak tam prace, ogarniasz elektrykę? Czy czekasz na poprawę pogody? Zima tuż tuż. |
wczoraj miałem już wszystko składać chciałem tylko wyczyścić metalowe elementy stelaża deski rozdzielczej i mocowanie pedałów i pomalować ale farba się okazała do niczego -_- dziś jadę po coś porządnego i jak pomaluję to zaczynam składanie (dopiero po zrobieniu tego rusztowania i założeniu wszystkiego bo jest mało miejsca na ECU I MFI Reley więc elektrykę będę kitrał jak poskładam trochę środka) z elektryki pozostało porządnie zarobić kable bo niektóre trzymają się "na skrętkę", zrobić wyjście diagnostyczne z kompa, wyjście do check engine muszę zrobić i kabelek do obrotomierza ale nie ma pewności że będzie działał bo nie wiem czy zegary z E55A 4G63 SOHC działają na te same napięcia/prądy jak te z E33A 4G63 DOHC
Wszyc - 16-09-2011, 16:04
elementy stelaża deski rozdzielczej które posiadały nalot rdzy odmalowane teraz pomalować jeszcze te pedały i składam to do kupy i teraz mogę się za elektrykę wziąć bo mam ją do czego przyczepiać
fj_mike - 16-09-2011, 17:00
Wszyc, wpadnę na foto sesję jutro
|
|
|