Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
DJ Fazi - 30-01-2011, 08:54
Panowie, nie porównujcie dwóch różnych systemów walutowych, nie bądźcie pewxami. Ja generalnie mam takie poglądy że to co nie jest zamontowane fabrycznie to prędzej czy później szwankuje. Czytając od początku cały ten wątek byłem zafasynowany chińczykiem, ale zdrowy rozsądek mówił no chyba coś nie tak jest o ile to się nie psuje.
Grzesq - 30-01-2011, 23:22
Muciek napisał/a: | Po co dawać tyle kasy za Chińczyka, jak można dołożyć i kupić coś lepszego - firmowego i przy okazji pozbyć się problemów? |
1. Nie masz pewności co do bezawaryjności czegoś droższego
2. Różnica w cenie jest olbrzymia pomiędzy chińczykiem a czymś firmowym
3. Kwestia gustu, dla mnie chińczyk spełnia wszystkie wymagania co do wyglądu, funkcjonalności
4. Jak się zepsuje do kupię sobię drugiego jak się skończy gwarancja
Jeżdziłem testowym ASXem z zamontowaną NAVI chyba JVC, w życiu bym tego nie chaciał, mniejszy ekran, nie intuicyjne menu, wizualnie też widać że do dokładane było.
andrzejGb - 31-01-2011, 11:58
Grzesq
4. Jak się zepsuje do kupię sobię drugiego jak się skończy gwarancja
a gdzie na chińczyki dają gwarancje , może w chinach tylko ile kosztuje z niej korzystanie / wysyłka itp./ o czasie nie wspomnę
Grzesq - 31-01-2011, 12:38
andrzejGb napisał/a: |
a gdzie na chińczyki dają gwarancje , może w chinach tylko ile kosztuje z niej korzystanie / wysyłka itp./ o czasie nie wspomnę |
U mnie wymienili na gwarancji moduł GPS, realnie za to zapłaciłem ok. 20 zł za koszt wysyłki do Chin, nowy moduł dostałem z innymi rzeczami zamówionymi od nich, więc za przesyłkę już nie płaciłem.
rezon - 31-01-2011, 14:27
Grzesq napisał/a: | realnie za to zapłaciłem ok. 20 zł za koszt wysyłki do Chin, | jak to wysyłałeś?
Grzesq - 31-01-2011, 14:37
rezon napisał/a: | Grzesq napisał/a: | realnie za to zapłaciłem ok. 20 zł za koszt wysyłki do Chin, | jak to wysyłałeś? |
Wysyłałem moduł GPS listem poleconym do Chin Pocztą Polską. Kartę GPS włożyłem do pudełka po filmie DVD, idealnie się tam zmieściła. Pudełko włożyłem w kopertę bąbelkową i poszło w świat jako list polecony Co prawda szedł ok 3 tygodni, ale nie spieszyło mi się bo nowy moduł dostałem wcześniej, musiałem za niego zapłacić. Zwrot kasy PayPalem dostałem z ROFu po odebraniu modułu przez nich.
rezon - 31-01-2011, 17:45
Grzesq, Dzięki za info. Mój chodzi na razie bez problemów, ale dobrze wiedzieć jak wysyłać.
Muciek - 31-01-2011, 18:45
Dobra wiem, że temat był już poruszany ale czy ktoś mógłby podać link do "najlepszego" w istniejących Chińczyków do OII? Najlepiej z ceną
Grzesq - 31-01-2011, 23:40
rezon napisał/a: | Grzesq, Dzięki za info. Mój chodzi na razie bez problemów, ale dobrze wiedzieć jak wysyłać. |
Nie ma sprawy, ale i tak lepiej żebyś nie musiał korzystać z napaw gwarancyjnych
Ostry - 01-02-2011, 14:25
Witam,
Jak już wspomniałem wcześniej jestem posiadaczem nowego chińczyka.
Ostatnio byłem w trasie i muszę powiedzieć, że podróż minęła bardzo sympatycznie. Generalnie wszystko u mnie działa. Dodatkowo dwa duże monitory w zagłówkach dla dzieciaków zrobily swoje. Chińczyk odbiera wszystko , łacznie z filmami na Divix. Uruchomiłem rownież BT , z którym miałem problemy i tylko to działa beznadziejnie, czyli jak już wspominał 13zbyszek13 ja słyszę rozmowcę świetnie za to on mnie nie. Mikrofon wbudowany w to urządzenie to porażka! Zarówno Radio ,jak i muzykę z micro SD też u mnie wyraźnie słychać. Obydwie nawigacje AM 6.7 i IGO8 działają bez problemu. Zauważyłem jeszcze ,że na początku jak słucham radia to zegar raz pokazuje właściwą godzinę, a czasami nie, po czym wraca do prawdziwej. Jeśli będzie to chodzić tak jak do tej pory to uważam,że warto było kupić chińczyka.
Mnie on wyniosł w pełnym zestawie 585 USD, ale ja go przywiozłem z Shenzhen bezposrednio.
Pozdrawiam
mitsu00 - 02-02-2011, 01:37
Ostry napisał/a: | Uruchomiłem rownież BT , z którym miałem problemy i tylko to działa beznadziejnie, czyli jak już wspominał 13zbyszek13 ja słyszę rozmowcę świetnie za to on mnie nie. Mikrofon wbudowany w to urządzenie to porażka! Zarówno radio, jak i muzykę z micro SD też u mnie wyraźnie słychać. | Ja zainstalowałem Parrota mki 9100 i to działa fenomenalnie Specjalny 2-kanałowy mikrofon redukuje do zera wszystkie szumy z otoczenia i jak dotychczas rozmówcy potwierdzali że słychac mnie jest jakbym był u nich za ścianą. Pełna synchronizacja książki tel. i wybieranie nr głosem. Do tego Parrot odtwarza muzykę poprzez BT z telefonu, z IPODA/Iphona z pełnym wyswietlaniem menu z muzyką na wyświetlaczu i ładowaniem. Dodatkowo można odtwarzać muzykę z USB lub AUX In. Automatycznie wycisza Chińczyka kiedy odtwarzamy muzykę lub dzwonimy. Dźwięk z muzyki idzie pełnym stereo ze wszystkich głośników. Zajefajna rzecz naprawdę. Żeby to gralo i działało z RF potrzebny jest oprócz zestawu dodatkowo specjalna wiązka i przedłużacz, ktore podłącza się do wzmacniacza pod fotelem pasażera. Za Parrota dałem 300zł na Allegro plus wiązka z przedłużaczem za dodatkowe 300zł. Te ostatnie kupiem od producenta z Danii, www.kram.dk. na Allegro tez sprzedaja niby wiązki do OII z RF za 50zł, ale to zwykla ściema i nie dziala.
http://www.parrot.com/usa...s-free-car-kits
Ostry - 02-02-2011, 09:17
[/quote] Ja zainstalowałem Parrota mki 9100 i to działa fenomenalnie Specjalny 2-kanałowy mikrofon redukuje do zera wszystkie szumy z otoczenia i jak dotychczas rozmówcy potwierdzali że słychac mnie jest jakbym był u nich za ścianą. Pełna synchronizacja książki tel. i wybieranie nr głosem. Do tego Parrot odtwarza muzykę poprzez BT z telefonu, z IPODA/Iphona z pełnym wyswietlaniem menu z muzyką na wyświetlaczu i ładowaniem. Dodatkowo można odtwarzać muzykę z USB lub AUX In. Automatycznie wycisza Chińczyka kiedy odtwarzamy muzykę lub dzwonimy. Dźwięk z muzyki idzie pełnym stereo ze wszystkich głośników. Zajefajna rzecz naprawdę. Żeby to gralo i działało z RF potrzebny jest oprócz zestawu dodatkowo specjalna wiązka i przedłużacz, ktore podłącza się do wzmacniacza pod fotelem pasażera. Za Parrota dałem 300zł na Allegro plus wiązka z przedłużaczem za dodatkowe 300zł. Te ostatnie kupiem od producenta z Danii, www.kram.dk. na Allegro tez sprzedaja niby wiązki do OII z RF za 50zł, ale to zwykla ściema i nie dziala.[/quote]
Dzieki za radę Mitsu00 . Przemyślę to sobie w spokoju.
Pozdrawiam
piotrls - 08-02-2011, 16:55
Panowie potrzebuję pilnej porady. Firma ESSA z Rzeszowa zaproponowała mi Phantoma 8". Stacja wygląda ok.
http://allegro.pl/radio-d...1438569354.html
Podobna do tej na aukcji ale monitor to 8".
Czy ktoś coś takiego ma zainstalowane. Czy wydać 5 klocków na taki patent, czylepiej kupić jakąś firmówkę???
Wiem,że pytam jak jakis niedorozwinięty, ale nie jestem gadżeciażem (Jeezu nawet nie wiem jak sie to pisze). Nie ogarniam tego tematu, a chcę coś zmienić w kochanym outku.
Muciek - 08-02-2011, 18:06
No z ceną pojechali Gdyby nie ona to byłbym za
mitsu00 - 08-02-2011, 18:40
piotrls napisał/a: | Panowie potrzebuję pilnej porady. Firma ESSA z Rzeszowa zaproponowała mi Phantoma 8". Stacja wygląda ok.
http://allegro.pl/radio-d...1438569354.html
Podobna do tej na aukcji ale monitor to 8".
Czy ktoś coś takiego ma zainstalowane. Czy wydać 5 klocków na taki patent, czylepiej kupić jakąś firmówkę???
Wiem,że pytam jak jakis niedorozwinięty, ale nie jestem gadżeciażem (Jeezu nawet nie wiem jak sie to pisze). Nie ogarniam tego tematu, a chcę coś zmienić w kochanym outku. | Hahahaha.... Nie badz jeleniowatym i nie daj sie oskubac cwaniaczkom. Zamow bezposrednio od ROF Electronics z Chin to samo za około 2500 zl razem z przesylka do PL. www.rofelectronics.com. Placisz np przez Paypal i po 4-5 dniach masz sprzeta u siebe. Jednostka nazywa sie ROF 1701N. Domow koniecznie tez dedykowana kamere cofania za jakieś 20 USD.
|
|
|