[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
KaWu - 03-04-2012, 13:41
temen napisał/a: | form lpg mnie zwłaszcza zmieszało dzie polecają czerwony hany, a pół roku temu polecali zielone |
Bo podejrzewam, że była ich inna wydajność- takie moje zdanie.
Też polecałem do silnika 2,5 Hany zielone. Ale jak Bartek mi powiedział jaki mnożnik jest przy niskim ciśnieniu na H czarnej to poleciłem mu wybrać czerwone i nie brać zielonych. Coś w tym musi być.
temen, jaki masz silnik bo nie widzę żebyć pisał jaki.
Owczar napisał/a: | Hany zielone, ciśnienie na 1 bar i mnożnik będzie coś koło 1. |
NIech wyjdzie od tego czy weźmie GOlda reduktor.
Jeżeli tak - to polecam ciśnieni ~1,15 bara. W tych okolicach jest stabilniejszy ciśnieniowo.
Owczar napisał/a: | Na oscylogramie rysuje około 5v jak jest niepodpięta.
Jak jest podpięta to oscyluje. |
Z tym 5V to różnie bywa, w zależności od temperatury. Ale nie będzie jej oscylacji na pewno.
temen napisał/a: | te 2 zestawy z KME Silver FZ8/Gold |
Jak brać to Golda a nie myśleć o Silverze.
Bury napisał/a: | cytat z instrukcji kme diego:
Reduktora nie należy montować cewką zaworu gazowego do dołu ze względu na możliwość zabrudzenia się i zatarcia zaworu |
Tak samo jest w STagu.
temen - 03-04-2012, 13:46
KaWu napisał/a: |
Też polecałem do silnika 2,5 Hany zielone. Ale jak Bartek mi powiedział jaki mnożnik jest przy niskim ciśnieniu na H czarnej to poleciłem mu wybrać czerwone i nie brać zielonych. Coś w tym musi być.
|
Ups.. Mam nadzieje, ze nie będę miał problemów z zielonymi.
Mam 2.5 V6 silnik.
I tak, Gold jednak będzie, nie Silver.. zobaczymy.
Owczar - 03-04-2012, 14:05
Jeśli mówimy o wtryskiwaczach Hana H2000, to nie sadze by producent cos zmienial, bo specyfikacja się nie zmieniła. Tym bardziej, ze wprowadzono serie H2100 do aut o wyższej mocy.
Gold jest tez stabilny na 1bar, a to jego fabryczny setup. W hondzie 160KM śmiga super na tym ciśnieniu z niebieskimi hanami, ale tam jest 4 cylindry.
Na czerownych trzeba pojechać z ciśnieniem. By uzyskać mnożnik koło 1 musiałoby mieć około 1,4. W takiej sytuacji trzeba iść na kompromis i dać trochę większy mnożnik i większe ciśnienie.
Jakie w końcu wrzucili Bartkowi i jaki ma setup?
2pac - 04-04-2012, 19:49
czy to prawda, że przy zbyt ubogiej mieszance zapala się w galu CE?
jeżeli tak to ma znaczenie czy na Pb czy na LPG się jeździ?
Bury - 04-04-2012, 20:50
Tak to prawda.
Na LPG jest dużo większe prawdopodobieństwo takiego błędu.
2pac - 04-04-2012, 21:42
ale jak zapali się CE to już jest bardzo źle (już ucierpiały zawory), czy faktycznie to tylko ostrzeżenie - sygnalizacja, że trzeba sie zainteresować co jest nie tak?
Bury - 04-04-2012, 22:04
Jak nie dawałeś buta pod odcinkę,to można to potraktować jako ostrzeżenie.
Jak się zapali na LPG i wiesz,że to błąd składu mieszanki przełączasz na benzynę.
Jak szybko nie zgaśnie,robisz reset ecu i jeździsz na samej benzynie.
Jak się nie zapali ponownie,to masz raczej jak w banku,że to przez LPG.
Nie zawsze jednak taki błąd oznacza,że auto dostaje za mało paliwa.
Przyczyn może być wiele.
Jednak przy LPG to właśnie albo zła regulacja,albo niewydajne graty,albo zły montaż,albo uszkodzony element instalacji,albo kumulacja wszystkiego,jest najbardziej prawdopodobną przyczyną.
kozipl - 05-04-2012, 02:14
a tak btw czy oplaca sie instalacja prins vsi za 6.5 k pln w polsce czy lepiej za ta sama kase zrobic to w holandii (duzo osob chwalilo na poczatku tematu nl instalacje tylko nie wierze juz w wiatrakow bo mi w jednym aucie rozrzad spaprali)
Marcino - 05-04-2012, 07:08
kozipl napisał/a: | a tak btw czy oplaca sie instalacja prins vsi za 6.5 k pln w polsce czy lepiej za ta sama kase zrobic to w holandii (duzo osob chwalilo na poczatku tematu nl instalacje tylko nie wierze juz w wiatrakow bo mi w jednym aucie rozrzad spaprali) |
Bedzie sie długo zwaracać te 6.5k.... a mysle ze galant nie jest tak wymagajacy zeby musiała być w nim instalacja za tyle kasy. Wiem ze osoby z UK zakłądaja LPG w Polsce zeby było taniej.
Pozdr
KaWu - 05-04-2012, 10:16
Owczar napisał/a: | Jakie w końcu wrzucili Bartkowi i jaki ma setup? |
Chyba czerwone. Jeszcze osobiście nie widziałem. 2pac napisał/a: | czy to prawda, że przy zbyt ubogiej mieszance zapala się w galu CE? |
Powinno wyrzucić CE, choć możesz mieć ubogą i nie zawsze wyrzuci, zależy ile to trwa i na ile w plusie poszły korekty Ecu benzynowego.
Marcino napisał/a: | Bedzie sie długo zwaracać te 6.5k.... |
Zależy ile będzie jeździć km. Ale racja - można na pewno z 2k zł odjac i jezdzic na podobnych gratach jakosciowo do Prinsa.
Owczar - 05-04-2012, 10:21
KaWu napisał/a: |
Chyba czerwone. Jeszcze osobiście nie widziałem. |
temen ma podjechać do mnie w wolnej chwili to zobaczymy jak to wygląda na zielonych
temen - 05-04-2012, 15:50
Owczar napisał/a: |
temen ma podjechać do mnie w wolnej chwili to zobaczymy jak to wygląda na zielonych |
Moment. zobaczymy? Polecałeś je.
Owczar - 05-04-2012, 16:15
temen napisał/a: | Moment. zobaczymy? Polecałeś je. |
Powinienem napisać potwierdzimy Nagramy filmik, zrobimy zrzuty
post32 - 05-04-2012, 16:48
A mam pytanie od pewnego czasu zauważyłem że po zalaniu do pełną zbiornik gazu gdzie pojemność sie nie zmieniła gaz kończy sie prędzej o jakieś 30km.
Może ktoś sie spotkał z czymś takim.
Sterownik Stag 300.
Owczar - 05-04-2012, 17:57
A nie mogłeś po prostu napisać, że Ci więcej pali?
Chociaż nawet nie... Bo 30km na butli to żadna różnica. Mój potrafi raz zrobić 300km, a innym razem nie zrobi nawet 200.
|
|
|