To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

MichciuGT - 12-04-2015, 14:43

nie polecam używać do tego pianek w sprayu bo tak na prawdę może i przez chwilę odświeżają, ale później zostawiają osad do którego przyklejają się pyłki, i przy okazji rozpuszcza gąbkę uszczelniającą która później wyskakuje przez kratki wentylacji...

jak czyścić, to dobrze jest wyciągnąć i przemyć tak aby nie zostały osady ;) ,

a ja ostatnio kupiłem spinki i pospinałem przednie nadkole z błotnikiem, bo się gdzieś zawieruszyły, jeszcze jedną muszę kupić pomiędzy błotnikiem, a przednim zderzakiem, bo jednak ma większą średnice i tamte nie trzymają dobrze
i przestawiłem TPS z wartości ok. 0,43V, na 0,51V bo idealnego 0,50 Evoscan nie chciał pokazać

robert78 - 17-04-2015, 19:49

wymiana kompletu tuleji na tyle
Rzucio - 18-04-2015, 15:44

Wymiana kompletnego zawieszenia wraz ze springami na -40.
Hamulce przod + tył

robert78 - 18-04-2015, 16:29

naprawa zapieczonych zaciskow
bugaj102 - 18-04-2015, 16:54

Czy jest mozliwosc podlaczenia wyswietlacza z wersji po lifcie do wersji przedliftowej?

[ Dodano: 18-04-2015, 17:00 ]
Ogolnie czy sie da zrobic face lifting srodkowej konsoli?

MichciuGT - 18-04-2015, 21:21

wymieniłem siatkę pod siedzeniem, od razu wyżej, lepiej się siedzi i działa regulacja :D
ale też muszę teraz przez to nauczyć cari obrotów, bo gasła mi prawie przy każdym zatrzymaniu
no i lusterka muszę sobie na nowo ustawiać...

rasiak1980 - 18-04-2015, 22:28

wczoraj sprężyny KYB Lewa i prawa Przód i jedno łożysko z mocowaniem, do tego końcówki drążków sketnych lemforder, i drążki stabilizatora, oraz zabezpieczenie antykorozyjne spodu, dzisiaj tył sprężyny i amortyzaory KYB oraz drążki stabilizatora tył, do tego rozbabrana zrotnica i męcze sie z wybiciem z piasty pierścienia łożyska :evil:
Anonymous - 23-04-2015, 15:30

wymiana oleju i filtra paliwa :)
jest z nim trochę zabawy jeśli jest trochę zapieczony :)

apg2312 - 23-04-2015, 16:01

W końcu dojrzałem, żeby wymienić lewe lusterko. Dodatkowo wymienione sztywne przewody hamulcowe, kupiona w ASO i założona nowa dysza prawego spryskiwacza szyby przedniej, i założony pasek antystatyczny :)
gunia - 24-04-2015, 13:47

A ja w końcu znalazłam czas aby sprzątnąć swoją bryczkę, została odkurzona, wypucowałam kokpit, szybki umyłam i wymieniłam żaroweczke z przodu bo przestała świecić już jakiś czas temu ;-) teraz tylko czekam aż słoneczko wyjdzie aby umyć porządnie i zmienić koła, bo już czas na przerzut kół zimowych na letnie :roll:
Ziemba. - 24-04-2015, 18:37

Zmiana "zacnych stalówek" z zimówkami, na letnie kapcioszki z aluskami :D
MichciuGT - 24-04-2015, 21:27

Zakupione, umyte i założone koła letnie:

Mycie Cari, wytrzepanie dywaników, czyszczenie mokrymi ściereczkami wnętrza, wnęk drzwi i drzwi i czyszczenie bagażnika
przy okazji, pokażę pierwszy raz Cari na forum :)

przy okazji widać moją zabawę w lakiernika w zeszłe lato na przednich lewych drzwiach (jak ruda nie wyjdzie w ciągu miesiąca to założę listwę) i z tyłu na tylnym błotniku, niestety jest już dziurka mała widoczna na zewnątrz i wewnątrz za kołem, pod plastikową osłoną jest już dziura średnicy ok. 5cm..., ale na to na tą chwilę nie ma kasy i przynajmniej zabezpieczyłem przed dalszą korozją :)

gunia - 26-04-2015, 21:04

O los jaki piękny kolor laluni, tylko pozazdrościć, a fele idealnie dobrane do modelu.
rolando - 30-04-2015, 14:48

U mnie 2 dni temu zagościło nowe sprzęgło :) w końcu! Długo się zastanawiałem jakie wybrać i w końcu zdecydowałem się na ten komplet - http://www.centrumsprzegl...51,0,21,826008/ zobaczymy jak się będzie sprawować
Centosz - 04-05-2015, 09:04

Zamontowałem wreszcie plastikowe nakładki na progi. :D Teraz cari prezentuje się zacnie. :wink: