To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 09-02-2011, 11:01

piotrls napisał/a:
Panowie potrzebuję pilnej porady. Firma ESSA z Rzeszowa zaproponowała mi Phantoma 8". Stacja wygląda ok.
http://allegro.pl/radio-d...1438569354.html
Podobna do tej na aukcji ale monitor to 8".
Czy ktoś coś takiego ma zainstalowane. Czy wydać 5 klocków na taki patent, czylepiej kupić jakąś firmówkę???
Wiem,że pytam jak jakis niedorozwinięty, ale nie jestem gadżeciażem (Jeezu nawet nie wiem jak sie to pisze). Nie ogarniam tego tematu, a chcę coś zmienić w kochanym outku.

Jest nic innego niż sprzęt z rofaudio .
Różnica jest taka że tu powinieneś dostać gwarancje na 24 miesiące .

piotrls - 11-02-2011, 01:51

Dzięki Panowie za Pomoc. Z rożnych względów odpada zakup w Chinach (potrzebuję faktury, muszę ubezpieczyć nowe radyjko itp.). Na arenie pozostają chinole z polskich sklepów i firmówki. W chinczyku lata Automapa, a w firmówkach mapy których aktualizacje kosztują nawet po pare stówek(Clarion20 €, Alpine 70€, Pionieer 300 PLN, JVC 100€). Obecnie najbardziej zastanawiam się nad SONY XNV-770BT. Atutem jest 5 lat gwarancji i TomTom który zaktualizuję za 37 PLN
13zbyszek13 - 11-02-2011, 08:53

piotrls napisał/a:
Dzięki Panowie za Pomoc. Z rożnych względów odpada zakup w Chinach (potrzebuję faktury, muszę ubezpieczyć nowe radyjko itp.).

To że potrzebujesz fakture nie jest przeszkodą jeżeli masz firmę.
Sprowadzasz na firmę na fakturę / cenę wpiszą ci jaka Ci pasuje / opłacisz wszystkie płatności celne również na firmę . I jesteś posiadaczem ROF1701N z legalną fakturą potwierdzona opłatami celnymi.

michu300 - 11-02-2011, 08:55

piotrls napisał/a:
Dzięki Panowie za Pomoc. Z rożnych względów odpada zakup w Chinach (potrzebuję faktury, muszę ubezpieczyć nowe radyjko itp.). Na arenie pozostają chinole z polskich sklepów i firmówki. W chinczyku lata Automapa, a w firmówkach mapy których aktualizacje kosztują nawet po pare stówek(Clarion20 €, Alpine 70€, Pionieer 300 PLN, JVC 100€). Obecnie najbardziej zastanawiam się nad SONY XNV-770BT. Atutem jest 5 lat gwarancji i TomTom który zaktualizuję za 37 PLN

Ja mam TomTom'a, ale za kazdym razem jak probuje zaktualizować to tam nie ma tej opcji za 37 zł. :?

13zbyszek13 - 11-02-2011, 09:12

Zamontowałem do dekodera DVB-t antenki załączone w komplecie .
I efekt jest S U P E R .
W Wawie odbieram 14 programów w idealnej jakości nawet podczas szybkiej jazdy zero zakłóceń .

michu300 - 11-02-2011, 09:18

13zbyszek13 napisał/a:
W Wawie odbieram 14 programów w idealnej jakości nawet podczas szybkiej jazdy zero zakłóceń .

Ja chyba jednak zostanę przy radiu...

13zbyszek13 - 11-02-2011, 09:22

michu300 napisał/a:
Ja chyba jednak zostanę przy radiu...

Radio mam też . :D

skaut - 11-02-2011, 09:38

13zbyszek13 napisał/a:
Zamontowałem do dekodera DVB-t antenki załączone w komplecie

Zbyszek, gdzie nabyłeś dekoder DVB-t oraz antenki?

13zbyszek13 - 11-02-2011, 09:41

skaut napisał/a:
Zbyszek, gdzie nabyłeś dekoder DVB-t oraz antenki?

Jak myślisz ?
Oczywiście że w ROFAUDIO .

mitsu00 - 11-02-2011, 11:09

13zbyszek13 napisał/a:
I efekt jest S U P E R .

[url=http://img823.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Straszne "kobyły" te anteny. Te co ja zamontowalem z Ipmartu maja wielkość ołówka i zamontowalem je zupełnie niewidocznie. 1 przy słupku a 2 przy podsufitce w tym małym okienku za tylnymi drzwiami. A tak z ciekawości, to czemu zakładałeś te anteny skoro masz 1 zbiorczą na dachu?
michu300 - 11-02-2011, 11:14

mitsu00 napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
I efekt jest S U P E R .

[url=http://img823.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Straszne "kobyły" te anteny. Te co ja zamontowalem z Ipmartu maja wielkość ołówka i zamontowalem je zupełnie niewidocznie. 1 przy słupku a 2 przy podsufitce w tym małym okienku za tylnymi drzwiami. A tak z ciekawości, to czemu zakładałeś te anteny skoro masz 1 zbiorczą na dachu?

Rozumiem, że przygotowujecie te samochody na wypadek nieporozumień z żonami...?

mitsu00 - 11-02-2011, 11:16

michu300 napisał/a:

Ja częściej teraz mam TV włączone niz radio. Fajna rzecz i nie rozprasza mnie wogóle, jak to większość twierdzi.

[ Dodano: 11-02-2011, 11:18 ]
13zbyszek13 napisał/a:
Pojedź powiedzmy 30km od miasta i juz tak kolorowo nie będzie. Zasięg DVB-T jeszcze kuleje w PL.
13zbyszek13 - 11-02-2011, 11:20

mitsu00 napisał/a:

Straszne to przesadzasz napewno trochę je widać , zamontowałem na tylnych bocznych szybach z prawej i lewej strony .
Zaleta to że są gratis w komplecie z tunerem a nie za dodatkowymi kosztami jak z impart .
Na dachowej działa dobrze analogowy , cyfrowy działał nie koniecznie do końca dobrze . Podczas postoju Ok ale w czasie jazdy zrywał sygnał . Przy tych ten temat nie istnieje niezależnie od prędkości TV działa idealnie .

[ Dodano: 11-02-2011, 11:21 ]
michu300 napisał/a:

Często zdarza mi się czekać na dzieciaki po różnych dodatkowych zajęciach więc oglądam jak w domu . :D

[ Dodano: 11-02-2011, 11:23 ]
mitsu00 napisał/a:
Pojedź powiedzmy 30km od miasta i juz tak kolorowo nie będzie. Zasięg DVB-T jeszcze kuleje w PL.

Będę miał dziś okazję wypróbować w trasie PL , CZ , A - 1000 km

mitsu00 - 11-02-2011, 11:29

13zbyszek13 napisał/a:
Podczas postoju Ok ale w czasie jazdy zrywał sygnał . Przy tych ten temat nie istnieje niezależnie od prędkości TV działa idealnie .
Bo dokładnie tak ma to działać, tzn obraz ma byś idealny niezależnie od prędkości. Co do kosztu moich to była to śmieszna rzecz. 10 USD za sztukę.
13zbyszek13 - 11-02-2011, 11:31

mitsu00 napisał/a:
Bo dokładnie tak ma to działać. Co do kosztu moich to była to śmieszna rzecz. 10 USD za sztukę.
\

Ale jednak jest to jakiś koszt , przy najmniej 30-40$ za komplet 2 sztuk z przesyłką .