Nasze Miśki - Jak wino...
wyderka - 03-05-2013, 17:29
może coś od alarmu??
sveno - 03-05-2013, 19:51
tomek84 napisał/a: | no to może focha zapiął ?? | na teściową też tak myśle. Właśnie wróciłem do Krakowa i wszystko ok. Jak będę miał czas jutro to wymrugam błędy, chociaż CE sie nie zapalił.
wyderka napisał/a: | może coś od alarmu?? | mam tylko centralny z pilota, on nie ingeruje w inne instalacje w samochodzie, no i samodzielnie zrobione odcięcie, ale to sprawdziłem miernikiem w pierwszej kolejności, bo myślałem, że się przekaźnik przyciął/zdechł, ale dział jak należy.
deejay - 03-05-2013, 19:57
Dla mnie to wygląda na to ze sie pompa zawiesia lub sam przekanik od pompy.
Jeśli ta sytuacja sie powtórzy to zacznij od spr zasilania paliwa .
sveno - 04-05-2013, 08:41
No niestety dzisiaj sytuacja się powtórzyła. Auto stało całą noc, silnik zaskoczył, ale po bardzo długim kręceniu rozrusznikiem, no i tym razem na benzynie. Po przejechaniu 15km pali na dotyk. Tomek masz może pompkę na podmiankę?
Tomek - 04-05-2013, 09:03
Cytat: |
No niestety dzisiaj sytuacja się powtórzyła. Auto stało całą noc, silnik zaskoczył, ale po bardzo długim kręceniu rozrusznikiem, no i tym razem na benzynie. Po przejechaniu 15km pali na dotyk. Tomek masz może pompkę na podmiankę? |
mam na strychu pompkę, ale od 2.0
nie myślę, żeby była słabsza, wszak 2.0 pali tyle co 2.5
sprawdziłem w VINiarce na moim VINie i jakimś przypadkowym z 2.0 i numery OE są takie same MB400461
Juiceman - 04-05-2013, 09:06
tomek84 napisał/a: |
mam na strychu pompkę, ale od 2.0
nie myślę, żeby była słabsza, wszak 2.0 pali tyle co 2.5
sprawdziłem w VINiarce na moim VINie i jakimś przypadkowym z 2.0 i numery OE są takie same MB400461 |
Będzie pasować numer części to MB400461 w lifcie i przedliftem dla 2.5 i 2.0
sveno - 04-05-2013, 17:03
tomek84 napisał/a: | wszak 2.0 pali tyle co 2.5 |
mam jeszcze jedno podejrzenie co do przyczyny problemu Galanta: filtr paliwa.
Wstyd się przyznać, ale ja go jeszcze nie wymieniałem i poprzedni właściciel chyba też nie. Gdzie on się znajduje dokładnie?
Który producent godny polecenia:
http://www.motoneo.pl/k-6...-61-61-i-j.html
?
balcik - 04-05-2013, 17:36
sveno napisał/a: | mam jeszcze jedno podejrzenie co do przyczyny problemu Galanta: filtr paliwa.
Wstyd się przyznać, ale ja go jeszcze nie wymieniałem i poprzedni właściciel chyba też nie. Gdzie on się znajduje dokładnie? |
no własnie tez jestem ciekaw gdzie on sie znajduje bo w oczy mi nie wleciał jakos przy misku,
balcik - 04-05-2013, 17:54
Sławek Filtr masz z prawej strony zbiornika jednym slowem prawe tylne kolo tam szukaj a znajdziesz zajmie ci to szukanie 10 sekund
danino88 - 04-05-2013, 21:17
na podnośniku powinno się udać
Jogurt - 04-05-2013, 21:58
z jednej str przewód jest przykręcany, z drugiej na zatrzask. wymiana trwa chwilę. wykręcałem filtr z mocowaniem i przy okazji je odświeżyłem bo było trochę rdzy.
deejay - 04-05-2013, 22:04
sveno napisał/a: | Gdzie on się znajduje dokładnie? |
Ps Radzę zalać dobrym odrdzewiaczem śrubki i poczekać , bo dobrze nie wróżę
Tomii - 04-05-2013, 23:10
deejay napisał/a: |
Ps Radzę zalać dobrym odrdzewiaczem śrubki i poczekać , bo dobrze nie wróżę |
kolega dobrze prawi
a jak zamontujesz nowy to sprawdz z latarką na odpalonym silniku czy nie cieknie
sveno - 05-05-2013, 14:46
ok to się zrobi przy okazji następnego wypadu na wieś, bo nie uśmiech mi się bawić z tym na parkingu pod blokiem, zresztą nawet nie mam czym zacisnąć przewodów paliwowych.
Jaki producent? ASHIKA będzie ok?
Dzisiaj Galant zapalił od kopa, więc chyba potwierdza się teza, że jego problemy związane są bardziej z układem zapłonowym, bo te dwa razy kiedy "odmówił posłuszeństwa" były po mega ulewie, a dzisiaj słoneczko i problemu nie ma.
Aparat zapłonowy do sprawdzenia, ale znowu w Krakowie nic nie zrobię, trzeba jechać na wieś
Owczar - 06-05-2013, 12:32
Ale z tego co piszesz to miałeś iskrę jak nie chciał odpalić?
Czy wypadają Ci zapłony jak już odpali?
U mnie umiera chyba aparat albo kopułka. Wczoraj przejechałem jakieś 30km na 5 cylindrach. A ja ciągle nie mam czasu dorobić uchwyty pod nowy zapłon
|
|
|