To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Hugo - 01-02-2016, 22:37

Bartekkita, półoś wysłana do regeneracji. Wróciła i nic nie zrobili, bo wszystko w niej co może się zużyć jest w stanie idealnym. Taka była informacja z warsztatu. Tylko nałożyli nowego smaru i założyli wszystkie nowe opaski na gumach osłonowych i tłumiku drgań. Powiedzieli, że jeśli na niej będą wibracje to powodem mogą być tylko i wyłącznie luzy w zawieszeniu przednim (których u mnie nie ma :wink: ) lub zbyt duży kąt pracy przegubu wewnętrznego (a ten typ przegubu niestety prawidłowo pracuje tylko pod niewielkim kątem). Powiedzieli, że mogą mi zrobić od podstaw nowy przegub wewnętrzny taki jak w autach grupy vag (czyli kulkowy, taki jakim w Galu jest przegub zewnętrzny), koszt od 500 zł w górę, w zależności czy trzeba będzie przerabiać samą półoś :mrgreen: Także jakieś rozwiązanie jeszcze jest...
No nic, założę tą półoś i zobaczymy...

Zrobiłem z okna w pracy foto Gala na parkingu, założone zimowe koła, felgi w ciemnym kolorze i coraz bardziej mnie kręci żeby pomalować czarnym Plastidipem letnie felgi :roll: Do tego oczywiście dach na czarno.

tresorex - 02-02-2016, 21:16

Ar ju siur?

Wygląda jak po przeszczepie dachu po gradobiciu ;)

Tomi89 - 02-02-2016, 21:25

A ja tam polecam taki zestaw ;-)

Tylko ze u mnie akurat Carbon :-P

eremita - 02-02-2016, 21:30

Jak już chcesz coś przyciemniać to szyby no i dach ale tylko przez ciemny prostokąt zwany szyberdachem :mrgreen:
Hugo - 02-02-2016, 21:44

Hmm, sam już nie wiem. Pewnie ostateczna decyzja zapadnie w ostatniej chwili u lakiernika :wink: Naturalnie oryginalny szyberdach z przyciemnianą szybą również będzie.
vrangsinn - 02-02-2016, 22:37

Hugo ja już podjąłem decyzje, karbonowa maska, czarny dach, przyciemniane tylne szyby...jednak twój dach to dobry pomysł aczkolwiek imo niepełny :mrgreen:
Hugo - 02-02-2016, 23:29

vrangsinn napisał/a:
karbonowa maska
Nieee!
vrangsinn napisał/a:
przyciemniane tylne szyby
Jak już to wszystkie oprócz przedniej albo wcale.
vrangsinn napisał/a:
jednak twój dach to dobry pomysł aczkolwiek imo niepełny
Dlaczego?
vrangsinn - 02-02-2016, 23:32

CZarny dach bez czarnej maski przedniej nie gra mi wogóle, co do szyb to jeszcze sie zgodzę że lepiej wyglądają wszystkie ciemne prócz przedniej ale to kwestia gustu...jak wszystko...po prostu uważam że brakuje troche "odlotu" w kreowaniu gala... :oops:
Hugo - 03-02-2016, 10:39

Hmm, a ja Ci powiem, że jedyne co muszę mieć w nim czarne to wnętrze (uwielbiam czarne wnętrze skórzane, wszystko już jest czarne, mam czarną podsufitkę, daszki przeciwsłoneczne oraz plastiki na słupkach dachowych). W nocy oryginalne oświetlenie wnętrza nie daje rady, muszę pomyśleć o jakimś dodatkowym. Z zewnątrz czarny mogę mieć jedynie dach i ewentualnie felgi. Z czarną maską, a nie daj Boże tylną klapą czułbym się jak w E36 :mrgreen:
Moim zdaniem czarna maska to już wioska, ale tak jak napisałeś wyżej, są gusta i guściki :wink:

vrangsinn - 03-02-2016, 10:45

przykadowa maska w srebrnym bez dachu....zderzak i reszte pomijam bo absolutnie mi sie to nie podoba, chodzi tylko o maske...

Hugo - 03-02-2016, 11:06

Tak przekombinowany i zwieśniaczony, że nie ogarniam tej maski :wink:
vrangsinn - 03-02-2016, 11:08

obetnij ze zdjęcia zderzak :wink: moim wygladać to będzie świetnie
sveno - 03-02-2016, 19:43

vrangsinn napisał/a:
przykadowa maska w srebrnym bez dachu.
IMHO fatalnie, pomijając zderzak, fatalnie
eremita - 03-02-2016, 20:19

Dla mnie gal jest tak ładnym autem ze tylko gleba,felga,ciemne szyby i spoiler na klapę cala reszta niech zostanie do tunerow golfa i biemwiu
Sunderland86 - 04-02-2016, 08:07

Hugo napisał/a:
Z zewnątrz czarny mogę mieć jedynie dach i ewentualnie felgi. Z czarną maską, a nie daj Boże tylną klapą czułbym się jak w E36 :mrgreen:

Wolisz czuć się jak w Mercedesie :mrgreen: