Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
pamar - 09-09-2014, 14:32
"Piwo to produkt otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki
piwnej pod wpływem drożdży piwowarskich dolnej lub górnej fermentacji.
Brzeczkę produkuje się ze słodu browarnego, chmielu i ich przetworów oraz
wody, bez dodatków lub z dodatkiem surowców niesłodowanych, takich jak:
jęczmień, pszenica, ryż, odłuszczona kukurydza, cukier, syrop skrobiowy oraz
dozwolonych substancji dodatkowych, takich jak: preparaty enzymatyczne
i stabilizujące, karmel spożywczy, ekstrakty i kwasy.
Łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych nie może zastąpić więcej
niż 45% słodu we wsadzie surowcowym.
(PN-A-79098:1995 Piwo)"
Raport:
http://www.apbiznes.pl/wp...3/10/IJHARS.pdf
KsiadzRobak - 09-09-2014, 15:09
Oczywiście Polskie Normy są zmienne w czasie. Dawniej w naszym jadłospisie nie było tylu produktów, które zaczynają się na E a potem są jakieś cyferki
Wprowadzenie i legalizacja wielu z nich zbiegła się w czasie z otwarciem naszej zachodniej granicy
O jakości badań oraz ich sponsorowaniu przez najróżniejsze koncerny (a w efekcie i wynikach) ciężko jest pisać. Ale można się natknąć na udowodnione działania niepożądane wielu z nich.
Wybór należy do was. Osobiście miałem np. nieprzyjemność spróbowania takiej Tatry żółtej, do tego z puszki - prawie się po....łem
Efa! - 09-09-2014, 19:15
Hej, no macie przecież temat o alkoholu W OT
Co tu śmiecicie? Hehe.
mjsystem - 09-09-2014, 19:19
sieegurd napisał/a: | A poza tym dobre towarzystwo i rozmowy przy piwku - bezcenne |
Też tak uważam
Bizi78 - 10-09-2014, 21:03
Efa! napisał/a: | Hej, no macie przecież temat o alkoholu W OT |
Ale tam jest kącik pijaka, a tutaj wypowiadają się sami smakosze .
fergul11 - 11-09-2014, 01:06
Bizi78 napisał/a: | tutaj wypowiadają się sami smakosze |
Bizi , zostałeś mistrzem ciętej riposty w/g skali Fergula
Sunderland86 - 11-09-2014, 10:35
Już 13 lat minęło od zamachu na WTC. A zdaje mi się jak by to było wczoraj.
KsiadzRobak - 11-09-2014, 11:44
Prawda - i do tej pory nie ma na świecie fizyka i chemika, który by wyjaśnił jak za pomocą kerozyny z samolotu topi się stal konstrukcyjną i zamienią ją w pył. Że już nie wspomnę o budynku WTC7 ("tylko" 47 pięter), który zawalił się z kompletnie nieznanych przyczyn.
mjsystem - 13-09-2014, 08:42
KsiadzRobak napisał/a: | WTC7 ("tylko" 47 pięter), który zawalił się z kompletnie nieznanych przyczyn.
|
Podobno:
https://www.youtube.com/watch?v=_-KUT7KtfOQ
Ale to temat do FRK raczej.
...że dziś być może to ostatni tak ciepły weekend tego lata, więc wynocha od komputera i sprzątamy obejście, działeczki ogródki, robimy ostatniego grilla i pijemy kulturalnie dobre piweczko w gronie rodziny czy znajomych. Miłego dnia.
cabaniarz - 13-09-2014, 09:10
mjsystem, popieram, taka pogoda może się nie powtórzyć w tym roku
sieegurd - 13-09-2014, 12:34
...że całkiem przypadkiem wyszedłem z córką na spacer, a tu na rynku stare samochody i ludziska ze smyczkami i nickami. Jak się okazało w naszej okolicy jest V Ogólnopolski Zlot Pojazdów "Moto Legendy PRL" Aż się łezka w oku zakręciła
mkm - 13-09-2014, 14:31
Ja cie...
Cytat: | Sędzia sądu rejonowego w Nysie (woj. opolskie) namawiał do składania fałszywych zeznań na sali sądowej. Kobieta, która walczyła o alimenty, a więc była jedną ze stron postępowania, była instruowana przez sędziego co i jak ma mówić. |
Warto obejrzeć całość, bo reakcja i pobudki sędziego są jeszcze bardziej żenujące...
Ktos kiedyś chciał rozliczyc nasz aparat sprawiedliwości, ale ktoś inny twierdził, że to "łamanie demokracji"...
więcej tutaj: http://www.tvn24.pl/sedzi...e,467701,s.html
fergul11 - 13-09-2014, 17:40
Pamiętacie taki film "Układ zamknięty" ?
No to Polska to jest taki właśnie układ zamknięty , czyli ".............i kamieni kupa"
mkm - 13-09-2014, 19:58
Takiej pisowni jeszcze nie widziałem...
Część handlarzy powinna zostać przy kótkich góra czteroliterowych markach
http://olx.pl/oferta/sprzedam-mitshubishy-space-wagon-CID5-ID6PZyH.html#6bc8f8ecf5
KsiadzRobak - 13-09-2014, 22:30
mjsystem napisał/a: | Ale to temat do FRK raczej. | Niespecjalnie to rozumiem
Ale Zeitgeist (Moving Forward) kiedyś oglądałem - ten z twojego linku to chyba inna wersja, bo godzinę krótsza.
Weekend faktycznie piękny, choć jedną burzę zaliczył.
|
|
|