To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 29-08-2011, 20:07

idas napisał/a:
Co do przedstawionych lancerów, trochę za szeroki uśmiech mają

no własnie to jest najlepsze!!! agresywna zła morda, przy której nawet rekiny sie chowaja :wink: upsss zaraz bedzie lincz :D :P
Dla mnie to najpiekniejsza buda na swiecie...Szczególnie przód i chyba spróbuje zrobic ten EVO look (w sumie zaczałem wiec trzeba dokończyc), zderzak EVO III mam od dawna ale powstrzymywał mnie brak maski, chciałem nawet go sprzedac, ale w końcu jakies małe marzenie sie spełnii (a co mi tak trzeba osiagac cele)... Byc moze nieco kosztem bezcennej niepozornosci ale po prostu spróbuje :D
Zreszta zawsze moge założyc zwykla maske i zderzak... :wink: Albo zmieniac body lato/zima razem z felgami :D :D :D

rosomak1983 - 29-08-2011, 20:08

Kleju napisał/a:
A to poszerzenie to jakaś opcja czy jak?

no własnie nie wiem ale calkiem mozliwe bo pewne podobienstwa typu czarne wloty i chyba inne progi.
Albo po prostu jakis nurt tuningu badz projekt aftermarketowy jakies firmy...
Stawiam ze to nie seria. :wink:

rosomak1983 - 04-09-2011, 19:48

Jeszcze w sumie nadal stare kratki ale fota pogladowa z boku;

Uploaded with ImageShack.us

Kupiłem paste G3 , ponoc ma wystarczyc idealnie na 1 auto.
Mam polerke elektryczna jakas. Niebawem czeka białego mały masarz :lol:
Moze dacie jakies porady bo robie to pierwszy raz (Ideas licze na Ciebie :mrgreen: )

I jeszcze jedno jakie radzicie siatki drobne czy duze grube ???
Kolor siatek raczej czarny przynajmniej narazie.

Saqu - 04-09-2011, 19:55

co do pasty i polerki to zaopatrz się w gąbki do polerki,
http://allegro.pl/gabka-p...1801264284.html

bo takie z castoramy zwykłe gąbeczki to do bani są, włączysz polerkę i całą wodę wypluje i możesz lakier spalić, noi z obrotami nie przesadzaj :p

Krzyzak - 04-09-2011, 19:58

rosomak1983 napisał/a:
Kupiłem paste G3 , ponoc ma wystarczyc idealnie na 1 auto.

Mi na bordowego wystarczyła na 2x. Nie wiem - może za bardzo oszczędzałem ;)
Uważaj, żeby nie spalić lakieru, bo bardzo łatwo sobie nabroić - wosk to potem zamaskuje, ale trzeba już później ciągle go używać.

idas - 04-09-2011, 21:08

Krzyżak napisał/a:
Mi na bordowego wystarczyła na 2x. Nie wiem - może za bardzo oszczędzałem ;)

Ja też mam wrażenie, że zużyłem mniej niż połowę 250g tubki :D
Rosomak do G3 kup biały pad farecli (koszt jakieś 12zł), namocz pada w wiaderku z wodą, odwiruj go (lepiej w wiadrze :D :D :D ), małą ilość pasty nałóż na polerowany element, spryskaj wodą (zraszacz do kwiatków najlepszy) rozprowadź padem polerki (nie uruchamiaj jej jeszcze) i poleruj. Najpierw z średnim naciskiem żeby polerka miała tak z 1200obrotów. Wykonuj płynne ruchy tak żeby każdy ruch delikatnie nachodził na poprzedni, nie zatrzymuj się w jednym miejscu. Jak widzisz że pasta robi się sucha spryskaj lakier i pada spryskiwaczem.
No i pooklejaj sobie wszystkie uszczelki i plastiki bo Ci je wybieli. Na koniec zwiększ obroty, stosując bardzo słaby nacisk wypracuj pastę do końca. Będzie pan zadowolonY :D

Mithrill - 04-09-2011, 22:50

To samo mnie czeka za 2 dni. :D
Ros, będzie super. Jeżeli kolor reszty zrówna się z odcieniem maski, to będzie bajka!

Sam miałbym dylemat z kolorem siatek. Najlepiej chyba zrobić porównanie w photoshopie po polerce.

rosomak1983 - 05-09-2011, 01:19

Mithrill napisał/a:
Jeżeli kolor reszty zrówna się z odcieniem maski, to będzie bajka!

o to jestem raczej spokojny jak kiedys malowałem zderzak czy z tyłu błotniki po reperaturkach było tak samo, auta na zdjeciu jest brudna nadal wypucuje przed polerka narazie nie mam czasu sporo pracy z pantera jest.

rosomak1983 - 13-09-2011, 00:21

Z braku czasu nie było polerki, ale maska sie brudzi i powoli nie ma kontrastu :lol: :lol: :lol:

Po zmianie czujnika temperatury postanowiłem zmienic sonde lambda.
kupiłem uniwersalna NGK/NTK połaczyłem przewody i...

Poprzednia była co prawda sprawna ale niech ma nowa...

Acha jeszcze jedno miałem dzis zabawna sytuacje z lancerem. Ide sobie a jakis koles kreci sie koło lancera (nie wie oczywiscie ze jestem włascicielem)
Oglada i nagle patrze a gosc szczaja przez siatke w masce jaki mam silnik ( za mało glowy w maske nie wsadzi) :lol: :lol: :lol: Potem popatrzył na felgi pokrecił głowa jakby sie zachwycał i poszedł dalej... A najsmieszniejsze jest to ze to nie był jakis szczenius tylko starszy gosc robotnik jakis. heh wiec prostemu ludowi lancer sie podoba :D :D :D
W końcu i prosty człowiek go upiekszył 8)

robertdg - 13-09-2011, 08:26

rosomak1983 napisał/a:
Oglada i nagle patrze a gosc szczaja przez siatke w masce jaki mam silnik
Na początku myślałem, że wyciągnął interes i zaczął sikać, ehhh magister wystarczyło napisać "lipi gały" :lol:
rosomak1983 - 14-09-2011, 22:20

Była delikatna polerka ale tylko reczna bo mi ta elektrycza cos nie chce działac, dopiero rozkrece zobaczyc co sie stało.
Recznie zrobiłem w jakies 30 min całe auto wiec to tylko tak lekko.
No ale kolory sie wyrównały i jest OK , w zasadzie po myciu samym juz niemal podobnie było.

Zmieniłem tez olej na VALVOLINE MAXLIFE, wraz w filtrem oleju. Silnik ma przebieg jakies 115tys km.
:D

londolut - 15-09-2011, 13:36

I co, lambda działa wg tego co ci opisałem?
rosomak1983 - 15-09-2011, 16:04

londolut napisał/a:
I co, lambda działa wg tego co ci opisałem?

tak dokładnie tak połaczyłem, znalazłem jeszcze jakas juz przerabiana sonde i własnie tez tak było połaczone. Dzieki wielkie za pomoc w połaczeniu (pomógł dla Ciebie :wink: )

Dla pomotnych napisze jak połaczyc;
Sonda orginalna z wtyczki (w 4g63) mamy;
dwa kable czarne (masy) jeden niebieski i jeden biały widac nawet na zdjeciu wyzej.

W sondzie uniwersalnej NGK/NKT 4przewodowej mamy
Dwa białe (masy) jeden czarny i jeden szary.

Łaczymy ze soba dwa czarne ori z dwoma białymi sondy (masy)
Czarny lambdy z niebieskim ori oraz biały ori z szarym sondy.
Potem dobrze skrecamy mozna polutowac tez , koszulki tasma i ma byc.
Ja odpowiednio przymierzyłem zeby zachowac orginalna długosc i dałem prawie bez lutowania zeby kabel zachował orginalna szerokosc

rosomak1983 - 15-09-2011, 16:45

Pozatym jestem zdziwiony i zachwycony efektem zaledwie półgodzinnej polerki reczej, lata cwiczenia rak w młodosci nie poszło na marne :wink: . :lol: :lol: :lol: :finga:
Zabieg powtórze jeszcze w wolnej chwili.

rosomak1983 - 16-09-2011, 01:11

Po przepolerowaniu kolory wyrównały sie ogólnie misiek mi zbielał i jest piekny :D
A tutaj jeszcze stara fota z nowa maska jak holowałem pantere na wszczep serca...
Ale mala sie wydaje przy lancerze hehe.

A dzisiaj wkleiłem czarne siatki... chetnie usłysze wasze opinie tym bardziej ze chyba nie jest to wersja ostateczna...
Wkleiłem siatke z drobnymi oczkami (taka miałem na razie)

Mi sie podoba ale niewiem czy nie lepiej bedzie jak pomaluje trzecia kratke na czarno (taki zamiar był) a takze jednak wkleje siatke z wiekszymi oczkami i tutaj tez mam dylemat zrobic kontrast czarne siatki czy moze mały jasne srebrne ????