To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

sveno - 06-05-2013, 12:46

Owczar napisał/a:
Ale z tego co piszesz to miałeś iskrę jak nie chciał odpalić?
tak, ale świece wykręciłem ko kilku jak nie kilkunastu próbach odpalenia, więc już może zdążyło się trochę przepalić,
poza tym tylko z cylindra nr2. może akurat tak trafiłem, że ten cylinder ma dobrą iskrę a pozostałe niedomagają? Sam nie wiem :(

Owczar - 06-05-2013, 13:17

Po wykręceniu była mokra czy sucha?
sveno - 06-05-2013, 14:28

mokra, no ale jak pisałem kilka razy próbowałem go odpalić, więc ja ją mogłem zalać.

Dzisiaj znowu go odpaliłem i nie było problemu, więc to chyba przez wilgoć.

sveno - 14-05-2013, 15:21

Wczoraj znowu lało i znowu był problem z odpaleniem, do tego silnik zaczął drżeć na obrotach biegu jałowego.
Wieczorem złożyłem zamówienie na motoneo.pl na palec Faceta i kopułkę Blu Print, oraz filtr paliwa.
Dzisiaj dostałem maila, że nie mają jednej cześci i anulowali zamówienie, więc dzwonie do nich z pytaniem czego nie maja? Okazało się, że kopułki :(
MKV zamawiał to samo ze strony 4cars.pl więc i tam się udałem, złożyłem zamówienie i okazało się, że mam już tam konto :shock: Nigdy się tam nie logowałem, odwiedziłem stronę pierwszy raz, ale wydała się jakaś znajoma, do logowania użyłem danych z motoneo i zadziałało. No i juz wiedziałem, że to ta sama firma, więc kopułki dalej brak. Ręce opadają, a na obydwu stronach towar oficjalnie jest dostepny :( mało tego, nie ma możliwości ściągnięcia tej kopułki :(

W AllParts jest taka kopułka za 266, oryginał w pudełku Blue Printa :shock:
Malik krzyczy za nią 230zł, też oryginał i tez pudełko Blue Printa :) ciekawe czy to nie ta sama kopułka co na motoneo stoi za 103zł???

Owczar - 14-05-2013, 16:50

sveno napisał/a:
iekawe czy to nie ta sama kopułka co na motoneo stoi za 103zł???

Bardzo mozliwe biorac pod uwage to MKV pisal, ze jest made in japan. ;)

Tomek - 14-05-2013, 17:18

sveno napisał/a:

Malik krzyczy za nią 230zł, też oryginał i tez pudełko Blue Printa :) ciekawe czy to nie ta sama kopułka co na motoneo stoi za 103zł???

na pewno ta sama

jednak uważam, że słowo "oryginał" to totalna nie prawda

sveno - 14-05-2013, 17:31

nic tylko otworzyć sklep z częściami. Podejrzewam, że taka kopułka w hurtowni kosztuje 70-80zł (bo takie motoneo też musza na tym cos zarobić) a Maliki i Hanżki sprzedają to z 300% przebitką :)

Kopułka i palec zamówione na alledrogo, przy okazji ten sam sprzedający ma kilka Galatów na części, juz się ucieszyłem, że będzie ostatnia brakująca część by zrobić pełnego polifta z Rekińczyka:

niestety już sprzedana :( ale Pan będzie miał mnie na uwadze jak następnym razem przytarga z wysp coś takiego. Szkoda, że ta przepadła, bo bym chyba wziąl całego takiego anglika.... :)

Juiceman - 14-05-2013, 17:41

A co dokładnie potrzebujesz?
Owczar - 14-05-2013, 18:17

sveno, ale chyba nie zamówiłeś używki?
Tomek - 14-05-2013, 18:30

Cytat:

nic tylko otworzyć sklep z częściami. Podejrzewam, że taka kopułka w hurtowni kosztuje 70-80zł (bo takie motoneo też musza na tym cos zarobić) a Maliki i Hanżki sprzedają to z 300% przebitką :)

Leszek mi dobrą historię sprzedał w ostatnią sobotę na temat części

sveno - 14-05-2013, 18:53

Juiceman napisał/a:
A co dokładnie potrzebujesz?
A czego mu brakuje do pełnego liftingu? :)
Owczar napisał/a:
sveno, ale chyba nie zamówiłeś używki?
oczywiście, że nie, nowe części: kopułka BluPrint 130zł i palec (chyba Facet) 30zł.
tomek84 napisał/a:
dawaj
Owczar - 14-05-2013, 19:15

tomek84 napisał/a:

Pewnie, że sprzedawcy mają w hurtowniach bardzo duże upusty i tak oczywiście jest. tak samo mechanicy. Ale na allegro sprzedawcy tak spuszczają spodnie, że nie opłaca się wchodzić na ten rynek. To tylko z pozoru wydaje się takie opłacalne. Znam kilku co próbowali i zwinęli interes.

sveno napisał/a:
oczywiście, że nie, nowe części: kopułka BluPrint 130zł i palec (chyba Facet) 30zł.

Podeślij jakieś namiary ;)

sveno - 14-05-2013, 19:56

Owczar napisał/a:
Podeślij jakieś namiary ;)
leniwy jesteś :) powiedziałem, że z allegro, napisałem cene, poszukać się nie chce? :)
Łap: http://allegro.pl/kopulka...3215537222.html

Juiceman - 14-05-2013, 20:30

Sorry ale nie wiem czego brakuje Ci do liftu ;> aluminiowej belki ;>? xD :wink:
Owczar - 14-05-2013, 20:47

Maski z dużym garbem :)